Vremea in iarna 2012-2013

Creat de bucovineanu, Decembrie 09, 2012, 01:44:17 PM

« precedentul - următorul »

tatar ady

Multumesc pt ranspunsuri  ^:)^sa vedem care este bun pe Kapppa imi zice pe maine temp pana la 4 grade si pe vremea.meteoromania.ro 8 grade,diferenta este mare.

bucovineanu

Si eu am obsevat ca cei de la kappa dau cea mai buna prognoza.

stefan1

Azi (ieri) a fost cea mai mare maxima din anul acesta, 15,7 grade si semisenin, dar cam batea vantul. Zbor frumos si prima zi cu spor la cantar (300 g). Am scuturat un fagur si 'ploua' frumos din el! Salcia. Pacat ca e putina si cam departe de stupina.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

tatar ady

Astazi au fost 10 grade la toplita si au iesit albine destul de bine,chiar am vazut ceva polen la cateva.bucurie mare  :D
Dar nu a tinut mult,acuma este inorat si a inceput sa ploua.

Marius-ursulakhe

Si la noi in zona beiusului de pe la ora 8 dimineata a inceput sa ninga ca si la craciun  =))      :rotfl:   mai departe nu va mai spun ca au fost maxim 3-4 grade
VINE VINE PRIMAVARA
SE ASTERNE IN TOATA TARA    :yahoo_cry: :yahoo_cry:

cipriene

mai are rost sa zic ca astazi a fost in Slobozia/Ialomita 21 C? si ieri la fel
sincer imi este mila de colegii apicultori (mai corect de albine) din zonele de unde iarna nu se lasa dusa
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

marius_vfp

eu nici nu pot sa mai minunez la mine ieri la ora 15 erau 20 grade iar azi dimineata am gasit parbrizul la masina inghetat. azi sunt 12 grade.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

cristi ciuc

Da Marius, devenim contemporani cu niște mutații ciudate,.... ca în deșert, noaptea stai sub blană, ziua stai la plajă.
Ce să mai spunem că trecem direct din iarnă în vară și...invers, fără a mai parcurge anotimpurile intermediare. Aproape ca la poli: iarnă polară - vară polară.
În aceste condiții și în rândul raselor de albine survin mutații de impact.
Dar, după cum arată vremea pe KAPPA, se pare că, în perioada imediat următoare, nu vom mai fi nevoiți să dezghețăm parbrizul.
Sau... cine știe ... mi-aduc aminte că, odată, în vremuri îndepărtate, când eram pionieri, eu și colegii mei, am fost duși în excursie de profesorul de istorie în Bucovina.
Era în prima decadă a lunii mai și noi am plecat cu sandale, cămăși cu mâneci scurte și -unii- chiar cu pantaloni scurți.
Anticipați ce s-a întâmplat: o ninsoare sănătoasă care a avut urmări nesănătoase pentru noi.
Atunci nu era Kappa, iar Romica Jurcă abia dacă începea să prezinte prognozele.
Să sperăm că primăvara 2013 va arăta bine pentru albine (și debutul lui 2012 a fost favorabil, dar, ulterior, în raza de zbor a albinelor mele a fost o secetă cum rar am văzut).

bucovineanu

In zona mea se anunta 14 grade dar inorat vineri, dupa care inca o saptamana cu temperaturi sub 10 grade. Totusi desi nu au zburat din noiembrie, albinele nu dau semne ca ar trebui sa zboare neaparat.

ves.lucian

va salut , domnule Bucovineanu !!! va doresc multe impliniri si sanatate maxima domniei voastre si intregii familii !!!  :hi: :hi: :hi: :-c :-c :-c :ok: :yes: :thanks: :beer: :beer: :beer:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

Bistriteanul

La controlul de acum 2 zile, am constatat ca turtele proteice (800gr) si energetice(500gr) au disparut complet de pe rame.
Vremea urata cu ploi si temperaturi negative mai multe zile si necesitatile puietului au determinat albinele sa rada tot.
Se pare ca am intervenit exact la timp si nu am facut turtele degeaba ca anul trecut. Am inceput cu siropul (800ml in borcan), probabil ca pe Sambata se anunta vreme mai buna care sa-mi permita stramtorarea cuibului si administrare de sirop proteic daca vremea urmatoare nu permite zboruri ca sa culeaga polen.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

tatar ady

Borcanul acela unde il pune-ti?Ma gandesca ca dupa diafragma,nu este prea rece ca sa-i dati sirop,merg albinele dupa diafragma?
La mine temperaturile maxime  in ultimele 2 saptamani au fost  intre 6-10 grade am fost lasat niste rame cu miere dupa diafragma  dar nu prea s-au atins de ele.

marius_vfp

borcanul il pui peste rame ,si nu dupa diafragma acolo nu se atinge nimeni de el decat atunci cand e caldura afara.

peste cuib lasi paturica si o spargi ,ii faci o gaura de circa 3 cm diametru , peste cuib pui un cat de 1/2 gol , apoi peste gaura pui borcanul cu gura in joc , capacul sa fie gaurit cu 20 de gauri de circa 1mm diam, gaurile din capac sa coincida cu gaura din paturica , potrivesti paturica astfel ca gaura sa vina intre 2 rame .poti pune inca o paturica peste borcan sa tina de cald.

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Bistriteanul

Nu am gaurit paturica, borcanul este peste ramele din cuib, in marginea opusa urdinisului sau colt, patura aranjata pe linga borcan (practic urca in sus pe linga borcan), peste borcan o alta patura. 9-10 gauri in capacul borcanului facute cu varful unui cui subtire, (daca mi-a iesit prea mare gaura am batut capacul  pe interior cu ciocanul),  siropul (800ml) il trag cam in 5 zile. Dupa un timp albinele mai astupa din gauri si atunci le gauresc din nou. Umeaza sa folosesc din nou folia peste rame, la care am renuntat pe timpul iernarii.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

bucovineanu

Daca in loc de capac se pune tifon in doua nu mai trebuie capac gaurit.