Vremea in iarna 2012-2013

Creat de bucovineanu, Decembrie 09, 2012, 01:44:17 PM

« precedentul - următorul »

alexandru.b

la mine la Alesd Bihor au fost 16 grade la soare si de 3 zile albinutele aduc polen intr-o veselie ,banuiesc ca de pe alun si ceva giocei,dar am vazut ca si papaia da semne de inflorire,salcia a facut matisori dar inca nu am vazut sa dea polen.
A, am o intrebare pt cei mai experimentati ,daca alunul a inflorit in 10 februarie si a mai prins si nopti de inghet si chear cateva zapezi nu este periculos pt albine pt ca am citit undeva ,nu mai stiu exact unde despre polenul din tomna care este prins de inghet devine toxic.Adevarat sau fals?
Incerc sa traiesc din pasiunile mele.
http://alexandrublaga.sunphoto.ro

Florin-braileanul (FlorinI)

la  braila.... ploua,  ploua
in urmatoarele  2  zile,  cod  galben  de  ploaie
asteptam  40-60  l /mp

poate  s-o  oprii
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

marian_6777

Citat din: 4unix din Februarie 24, 2013, 10:30:14 PM
Citat din: bucovineanu din Februarie 24, 2013, 10:14:39 PM

Imi cer scuze ca nu inteleg, sipca o pun in interior intre colturi sau cum? Cu ce o fixez, si daca este mai lunga decat diagonala normala cum voi obtine unghiuri de 90?
Ia o sipca putin mai lunga, la unul din capete bati un cui, asezi sipca cu cuiul la imbinarea a doi pereti, iar celalalt capat il pozitionezi pe diagonala. Aici dai un semn cu un creion pe sipca. Repeti miscarea pe cealalta diagonala. Daca totul este corect, atunci semnul trebuie sa cada la fel (pe colt), daca nu, presezi usor cutia pe diagonala mai mare pana coltul pica la jumate intre cele doua semne. Acum este ok.
Nu sunt decat doua cai sa ajungi in varful unui stejar: sa muncesti catarandu-te sau sa te asezi deasupra unei ghinde si... sa astepti sa creasca.

bucovineanu

Citat din: alexandru.b din Februarie 25, 2013, 06:35:54 PM
la mine la Alesd Bihor au fost 16 grade la soare si de 3 zile albinutele aduc polen intr-o veselie ,banuiesc ca de pe alun si ceva giocei,dar am vazut ca si papaia da semne de inflorire,salcia a facut matisori dar inca nu am vazut sa dea polen.
A, am o intrebare pt cei mai experimentati ,daca alunul a inflorit in 10 februarie si a mai prins si nopti de inghet si chear cateva zapezi nu este periculos pt albine pt ca am citit undeva ,nu mai stiu exact unde despre polenul din tomna care este prins de inghet devine toxic.Adevarat sau fals?
In mod sigur nu e nici o problema cu polenul chiar daca au fost nopti reci.

alexandru.b

mutumesc de raspuns si ma bucura cele scrise de dumneavoastra.
Incerc sa traiesc din pasiunile mele.
http://alexandrublaga.sunphoto.ro

alexandrufl

Ce fericire, tizule...16 grade la Alesd! N-am mai vazut soarele de saptamana trecuta, macar in trecere pe la Buzau. Se vede treaba ca de la rusi vine ploaia... si din vest primavara. Toate cele bune!
Populatie...multa, oameni...putini!

jenica67

La Resita ieri 12 grade, azi 15 grade. Ieri am fost la fetite si aduceau polen galben si apa. Azi cred ca pana la 2, au zburat frumos, dupa a venit ploaia.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

bucovineanu

Cand aud de 15 -16 grade parca nu imi vine sa cred. La mine abia daca au fost 2-3 grade, zapada de vreo 25-30cm, o ceata cu multa umezeala si un vant de la rasarit de zici ca nu ai haine pe tine.  :smile: Dar pana la urma va rasari soarele si pe ulita mea.

vranceanul

Cred ca a fost [este] cea mai rea iarna. De doua saptamani ploua sau burniteaza [cu mici pauze de cateva ore]. Temperatura intre 1 si 7 grade. Cand este 6-7 grade albina iese probanil la apa si ramane teapana la urdinis. Nu sant multe [4,5,6] la fiecare stup, zilnic. Ma ingrijoreaza pentru ca am 20 roi si fenomenul se petrece tocmai la ei. Zbor masiv  au avut pe 1 feb.
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

mape 48-petru manea

Intodeauna ultima iarna este cea mai rea   :nod: :)

vranceanul

Logic asa este, dar este prea multa umiditate, si asta nu face bine [la oase :nod:]

bucovineanu

Nu spun ca e cea mai grea iarna pe care am intalnit-o. Au fost altele mult mai grele. Ma refeream la diferentele de temperatura dinre zonele din interiorul Carpatilor si cele din exterior.

vranceanul

Esre rea in sensul ca temperatura nui nici ridicata ca albinele sa poata zbura, nici scazuta ca sa stea in ghem, iar umiditatea de peste 90% sigur nu le face bine. Defapt Vrancea,  mai tot timpul anului, vremea este la extreme.

NiKoN

Vineri, 1 martie sunt prognozate +10  grade. Ar fi primul zbor de curatire dupa 3 luni. Il astept cu nerabdare :yes:
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

Nea Costica din Buzau

In Buzau ploua aproape permanent de cca o saptamana, dar stiind ca pe timp ca asta exista pericolul infiltrarii apei pe la colturile capacelor, duminica le-am facut o vizita, la o parte din ele.
Si asa a fost, la unii paturelele erau umede la colturi, am fost nevoit sa le inlocuiesc cu altele uscate. Luni seara, dupa ce s-au uscat paturelele, am continuat vizita si le-am schimbat si la cei care a fost cazul.
Cu ceva timp in urma le pusesem turta folia peste, cu fanta in partea urdinisurilor, si la urma paturele.
Am gasit albinele in ghem, nu se luasera de turte, cu exceptia unuia ale carui albine erau la cina  :uimit:

Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!