Vremea in iarna 2012-2013

Creat de bucovineanu, Decembrie 09, 2012, 01:44:17 PM

« precedentul - următorul »

cipik

Norocosule, ceva poze??????? La noi a fost a fost innorat, lapovita si chiar o fulguiala....... :sad:
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Marius-ursulakhe

si la noi de vreo trei zile au fost vreme buna cu temp ridicate si in fiecare zi au iesit albinele la zbor ,bineintales la cei mai tari mai multa albina la cei mai slabi mai putina sau chiar de fel

johnysibiu

@cipika ! cu controale d-astea poate le cureti de tot!

pop alin daniel

Citat din: cipik din Februarie 16, 2013, 09:01:34 PM
Norocosule, ceva poze??????? La noi a fost a fost innorat, lapovita si chiar o fulguiala....... :sad:
:bzz: :bzz: era cazul sa mai vina si soarele pe strada mea din pacate nu am fost inspirat sa iau cu mine aparatul foto  :bzz: :bzz:

cipik

Citat din: johnysibiu din Februarie 16, 2013, 10:08:03 PM
Spuneti-mi voi mie ca nu va zgarma ''interesu'' sa umblati macar intr-un stup, dupa o pauza de cateva luni bune, cu toate repercursinule cunoscute, mai ales cand nu le am langa mine sa ma bucur de ele cand ies afara la zbor.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

marius_vfp

cei care vor sa aibe albine in vara e mai bine sa-si astampere curiozitatea , am zis ceva mai devreme .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

johnysibiu

"Mancarimea" asta de interes poate duce la pierderea regine, racirea puietului si a intregului stup care se chinuie din greusa pastreze temperatura ghemului de iernare. Linistea este un medicament la fel de pretios ca si cele cumparate pe bani grei!

costelgeorgel

Citat din: cipik din Februarie 16, 2013, 11:01:29 PM
Citat din: johnysibiu din Februarie 16, 2013, 10:08:03 PM
Spuneti-mi voi mie ca nu va zgarma ''interesu'' sa umblati macar intr-un stup, dupa o pauza de cateva luni bune, cu toate repercursinule cunoscute, mai ales cand nu le am langa mine sa ma bucur de ele cand ies afara la zbor.

NU! :nono:

gore

Din cate imi aduc aminte, iarna aceasta s-e aseamana cu cea din 2010, insa atunci dupa 2luni jumate am avut zbor de curatire, acum ioc, nu au vazut albinele mele soarele din 30 noiembrie iar vremea isi face de cap. Am zapada in gradina si stupina de 20 cm. Cred ca abia in prima decada a lui martie sa fie frumos. Chiar daca a fost soare tempt nu au trecut de 8 grade 2-3 ore, albinele nu au iesit. Oare voi face prima revizie in aceste conditii in prima jumatate a lui martie ca in fiecare an?, sau fac rugaciuni la Doamne.Doamne.
Ceva prognoze prin asemenare, are cineva? Degeaba se zice ca ursul nu a mai intrat in barlog, in locul lui stateam linistit si nu ieseam pe o asemenea iarna.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

johnysibiu

Nu stiu daca iarna a fost ca  in 2010 dar toamna sigur a a avut acelasi tipar. Sunt multi care vor plange in primavara pentru principalul motiv ca nu au facut temeinic hranirile de stimulare.Ferestre curatire au fost cateva, la Sibiu in 15 ianuarie au zburat precum vara.

Ionel_Cluj

La aceasta ora la cluj sunt 12 grade la umbra .In gradina,la ghiocei ,am vazut cel putin 3 albine .Nu stiu de unde vin ca eu stau aproape in centru si anul trecut au fost foarte multe albine la flori.imi pare bine caci ,se pare ,vine primavara desi prognoza zice pentru saptamana 4-11 martie temperaturi de -8 grade pentru zona noastra

JohnSpatari

In centrul Moldovei la moment sunt in jur de +2 grade,si la fel ca si la altii zborr nu am avut din noiembrie,pe 1 martie se anunta +10 cu soare,le-am administrat deja a 2-a turta,sper sa se mai tina inca putin pana va veni soarele :)

johnysibiu

Astazi cald si frumos in zona Sibiului, cca 12gr Celsius.Sper ca si maine cand, o sa merg in inspectie,

cipriene

Citat din: cipik din Februarie 15, 2013, 12:56:54 AM
Citat din: cipriene din Februarie 15, 2013, 12:41:45 AM
bine-ai venit fratica!
de unde esti? sau mai corect unde ai stupii, in ce zona?
2-3 dm2 de puiet capacit la temperaturile care-au fost este ok. problema ar fi sa nu fie puietul asta intins pe mai multe rame deoarece in perioada 15-22.02 or sa fie temperaturi cuprinse intre -8 si -10 grade C.
puietul aparut prea devreme obliga albinele sa paraseasca ghemul, asta fiind una dintre cauzele pierderii familiilor de albine.
Fratica, tare asta, suntem tizi, cel putin dupa numele folosit pe forum.
Mai mult suntem si conjudeteni, eu am stupi la Munteni-Buzau, la 30 de km de Slobozia, dar stau si lucrez in Bucuresti. Am trecut in profil ambele locati dar nu apare.
Sanatate

da, suntem tizi  :wink:
au dreptate colegii vav de umblatu in stupi la ora asta.
eu de pe 2.11.2012 pana acum am umblat o singura data, mai corect spus am ridicat podisoarele ca sa le pun cate o punga de miere la fiecare, fara sa ma uit la rame.
incearca sa lasi albinutele in pace pentru ca cipik, cel mai mare dusman al lor este apicultorul.
cu drag,
C
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

johnysibiu

"Si acum sa va cant o piesa din la..."

La Sibiu 12 gr, fara soare, zbor de voie pentru sacagite.
M-am aplecat sa curat un urdinis de rumegus si au sarit pe mine vreo doua si, ce sa vezi, aveau panerasele pline cu ceva caramiziu spre vanat.

Am plecat intr-o expeditie in imprejurimi (sa mai dezmortesc articulatiile de la Hilux) si am gasit amenti de alun si arin precum si matisori de salcie si plop.

Doaaaamnelor si dooomnilor a inceput sezonul competitional!