MIHAI BALS

Creat de MIHAI BALS, Decembrie 02, 2012, 07:37:14 PM

« precedentul - următorul »

MIHAI BALS

400 de rame asteptand primavara.

MIHAI BALS

urmatorii 100 de stupi in lucru.

bee_lover

Cate ore lasati panourile in presa?

tassevasi

Vad  ca nu ai falt ,nu te teama de probleme ?

MIHAI BALS

Citat din: bee_lover din Februarie 08, 2013, 09:23:30 AM
lipesc care 3 panouri de 3 ori pe zi,cam 6 ore le tin in presa.
depinde si de temperatura,eu am in atelier cam 13-15grade.
d3.

cristian bh

Citat din: tassevasi din Februarie 08, 2013, 07:11:33 PM
Citat din: MIHAI BALS din Februarie 08, 2013, 08:19:21 PM
d3.
daca e uscata bine nu e nevoie de falt cu d3.
esti la limita cu + pt incleiere pt ca e rasinoase.
totusi eu ti-as recomanda sa nu faci panou din buc mai late de 10 cm chiar daca e de lucru in plus .spor in continuare . :hi: :hi:

MIHAI BALS

am blana de 1,5 ani,o bag in atelier cu 1 zi inainte de lipire sa se incalzeasca,o lipesc si-o mai tin 5-6 zile in atelier,apoi o debitez la cote si-o asamblez.
dupa 1 zi de la lipire am pus-o cu un capat pe un boltar si-am sarit pe ia de 10 ori.nu s-a rupt!

MIHAI BALS

Citat din: cristian bh din Februarie 08, 2013, 08:36:30 PM
Citat din: MIHAI BALS din Februarie 08, 2013, 08:19:21 PM
d3.
totusi eu ti-as recomanda sa nu faci panou din buc mai late de 10 cm chiar daca e de lucru in plus .spor in continuare . :hi: :hi:
asa este,mai late de 10 se pot curba.acum fac pt pavilion si sunt mai ferite.

bucovineanu

Panouri din bucati sub 10 cm sau chiar mai inguste e recomandat pentru tabliile la mobilier. Eu am foarte multe corpuri din bucata intreaga, unele de vreo 15 ani si nu s-au curbat deloc. E adevarat ca sunt incheiate in dublu falt.

cristian bh

Citat din: bucovineanu din Februarie 08, 2013, 09:22:47 PM

Panouri din bucati sub 10 cm sau chiar mai inguste e recomandat pentru tabliile la mobilier. Eu am foarte multe corpuri din bucata intreaga, unele de vreo 15 ani si nu s-au curbat deloc. E adevarat ca sunt incheiate in dublu falt.
la mobilier OBLIGATORIU
la orice e mai bun ingust decat lat eu am cumparat stupi de la cineva folositi un an si au grosimea peste 3 cm si au fost facuti dintr-o buc, nu curbarea e problema ca se prind la colt ci apar fisuri pe fibra.

MIHAI BALS

multumim de sfaturi,oricum multe despre fabricarea stupilor le-am invatat de pe apiardeal!

bucovineanu

Citat din: cristian bh din Februarie 08, 2013, 09:41:23 PM
la mobilier OBLIGATORIU
la orice e mai bun ingust decat lat eu am cumparat stupi de la cineva folositi un an si au grosimea peste 3 cm si au fost facuti dintr-o buc, nu curbarea e problema ca se prind la colt ci apar fisuri pe fibra.
Da au mai aparut cateva crapaturi dar nu pe toata grosimea peretelui. Important e ca materialul sa fie suficient de uscat. E de preferat uscarea naturala in aer liber.

cristian bh

Citat din: bucovineanu din Februarie 09, 2013, 02:47:47 PM
Citat din: cristian bh din Februarie 08, 2013, 09:41:23 PM
la mobilier OBLIGATORIU
Da au mai aparut cateva crapaturi dar nu pe toata grosimea peretelui. Important e ca materialul sa fie suficient de uscat. E de preferat uscarea naturala in aer liber.
da asa e nu pe toata grosimea de aceea buc mai inguste lipite cu d3 e mai valabil fiindca fibra e taiata si prin lipire se formeaza asa zisa fibra contra fibra stopandu-se practic tendinta de fisurare :hi: :hi:

MIHAI BALS

la lipitura dintre cele 2placi am asezat fibra asa ) la o placa si asa ( la urmatoarea.
e bine?
conteaza?

cristian bh

Citat din: MIHAI BALS din Februarie 09, 2013, 03:50:15 PM
la lipitura dintre cele 2placi am asezat fibra asa ) la o placa si asa ( la urmatoarea.
e bine?
conteaza?
e bine si asa si de fapt important e sa fie spintecata cu latimi intre 7 si 10 cm si indreptate pe cant corespunzator
eu mai fac asa: