• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Costruire centrifuga...!!??

Creat de MariusApicultura, Septembrie 27, 2012, 05:36:54 p.m.

« precedentul - următorul »

MariusApicultura

Cum pot sa fac o centrifuga acasa, pentru un incepator o centrifuga este destul de scumpa, mai ales cand ai doar trei stupi.  :smile:
Multumesc astept opiniile si parerile dvs.
Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!!! 
Insulta e declaraţia înfrângerii!!

Obombo

Salut Marius, daca nu te superi, opinia si parerea mea  :D e ca art fi bine sa cauti prin forum inainte de a deschide un subiect nou si eventual sa folosesti o discutie veche, despre argumentul care te intereseaza, in care sa postezi intrebarea ta, altminteri se umple forumul de subiecte cu doua trei raspunsuri pe care noii veniti nu au rabdare sa le citeasca si drept urmare deschid noi subiecte care primesc doua trei raspunsuri si pe care alti la randul lor nu vor avea rabdare sa la citeasca si uite asa se imprastie informatia.
http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?board=6.0

MariusApicultura

NU ma supar, chiar am cautat si citesc cu mare interes articolele, dar se pare ca nu am cautat bine si trebuia sa ma uit la alt topic. Oricum multumesc de scurtatura...Sanatate :hi:!
Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!!! 
Insulta e declaraţia înfrângerii!!

melu

Si eu sunt incepator am doua familii si am incepu sa-mi fac o centrifuga pe doua rame
Este compusa din:
-cap de fai
-un bendix de la un electromotor de dacie
-un ax vrtical care am prins suporti de rame,iar in partea de jos axul se sprijina pe o caseta cu un rulment de presiune(caseta este sudata pe un suport ca sa nu ajunga mierea la rulment)revin cu poze

bio

...orice lucru care vrei sa-l faci va costa timp si bani.

Mai ales daca nu esti de meserie, vei fi mincat de meseriasi care nu ii intereseaza ce lucru faci , ci ii intereseaza pentru ce il faci.  Te duci la un meserias si deschizi gura ca vrei sa faci ceva pentru albine si te taxeaza dublu, ca toti spun ca albinele fac BANI.

Multi apicultori au luat 141 si 101% din ei aveau in plan cumpararea unei centrifugi noi.  Cautati astfel de apicultori si sigur veti gasii centrifuga dorita la un pret care se va dovedii mai atractiv decit a-ti pierde voi incercind sa realizati o centrifuga.

melu

Am revenit cu poze ! multumesc pentru comentarii

francisc

Foarte frumos ! Daca te taxeaza (meseriasii)sa nu-ti pese.Este un lucru util facut de mana ta, dar poti sa iei lucrurile bune ,din ce zic ei.Pentru actionare poti folosi si masina de gaurit manuala.   BAFTA !!!!
Daca albina ar sti pentru cine face mierea, poate nu ar mai face-o asa de dulce.( Mihai Codreanu)

tassevasi

  Daca faci  calculul vezi ca  era bine daca  mai  faceai  un cos pt o rama , si daca tot ai muncit  pt 2 rame  si ai  aproape  loc si pt a  face 4 cosulete  de ce  nu ai  gindit de la inceput , faceai butoiul mai mare un pic .
  Macar  pui de 1/2 acum , ca in echilibru perfect tot nu o sa  fie .
In rest , sa-o vedem la lucru .
   PS     Ori ce ai face ,jos  tot o sa-ti intre  miere la rulment , acolo treb  o singura bila  pe care sa stea axul .

melu

 Mierea nu are cum sa ajunga la rulment finca la cuva am sa-i fac scurgerea in partea de jos nu in lateral, iar distanta de la fundul cuvei pina la rulment este de 50mm.
Iar mierea va curge direct intr-un vas. 

tassevasi

 In partea de jos  unde ?
  O sa ai rulmentul   ce  e fixat pe fund ,tu unde  pui scurgerea  sa nu arunce si pe  el  .
  Nu-mi dau seama cum , dar  o sa te convingi , daca nu o gindesti bine  si nu ceri si  parerea altora ,parerea mea e ca faci munca   degeaba .
  La centrifugare  o sa ai miere peste tot  nu numai pe pereti .
  Inca nu am vazut   rulment pe  fundul centrifugii si in interior , daca era in exterior  si axul prevazut cu o presetupa pe fund  , da .

melu

Este adevarat ca trebuia sa mai pun doi suporti pentru rame 1/2 pentru echilibrare,dar se marea diametru cuvei dar eu am vrut sa fie cat mai mica, pentru inceput sunt multumit .
Ma costat pana acuma 80 ron sa vad cat ma costa tabla de inox pentru cuva restul le fac eu ce tine de sudura si manopra.Am sa revin cu un film video.

tassevasi

 Eu cred ca poti sa faci si acum , unde ai suporti  pt rame 1/1  poti sa pui  4 rame 1/2  si in  capetele  acestora mai poti sa pui inca  2 suporti  ,pt  rame numai de 1/2 , vad  ca loc  ar fi , dar treb modificata  prinderea de ax a celor mari .

Treb sa faci tu 2 cercuri   si prindeai pe ele  suportii pt rame  si le si echilibrai  bine .

costin76

daca apare de 2 ori postarea SCUZE
tassevasi are dreptate
vreau sa spun doar ca cu 2ani in urma am cumpara o centrifuga pe 4 R tangentiala(cineva ma sfatuit sa ma i pun 2 lei  si sa iau una pe 4R
tangential/radiala,nu am ascultat) si acum imi pare rau
Dince vad in fot. sarputea sa ai probleme  cu forta de extractie a mieri din rame
                      -mierea sar putea sa ajunga la rulmenti incazul un care este o miere maivascoasa si inchizi caneaua sa schimbi vasul plin,in acel moment
                        mierea ramasa pe pereti va creste nivelul mieri

melu

Multumesc pentru sfaturi sunt bine venite, dar pentru un incepator ca mine cu doua fam.cred ca este buna si aceasta.
Pe viitor am sa proiectez una mai mare si mai perormanta ,iar pe aceasta am sa o dau cadou.


costin76