• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

Costruire centrifuga...!!??

Creat de MariusApicultura, Septembrie 27, 2012, 05:36:54 p.m.

« precedentul - următorul »

Prieten cu Stuparii

Am citi cu mare interes tema centifugi si am spus sa îmi fac si eu una prin ajutorul meseriașilor si a cunoștințelor dar...... Am pus tabla de inox pentru recipient,  suporți pentru rame ( 4 bucati ) sistemul de centrifugare, ax rulmentul,  rotile de antrenarea a manetei,  electrozi de inox,  meseriaș,  si etc,  etc si mi-a dat = cu mult peste una noua de inox cum visam si plus calitatea si sa nu mai vorbesc de scuzele meseriașilor si ocupații fiind vino mâine,  vino poimane si tot așa,  așa că m-am dus la Varsac adică sârbi si am luat una cu 150 € si cu garanție 2 ani, nu este mai ușor așa? 

xvader

Pai la banii astia se merita, dar daca dai cat e prin buc....1200-1400 ron/bucata...tre sa vinzi nitica miere ca sa scoti parleala

kamy

Pentru cei care aveti centrifuga cu ax orizontal nu puteti pune o poza cu modul de blocare a ramelor ca la blaj am tat povestit si mi-am amintit doar dupa ce am plecat ca nu am ,,furat,, detaliul?

pharaonu75

Bio are asa ceva, deci il asteptam cu poze!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

stefanst

Primavara asta ma gandesc sa-mi fac o centrifuga radiala pe 8 rame1/2 sau 4r 1/1. Proiectul mi l-am cam facut; la manivela voi folosi reductorul  de la un flex mare , suporturile ptr rame le fac din platband , profil ,,U" si sarma de inox. Ce nu ma pot hotara este cum sa fac cosul. Nu am de umblat cu ea , asa ca nu ma intereseaza cat de mare sau grea este. Oare daca as face pur si simplu o cutie (un paralelipiped) din scandura uscata folosind la imbinari silicon , iar la sfarsit dat pe interior cu parafina topita , nu ar merge?

cipik

Intra pe subiectul cu numele centrifuga artizanala si acolo gasesti centrifuga mea care nu ma dus mai mult de 200 de lei parca.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

cipik

Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

stefanst

Februarie 09, 2014, 03:07:11 a.m. #37 Last Edit: Februarie 09, 2014, 03:18:54 a.m. by stefanst
Interesanta ideea , eu insa ma gandesc la una cu ax vertical iar cosul nu vreau sa-l fac din tabla (galvanizata?) cum imi pare ca este acela al tau. Mierea este acida , corodeaza in timp asa ca nu vreau sa folosesc nici galvanizata , nici alu-zinc , nici macar aluminiu curat. In timp , poate-l voi face si pe el din inox , dar asta m-ar costa cam 500 de lei in plus. Asa , dupa calculele mele , fara manopera ptr ca mi-o fac singur, are sa ma coste in jur de 350 lei. Repet , insa , ce parere ati avea daca as face cosul din lemn parafinat? Ar mai fi o varianta , sa-l fac din policarbonat din acela ptr solarii , dar e mai mult de munca , trebuie ranforsat pe exterior...

cipik

Dupa ce am terminat-o am gasit un butoi din plastic alimentar pe care il puteam folosi pe post de cos.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

stefanst

M-am gandit si eu la asta , dar , la diametrul care-mi trebuie (~70 cm) ar insemna un butoi de vreo 300l si asta m-ar costa peste 200 de lei.

Naestuparul

 :hi: As dori sa stiu ce vopsea a-ti folosi la elementele interioare ale centrifugii.

crisian-nicolae


jean_dobrita

UITE MATERIAL PENTRU COS...SIMPLU SI EFICIENT

crisian-nicolae

 Exista cosuri confectionate pe celasi principiu(acoperirea metalului cu material plastic)si este la un pret foarte avantajos.

relutu

E mai greu pana gasesti gardul si dupanaia ai rezolvat cu,cosul =))