Dece nu mai ponteaza matca?

Creat de johnny1985, Septembrie 26, 2012, 08:14:14 PM

« precedentul - următorul »

Obombo

@ doriandalfi  pai eu chiar as vrea sa mi se intample, ca sunt Toma necredinciosul si orice experienta noua, chiar negativa, este binevenita. Nu numai ca nu am vazut asa ceva dar nici macar nu am auzit sau citit, iar cand am cerut mai multe detalii, am spus (ma rog, am scris) la modul cel mai serios. Cand si de cate ori ti s-a intamplat asa ceva? In ce conditii? Cui altcuiva i s-a intamplat acelasi lucru?

@johhny1985  o regina neimperecheata e usor de recunoscut, asta in cazul in care reusesti sa o gasesti; are abdomenul scurt si conic si se deosebeste usor de o regina imperecheata. E ceva mai greu sa o deosebesti de o regina care a sistat ponta de ceva timp si care s-a subtiat, dar care are oricum abdomenul mai lunguiet. Marcatul reginei este o practica buna nu numai pentru ca iti permita sa o gasesti mai usor, dar si pentru ca in situatii de genul acesta stii cu cine ai de-a face.

johnny1985

Aveti mare dreptate si imi pare rau ca nu am marcat-o pe cea veche...  :sad:
O sa incerc sa ii fac o poza daca o sa o mai gasesc si o postez poate aveti ochiul mai format ca mine si poate ma luminati in privinta asta.
  Sa aveti o zi buna.  :hi:

johnny1985

Mai adaug faptul ca am vazut si 2 trantori.

johnny1985

Citat din: johnny1985 din Septembrie 28, 2012, 04:57:50 PM
Mai adaug faptul ca am vazut si 2 trantori.

Ultima data cand m-am uitat adik ieri.

JohnSpatari

Si eu azi am vazut la urdinis cum un trantore a aterizat pe scandurica de zbor.

dorindafi

,,Cand si de cate ori ti s-a intamplat asa ceva? In ce conditii? ''

:hi: obombo
sa-ntamplat atunci cand nu am vazut matca la un roi . cu gandul ca nu sa mai intors de la imperechere,  am introdus o rama cu puiet in toate stadiile pt a-shi trage  botci
dupa 2/3 ore aud in stup un sunet ciudat , deschid stupul shi vad albinele gramada pe matca fapt ce a dus la lichidarea ei neavand conditzii de separarea ei .
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Obombo

Rama era acoperita de albine sau scuturata?

dorindafi

rama cu puiet introdusa ? scuturata de albina
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Obombo

Nu se poate stabili o regula in urma unui singur evenimet.
E mult mai probabila ca reactia albinelor sa fi fost provocata de faptul ca au fost deranjate. In general e bine sa nu se umble in stup in perioda imerecheri matcii.
Numai bine :hi: .

dorindafi

teoretic ai dreptate
practic uite cum procedez eu =
1-urmrresc sa vad daca a ieshit matca shi a ramas una singura
2-daca sa intors de la imperechere pt a fi sigur ca nu se besmeticeshte familia
3-regulile  noi le stabilim doar teoretic
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

johnny1985

Am revenit cu noutati  si tin sa va anunt ca toata treaba sa rezolvat.
Se pare ca noua regina sa imperechiat mai tarziu si deja a inceput sa ponteze =D>
Am avut marea surpriza sa vad ca, carau polen si mi-am dat seama imediat ca are puiet.
Cand am desfacut stupul sa vad daca e asa sau nu, am vazut 2 rame si pe o parte si pe alta jumatate cu puiet capacit.

Uitati si poze.

johnny1985

Alta problema este `` varora`` daca deja exista in stup cum scap de ea?
Cu varachet?
Dar puietul care deja este capacit?
ar trebui sa le fac dupe ce nu mai e puiet?

JohnSpatari

la un prieten de al meu tot am vazut puiet la ora aceasta pe doua rame.

tassevasi

Citat din: johnny1985 din Octombrie 20, 2012, 02:51:10 PM
Alta problema este `` varora`` daca deja exista in stup cum scap de ea?
Cu varachet?
Dar puietul care deja este capacit?
ar trebui sa le fac dupe ce nu mai e puiet?

Sigur mai ai  varoua , scapi cu varachet si treb sa faci tratamentul dupa ce nu mai ai puet si-l repeti la 7 zile .
  Numai bine .

johnny1985

Pai am ca am vazut pe albine.
Ce ma sfatuiti sa fac? Acuma tratamentul sau dupe ce nu mai e puiet. Pentru ca imi e frica sa nu afecteze cu ceva la albine pana cand nu va mai fi puiet.
Va dati seama ca o sa mai oua in continuare nu o sa fie ultima serie de oua.