Restrangerea si impachetarea cuibului pt iernare

Creat de Nea Costica din Buzau, August 28, 2012, 03:13:09 PM

« precedentul - următorul »

tatar ady

Nu stiu daca le deranjeaza zgomotul,dar nu cred ,nu se aude asa tare acolo pe deal,in ceea ce priveste iernatul,nu am sa le las acolo .Ai apucat sa le impachetezi?

sandupop

Sâmbătă,  vreau sa incerc, daca ma lasa vremea.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

mape 48-petru manea

asa am strans eu familiile pentru iernat rezerva de miere 12-14 kg

dorindafi

:) la albina care e acolo eu zic ca are mai multa   :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

G. Iulian

Având în vedere ai cui sunt stupii acolo sunt în jur de 17 kg de rezerve.  :hi:  :hi:

sandupop

Citat din: mape 48-petru manea din Octombrie 10, 2013, 08:58:11 PM
Asa da... :bravo: . Diafragmele din polistiren sunt pana jos, adica etanseaza complet ?....eu le-am facut de inaltimea unei rame, in partea de jos este un spatiu de 1cm liber, e bine asa sau trebuie sa inchida  complet?
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

G. Iulian

Și eu am spațiu sub diafragme, dar am fund cu plasă la majoritatea iar acum am băgat și caturile sub corpurile 1/1.

andreiu

Citat din: mape 48-petru manea din Octombrie 10, 2013, 08:58:11 PM
Petricaaa, vezi ca daca se pune vreme calda cum spun astia de la meteo, cu pana la 30 de grade in vest vreo doua saptamani, ai sanse sa faci roi naturali ultratarzii, roi de noiembrie !!! :razz: =D>  :bravo::hi:

mape 48-petru manea

cine vrea sa cumpere roi de noembrie ?  :)
diafragma este pana jos ,dar am facut niste decupari ca un urdinis una sus si una jos
azi am facut un film si l-am pus pe pagina mea "mape 48 "unde se vede mai bine cum iernaz  :hi:

morozan simion

morozan simion

oroles

Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

istodorescu vasile

sub aceasta folie se va forma condens din abundenta pentru a experimenta inveliti o scindura de lemn in folie si cautati dupa un timp si veti vedea ce gasiti .daca lazile sint cu sita albinele nu vor suferi dar daca sint cu fund plin vor avea mari probleme cu umiditatea si mucegaiul. in oricare situatie lazile vor avea de suferit din pricina umiditatii in exces. sa nu mai vorbim de timpul acordat unui astfel de impachetaj,.ma intreb cit timp mi-ar lua la un numar mare de stupi.

ioanardelean55

Oricine ce ar spune ,nu ar schimba hotarirea , omu vrea experienta proprie ,si e cea mai buna lectie  :nono: :nono:.Rezultarul....la primavara . :hi: :hi:

merlin13

buna seara tuturor.sunt si eu destul de nou in tainele apiculturii si acum e primul meu prag pe care trebuie sa il trec impreuna cu bazaitoarele mele si anume iernarea.vreau sa imi spuna si mie un colega daca am procedat corect la impachetarea stupilor si anume: am pus toti stupi(4 la nr) in linie unul langa altul,intre ei am bagat placa celuloza, iar de jur imprejur placati cu placa celuloza si dati cu folie strech.am lasat loc la urdinis iar sus am dat gauri in celuloza unde aveau aerisirile(fata si spate).peste podisor am pus o celuloza de parchet subtire de cativa mm si ziare.Arata ca o lada frigorifica atunci cand o cumperi de nou si este inca in celuloza.astept un sfat  de la voi sa stiu daca am procedat bine sau rau.va multumesc