romanul si ortodoxia ,fac casa buna

Creat de amazon66, August 24, 2012, 12:12:30 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Perfect de acord!
Iti poti exercita toate drepturile pe care le ai, pana la limita in care acestea incalca drepturile altuia! Atunci apar problemele!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

morozan simion

Obombo

Citat din: alvo din Februarie 24, 2013, 09:27:21 PM
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14270775-video-scandal-mtr-incidente-proiectie-film.htm
cat despre obombo,atat te duce capul,atat dai din tine! iti sugerez  sa-ti modifici denumirea  locatiei  in "cisterna din latrina"
Poate ca am scris din graba si mesajul meu a rezultat jignitor. Ce am vrut sa spun este ca definitia "deviati sexuali" este doar o judecata subiectiva a ta. Tu nu detii monopolul adevarului absolut. Si nici biserica, din punctul de vedere a celor care nu cred. Biserica are dreptul sa fixeze reguli si sa-i judece doar pe cei care-i apartin, ceilalti sunt in afara jurisdictiei ecleziastice.
Deci, cei care sunt pentru tine si pentru biserica "deviati sexuali", pentru restul lumii civilizate sunt persoane normale.
Apropo, pentru mine cei care au dat navala acolo sunt deviati mintali, pentru tine probabil sunt doar cu o trepta mai jos decat Arhanghelul Mihail.
Salutari din Cisterna di Latrina  :D

mosunick

Ma uit la titlul topicului si la continutul a ce e scris mai sus, si iarasi ajung la aceeasi concluzie: da, romanul si ortodoxia fac casa buna impreuna, dar nu si romanul cu romanul.
Fiecare cu pasarelele si cu stolurile lui (is aparate de "legi" TOATE).
Dar nu va jucati cu Legea lui Dumnezeu, fratilor, ca nu e a noastra si nu e al nostru sa judecam pe altii.
Noapte buna!
Pace!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

NiKoN

Citat
Spre exemplu eu prefer sa merg pe urmele lui nea "Ilici", intaiul prezident roman post-ceausist si sa ma declar ateu!

Atunci de ce sunteti atat de prezent pe acest topic?
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

pharaonu75

Citat din: NiKoN din Februarie 25, 2013, 03:58:04 PM
Citat
Spre exemplu eu prefer sa merg pe urmele lui nea "Ilici", intaiul prezident roman post-ceausist si sa ma declar ateu!

Pentru ca nu imi place sa hotarasca altul ce este mai bine pentru mine!
Penru ca nu imi place sa mi se spuna secularist saumai stiu eu cum, atat timp cat eu si religia suntem precum sinele de cale ferata!
Pentru ca nu suport sa vad cum unii "ii fac" pe altii.
Pentru.... pentru... pentru...
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

alvo

Citat din: Obombo din Februarie 24, 2013, 10:30:56 PM
Citat din: alvo din Februarie 24, 2013, 09:27:21 PM
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14270775-video-scandal-mtr-incidente-proiectie-film.htm
cat despre obombo,atat te duce capul,atat dai din tine! iti sugerez  sa-ti modifici denumirea  locatiei  in "cisterna din latrina"
.....Deci, cei care sunt pentru tine si pentru biserica "deviati sexuali", pentru restul lumii civilizate sunt persoane normale.
Apropo, pentru mine cei care au dat navala acolo sunt deviati mintali, pentru tine probabil sunt doar cu o trepta mai jos decat Arhanghelul Mihail.
Salutari din Cisterna di Latrina  :D
hai sa concretizam:deci tu faci parte din lumea civilizata si "deviatii sexuali"sunt persoane normale,intrebarea pe care ti-o pun este: vrei ca copiii tai sa fie ''normali"dupa tiparele bisericii ortodoxe sau "deviati"sexuali dupa perceptele aceleiasi biserici,dar normali dupa "restul lumii civilizate"?
eu am zis ca numele locatiei tale este cisterna DIN latrina,nu di latrina.

alvo

Citat din: pharaonu75 din Februarie 25, 2013, 07:32:16 PM
Citat din: NiKoN din Februarie 25, 2013, 03:58:04 PM
Citat

Pentru ca nu imi place sa hotarasca altul ce este mai bine pentru mine!
Penru ca nu imi place sa mi se spuna secularist saumai stiu eu cum, atat timp cat eu si religia suntem precum sinele de cale ferata!
Pentru ca nu suport sa vad cum unii "ii fac" pe altii.
Pentru.... pentru... pentru...
si eu la fel,nici mie nu-mi place ca biserica din care fac parte eu si stramosii mei sa fie balacarita de unii sau de altii!
asa ca,ce tie nu-ti place,altuia nu-i face!
esti ateu,sa fii sanatos,dar nu ne mai ponegri pe noi restul de 90%!
cine ti-a spus tie "secularist"?de ce ai pus mana pe basca?

pharaonu75

Citat din: alvo din Februarie 25, 2013, 10:16:38 PM
si eu la fel,nici mie nu-mi place ca biserica din care fac parte eu si stramosii mei sa fie balacarita de unii sau de altii!
asa ca,ce tie nu-ti place,altuia nu-i face!
esti ateu,sa fii sanatos,dar nu ne mai ponegri pe noi restul de 90%!
cine ti-a spus tie "secularist"?de ce ai pus mana pe basca?

Nu ponegresc restul de 90%! Nici nu stiu daca cifra este corecta sau daca a fost aruncata "din burta"! Ce anume sunt restul de 90%?

Doar ca nu pot ramane impasibil cand, in fata mea, un reprezentant al bisericii din care faci parte dumneata si parintii si stramosii nostri, a refuzat sa impartaseasca un bolnav de cancer care se afla in parohia lui si care isi traia ultimele clipe, pe motiv ca nu si-a luat el banii pe spovedanie! Pentru mine nu conta daca il impartasea sau nu, pentru ca eu nu cred in chestiuni dintr-astea, insa pentru acel bolnav, odihneasca-se in pace, impartasania conta enorm!
Am mai cerut de vreo cateva ori ca cineva care se erijeaza in aparatorul bisericii sa imi explice si mie cum de este posibil asa ceva, sa imi explice daca este normal, sa imi dea un argument care sa ma faca sa inteleg comportamentul acelui preot, insa.. mucles! Se dau loviti, insa fac gura mare cand este vorba sa puna batista pe tambal in cazul vreunui popa beat care omoara cu masina pietonii, a unuia care si-a tras maserati desi "da cu sapa" intr-un sat de oameni sarmani, a burtosilor plini de aur care coboara din masini care valoreaza mai mult decat valoreaza toti cei care au fost transportati cu ea daca ar fi fost demontati bucata cu bucata si vanduti pe piata neagra la organe de transplant!
Justificati-mi comportamentul acelui preot, dupa regulile bisericesti, iar eu va voi felicita si voi incheia subiectul!
In caz contrar, sunt liber sa adresez aceeasi intrebare, ori de cate ori doresc, fiecarei persoane care vrea sa imi laude preotimea, sau sa imi spuna cat bine fac ei oamenilor.
Am vazut cu ochii mei de ce sunt in stare!

Obombo

Citat din: alvo din Februarie 25, 2013, 10:07:50 PMhai sa concretizam:deci tu faci parte din lumea civilizata si "deviatii sexuali"sunt persoane normale,intrebarea pe care ti-o pun este: vrei ca copiii tai sa fie ''normali"dupa tiparele bisericii ortodoxe sau "deviati"sexuali dupa perceptele aceleiasi biserici,dar normali dupa "restul lumii civilizate"?
Ceea ce doresc eu copiilor mei (am doar unul dar vorbesc la modul general) este sa poata trai fericiti, liberi si fara teama de a fi hartuiti de o banda de bigoti incuiati care intre o rugaciune si alta umbla cu parul prin lume in numele lui Hristos.
Si apropo de par, mi se pare ca era o parabola pe undeva... ceva cu un pai si o barna, de asemenea, nu prea im aduc acminta ca Hristos sa fi vorbit de par, cred ca vorbea de cruce, de iubirea aproapelui, iertare, celalalt obraz, "cine-i fara pacat..." si alte chestii de astea plictisitoare care nu-ti ridica nivelul adrenalinei. E mult mai emotionant sa-i tavalesti oleaca pe deviatii aia sexuali, mai ales ca bataia-i rupta din rai.

Citat din: alvo din Februarie 25, 2013, 10:07:50 PM...eu am zis ca numele locatiei tale este cisterna DIN latrina,nu di latrina.
Sunt sigur ca e o mare diferenta intre una si alta, dar eu nu o vad. Oricum, nu te obosi sa mi-o explici.
Toate cele bune!

alvo

obombo,nu ai raspuns:deviati sexuali sau nu?normali in intelesul "bandei de bigoti" sau "deviati sexuali" dar normali perceputi de "lumea civilizata"?
fii hotarat ,nu o da cotita,cu libertatea!
ce vrei tu de fapt:baiatul tau sa se insoare sau sa coabiteze cu o fata,sau tot cu un baiat?
intrebarea e simpla!

Obombo

Pai si raspunsul este simplu, ti l-am dat deja. Ce nu ti-e clar?
Dorinta mea este sa traiasca fericit. Poti fi fericit doar daca ai libertatea de a decide singur cine esti.

orbanstefan64

Citat din: alvo din Februarie 25, 2013, 11:57:07 PM
obombo,nu ai raspuns:deviati sexuali sau nu?normali in intelesul "bandei de bigoti" sau "deviati sexuali" dar normali perceputi de "lumea civilizata"?
fii hotarat ,nu o da cotita,cu libertatea!
ce vrei tu de fapt:baiatul tau sa se insoare sau sa coabiteze cu o fata,sau tot cu un baiat?
intrebarea e simpla!
tot simplu
si daca ei asa vor tu ce faci ???? .....sari de pe bloc i ti tai venele ca parinte, ii bagi cutitu n git ???? sint convins ca la oricare dintre noi ....asa ca ciocu mic !!!!!  niciunul nu stim ce ne rezerva viitorul ce surprize putem avea de la copiii nostri indiferent cit de bine i am crescut ......?????
:hi: :hi: :hi:

silviu

Ai mare dreptate Stefane.Nu stim ce surprize ne pasc.Dar... pentru ca de obicei este un "dar",nu este totuna daca in copil este crescut intr-un mediu sanatos (si ma refer in general la societate - zicand ca in familie este mediu optim) sau intr-un mediu viciat.
          Daca de cand deschide ochii in lume un copil vede violenta in familie si societate ,pentru el violenta va fi normalul si nu altceva.Daca un copil va creste intr-un mediu infestat de promiscuitate si homosexualism,de parade cu dosul gol,de "libertate" ,el asa va sti ca este normal.De asta incercam unii dintre noi sa nu fim de acord cu manifestarile lor.Evident ca nu sunt de acord cu manifestarile violente si jugnitoare la adresa celor care in intimitatea lor,in casa lor au asfel de manifestari.Exportul lor ma deranjaja in numele unei "libertati la opinie si etc".Daca cei normali ar iesi in strada imbracati si costumati ca si cei "liberi" am zice ca le-a sarit o doaga.
       Cu stima,
                     Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

silviu

De ce invatatorul, medicul, politistul, ar trebui sa fie el insusi un model pentru toti ceilalti, iar la preoti sa aplicam sintagma "sa faci ce zice popa, nu ce face popa".
De ce alte bresle ar trebui sa fie exemple de moralitate iar preotilor sa li se permita orice?

Avem invatatori care formeaza noile generatii pentru 700 lei/lunar, avem medici care salveaza vieti pentru salarii putin mai mari si dupa decenii de scoala... si avem preoti cu burdihane imense plimbate in Maseratti care, cu siguranta, nu sunt cumparate din salariu ci din acele sume (AFACERI SI MICI ATENTII) neimpozabile

Da cine a spus ca nu trebuie sa aratam greselile preotilor,lacomia unora etc.Spui de preot cu Maseratti de parca cel putin 50% din ei ar avea Maseratti,iar ceilalti de la Lexus in sus.Sunt si bogati si saraci (sau hai sa zicem modesti).Nu plange dumneata nici dascalii nici doctorii,evident nici preotii.Dar de ce unii sunt "saracii" si altii sunt "hotii si banditii" cei fara mila etc.
             Pur si simplu pentru ca exista o ofensiva deosebita impotriva bisericii ortodoxe,duse pe toate canalele si cu toate mijloacele.INtamplator mai stiu de ce se intampla in alte biserici,am avut colegi de alte confesiuni vad ca la anumite firme la care patronii au o anume confesiune nu sunt angajti decat persoane de confesiunea respectiva,stiu ce taxe percep alte culte de la membrii lor.Viata intr-un oras mic te invata multe.
          Dar sa nu confundam BISERICA ORTODOXA nici cu un preot hraparet sau care a alunecat untr-un anume pacat (cate cazuri de homosexualitate,pedofilie sau desfranare nu au fost semnalate in biserica catolica si nimeni nu-l scuipa pe Papa),nici macar cu unii prelati cu functii mai inalte.Credeti oare ca in alte biserici si culte nu se percep unele taxe etc,pentru diferite servicii?Va inselati amarnic.Dar aceeia nu trebuie sa iasa la iveala.Numai BISERICA ORTODOXA.
         BISERICA ORTODOXA = Arsenie Boca,Ilie Cleopa,Serafim de la Casiel,Paisie Olaru,Ioan Iacob Hozevitul - si as putea sa enumar ore in sir reprezentanti deosebiti ,de maere har,parinti de o prbitate de necontestat,exemple si pentru clerul de orice rang si pentru mireni.Acestia sunt BISERICA ORTODOXA nu un bun manager cum este Prefericitul (care intre noi fie spus a sesizat ca sume mari de bani se scurg spre alte buzunare din lucruri bisericesti si atunci a recomandat pentru ca nu poate legifera cun aceste sume sa vina la biserica).
                          Cu stima,
                                    Chis

"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca