ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

Dragi colegi am o rugaminte va rog si mie sa imi spuneti cateceva despre paducel .
Cat nectar da pe hectar si daca da nectar va rog frumos

MirceaCalin

Păducel : N, P 35-100 (nectar şi polen; kg/ha)

Marius-ursulakhe

:thanks:     :hi:          ^:)^    =D>   

dan sebastian

Important ca mierea e tot alba,ca cea de salcâm.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Marius-ursulakhe

Salutare dragi colegi
Anul acesta m-am confruntat cu o problema pe care nu am mai intalnit-o pana acuma adica DEPOPULAREA STUPILOR
Cand spun depopularea stupilor spun ca se depopuleaza cei din mijloc si se populeaza cei din margine
Vreau sa mai precizez ca eu ii asez in linie dreapta si toti cu urdinisul in aceiasi directie
Acuma va rog frumos sa ma ajutati si pe mune cu o idee cum sa ii asez pe viitor sa incerc sa evit aceasta situatie neplacuta
VA MULTUMESC PT INTALEGERE

bismark

Nu cred ca asta este cauza, eu le am lipite unul de altul de ani de zile si nu am observat asa ceva.Cred ca ai un furtisag blind cind albinile conlucreaza pentru a se muta la alta famile din anumite cauze(lipsa matca,matca neimperecheta sau handicapata) verifica situatia puietului si vei rezolva problema.Cu respect  ^:)^
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

bmdna

Buna ziua,

In general depopularea apare atunci cand stupii sint foarte apropiati si sint asezati pe rand, cu urdinisul pe aceeasi directie, ca rezultat al ratacirii albinelor. Eu am gasit foarte multe sfaturi despre cum trebuie amplasati stupii ca sa eviti ratacirea. Pana la urma este vorba de un compromis. Este foarte usor si ieftin sa faci un suport lung si sa amplasezi pe un singur suport (cu multe picioare) cateva zeci de stupi dar vei beneficia si de fenomenul de ratacire. Este mult mai scump sa faci suporti individuali pentru fiecare stup in parte dar acest suport iti permite sa faci tot felul de aranjamente siu sa muti stupul oricand. Eu de multe ori mut stupii cate 50 cm pe zi (seara dupa o zi in care au fost conditii de zbor) pentru ca am suporti individuali. Revenind la modul de asezare, as cita numai din Hristea (Stuparitul nou) care spune ca asezarea se poate face in mai multe moduri, in doua randuri paralele la distanta de 4 metri intre randuri si 2 metri intre stupi - asezarea se face ca pe tabla de sah, ca fiecare familie sa beneficieze de un front de zbor, asezare in v in unghi ascutit. Eu personal am suporti individuali pentru fiecare stup si ii am asezati cumva rasfirati. Sint avantaje si dezavantaje. Si e foarte important si asezarea si marimea spatiului alocat pentru stupina, limitarile care se impun.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

oroles

E corect ce spune Hristea. Eu am observat la ai mei (sunt pusi in sir cu distante mici intre ei) ca la capete sunt cei mai buni stupi. Nu stiu de ce, dar asa se intampla.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Marius-ursulakhe

Eu am avut aceasta problema la pastoral si am paleti pe care intra 3 stupi(suporti pe care stau stupi)

dany 1

Citat din: oroles din Mai 27, 2015, 03:17:17 PM
E corect ce spune Hristea. Eu am observat la ai mei (sunt pusi in sir cu distante mici intre ei) ca la capete sunt cei mai buni stupi. Nu stiu de ce, dar asa se intampla.

Salut,
Si  la  mine  situati  este  la  fel.  Asezarea  o  am  in  linie  iar  cei  mai  puternici  sunt  la  capatul    sirului ,  ca  sa  zic  asa. Daca  ar  fi  din  cauza  asezarii  stupilor ,  ce  sa  mai  zicem  in  cazul stupilor  din  pavilioane :sad:
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

dan sebastian

Nu e problemă ca sunt tot stupii tai. Pui mai multe caturi la cei de margine. Bine ca nu sunt 2 sau 3 stupine una lângă alta că ajungi dacă ești în centru doar donator. Muncești pt alții (aviz celor ce fac pastoral - fraierii sunt puși în centru pe motiv ca sunt stupii mai bine păziți).
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Marius-ursulakhe

Salutare dragi colegi am o mica intrebare pt cei care se pricep mai bine la soft
Am si eu un calculator mai vechi care zic eu ca nu suporta numai xp iar in urma cu doua zile am sters Mozila si am instalat o versiune mai noua dar nu mai gasesc actualizari pt flasplayer
Intrebarea mea este mai sunt sanse sa le gasesc undeva?
Multumesc frumos

Marius-ursulakhe

Anul acesta pt mine a fost un an destul de bun pana acum in ciuda faptului ca am avut cateva peripetii
Miere a fost in valoare de 6.500 lei la angro data +la borcan acasa am acuma 41 familii si sunt destul de bune pt luna sectembrie (foarte bine populate)( acasa am mai lasat in jur de 150kg miere)
Au murit 5 stupi foarte buni in timpul sezonului doi la transport din cauza calduri iar 3 ia inchis niste ciobani noaptea iar ziua fiind cald sau sufocat (sa intamplat la Talpos-Bihor )atentie pt cei care merg anul viitor acolo
In legatura cu administra hranirilor de complectare mai an in 3 seri sa mai dau si am terminat

RazvanTi

flash playerul se instaleaza la inceput (cand instalezi tot calculatorul) si in rest isi face update automat (adica atunci cand apare o versiune noua te intreaba daca vrei sa o instalezi)
UNDE cauti tu sa gasesti actualizari?!?!?! :uimit:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

romikele

Citat din: Marius-ursulakhe din Septembrie 11, 2015, 07:30:47 AM
Salutare dragi colegi am o mica intrebare pt cei care se pricep mai bine la soft
Am si eu un calculator mai vechi care zic eu ca nu suporta numai xp iar in urma cu doua zile am sters Mozila si am instalat o versiune mai noua dar nu mai gasesc actualizari pt flasplayer
Intrebarea mea este mai sunt sanse sa le gasesc undeva?
Multumesc frumos

https://get.adobe.com/flashplayer/

Ma intai debifeaza McAfee Security Scan Plus, e o panarama de antivirus...