ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

tassevasi

Ia sa vezi ce bine-ti prinde , asa la repezeala ! :)
   :bravo:

Razvan HD

Si mie imi plac foarte tare nucleele , imi puteti trimite un mesaj privat cu lungimile  lui !?
Multumesc anticipat !
Numai bine !

Razvan HD
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc.."

Marius-ursulakhe

tassevasi multumesc frumos pt apreciere oricum lucrurile facute de dumneavoastra sunt jos palaria
razvane mersi mult si sper sa intalegi ceva din acel mesaj si sa sti ca sunt dispus sa mai explic o data daca nu intalegi ceva

Marius-ursulakhe

ceva poze cu circularul meu cu care prelicrez scandura ma dimensiuni
:yahoo_cry: masa este un pic sucita -incovoiate pe mijloc -are burta  :nudie:

Marius-ursulakhe

ceva rame adica 12 la rezerva care abia astept luna martie sa le dau la albine ori ca stimulent dupa diafragma ori ca hrana la cei care nu au

sorinma

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

Marius-ursulakhe

Nu are numai 2-3 mm dar ce nui drept nui drept

sorinma

dar totusi unde e burta?si cum influenteaza?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

tdragos79

Citat din: ursulakhe din Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM
Buna dragi colegi,ma numesc Marius am 28 ani sunt casatorit si am doi copii.Sunt din zona Beiusului (Sanmartin de Beius)jud BIHOR.Painea familiei mele o castig din constructii iar pasiune pt albine o am din iarna lui 2010 cand tot m-am uitat pe filmari pe you tub. In 2011 am decis sa vb cu un apicultor mai in varsta sa imi dea niste sfaturi si asa am inceput prima data mi-am facut 3 cutii orizontale pe 20 rame apoi am cumparat 2 roi de la un domn din loc Sitani si asa incet incet am inceput sa invat. Cea mai grea incercare in domeniul apicol pt mine a fost ca stuparul batran care a spus ca ma va invata ma prostit si dupa ce am facut cutiile m-a lasat cu ochi in soare dar totusi am avut puterea sa trec peste toate si am inceput sa invat incet incet.Acum stau eu zic destul de bine si in mai am facut 6 roi dintre care 5 au reusit si sunt fiecare fiind deja pe 4-5 rame puiet iar celelat fac experienta pt sa bezmeticit si acuma ma chinuiI sa il scot la realitate.Momentan eu sunt multumit pt ca am 7 (familii)de albina si ma bucur ca am invatat din ceva carti din bunavoita dumneavoastra de ami raspunde la intrebarile mele prostesti. Hobiurile mele sunt pescuitul schiatul si furumul impreuna cu tot ce contine internetul.:coffee: :beer:

v-a prostit stuparul batran...ar trebui deschis un subiect pe tema asta , si cine are asemenea experiente, spuna acolo ca sa nu mai ia teapa si altii. Mie stuparul de la care am luat primul meu roi , mi-a dat numai indicatii pretioase si anume: -nu umbli in stupi decat dimineata la prima ora sau pe seara ,ziua nu deranjezi albina de la cules....asta era acum mai bine de 11 ani si ori nu stiam eu ori nu era asa dezvoltat internetul, apoi cand a venit iarna am impachetat si eu stupul cum m-a taiat capul ..am intrebat omul ce sa ii mai fac si mi-a spus sa nu mai umblu la el pana nu da coltu ierbii ca altfel da coltul de frig si a dat coltul de foame ca a fost atunci o iarna lunga si grea....s-a pus prima ninsoare pe 3 noiembrie si asa a tinut-o pana in aprilie.
In rest ce sa va spun, va urez sa aveti spor in stupi si daca nu ati facut cursul de apicultor faceti-l ,aveti sansa sa cunoasteti oameni care sa fie sinceri si sa va invete numai de bine.

Marius-ursulakhe

sorinma burta influienteaza ca nu am cum sa reglez masa la 90 grade cu panza si este o mica diferenta pe cum sa inalta panza si oricum mu este prea buna pt mine ca are numai 50cm te la panza si imi trebuie putin mai mult
Dar cu ajutorul lui cristi bh care a avut buna vointa sa ma ajute si mi-a facut o masa ca la carte (mersi mult cristi )pozele cu masa sant la pagina 8  :yes:

ioanardelean55

Decit lasata in jos de la mijloc mai bine ridicata in sus asta in varianta in care nu e dreapta ..

Iar pinza fata de masa obligatoriu 90 *
Sablonu fata de masa obligatoriu 90*

Marius-ursulakhe

tdragos79  :hi:  stiu ca m-a prostit si nu doresc la nimeni o astfel de experienta mai ales la inceput ca lasa balta aceasta frumoasa meserie
Am avut noroc cu doi oameni totusi care au avut bunavointa dea ma ajuta -primul este domnul de la care am luat albinele ,el mi-a aratat cum arata o matca un trantor si o albina (diferenta dintre ele )tot el m-a ajutat sa inlatur un inceput de furtisag pe care l-am produs de unul singur la inceput  :D
-al doilea domn (nelu)vreau sa ii multumesc pt ca el m-a ajutat cu niste sfaturi foarte importante in mai multe probleme pe care eu l-am intampinat  :hi:
tdragos79  -sa sti ca ar fi bun deschis un topic care ar fi foarte folositor incepatorilor sa nu dea si ei la fel ca mine cu capul de perete----daca deschide cineva un topic sa imi de-a cineva de veste sau daca am timp poate il dechid eu numai ca nu stiu cum sa se intituleze

Marius-ursulakhe

ioanardelean55 -masa este din doua bucati una mai ingista in stanga panzei si una in dreapta
Cea din dreapta are burta cred ca prin uscare scandurei datorita latimei mari

cristian bh

vine ea repede si masa doar am asteptat sa primesc prin cargus niste furtun la exhaustarea ce am facut-o pt freza ce i-am facut si masa ,, da nu stiu de ce a durat atat doar firma e din arad putintica rabdare si soseste :hi: :hi:
numai ca asta n-are sigla de MERCEDES =)) =))

Marius-ursulakhe

Nu prea conteaza daca are sigla sau nu  =))   :rotfl: important este sao reglez nume sa ma pot folosi de ea
Cristi acuma am prins si eu ceva de lucru (la un vecin)si daca as vrea sa vin dupa masa nu pot momentan