marimea matcilor

Creat de Mihai Sergiu, Mai 30, 2012, 10:57:21 AM

« precedentul - următorul »

Mihai Sergiu

Vin cu o intrebare de incepator. Matca dupa ce eclozeaza se dezvolta in continuare sau ramane la aceasi dimensiune? Am gasit o matca care abia eclozase si mi sa parut destul de mica in comparatie cu matcile de anul trecut are au un abdomen destul de lung plus ca era si mai neagra, matca era din botca de roire
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

pharaonu75

Imediat dupa eclozare, abia daca se poate distinge de albinele lucratoare, insa dupa imperechere  vei vedea cu adevarat o matca asemanatoare cu cele pe care le stii!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Mihai Sergiu

Va multumesc pentru raspuns! si aveti foarte mare dreptate abia daca se observa de celelalte albine

ves.lucian

intr-adevar e putin mai mare decat o albina !!! dar este mai vioaie si are picioarele mai deschise la culoare !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

dorindafi

Citat din: Cradle din Mai 30, 2012, 10:57:21 AM

Vin cu o intrebare de incepator. Matca dupa ce eclozeaza se dezvolta in continuare sau ramane la aceasi dimensiune? Am gasit o matca care abia eclozase si mi sa parut destul de mica in comparatie cu matcile de anul trecut are au un abdomen destul de lung plus ca era si mai neagra, matca era din botca de roire
UITE CUM VAD EU LUCRURILR
-matca mca a eclozat dintro botca crescuta la rapiditate [ nu ai verificat botcile la timpul potrivit ]
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Mihai Sergiu

pe sf saptamani sper sa vin si cu o poza

Obombo

O matca inainte de imperechere, dar si imediat dupa aceea, este la fel de mare ca si o albina.

dorindafi

unele asha sunt shi acelea nu se vor lungii cu prea mult fatza de o albina
dar sunt shi altele shi mai mari  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Marius-ursulakhe

Cu o mica intrebare va deranjez domnilor-dar matca dupa cat timp de la ecluzionare iese la imperecheat aproximativ

romikele

Plecand de la oul de 1 zi, zborul de imperechere se intampla intre ziua 22 si ziua 25, eclozionarea fiind in a 16-a zi.
Maturarea sexuala se petrece intre zilele 17 - 20

Marius-ursulakhe

Multumesc frumos pt intalegere  :) si pt raspuns

Kiwi Bee

Mie numi plac reginele mici numai daca este ultima saptamina din toamna.
Acele regine par sa fie anemice si nu le consider asa de prolifice ca si cele "frumoase". Am avut regina mica care ponta frumos dar albinele au schimbato si eu nu am avut nimica impotriva.
In cutiile mele incap 10 rame de 33mm si dat fiind ca folosesc doar 9 rame per cutie putem spuna ca ramele mele sint pe la 36-37mm deci am nevoie de matci "frumoase" deci lungi care sa ajunga pina la fundul  celulei.
Eu selectez si botcile. Cu cit mai mare cu atit mai bine.

Marius-ursulakhe

Si reginele tinere dupa imperechere la cat timp incepe oatul?

romikele

Dupa imperechere  matcile incep ponta cam dupa 5 - 6 zile.

bismark

Broasca mica deschide gura mare dar matca mica tot mica ramine mai creste un pic la maturizare dar nu da randament.Asa ca selectia este una grasa si frumoasa decit una mica si sfrijita.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/