diareea

Creat de ceausescu95, Mai 03, 2012, 10:16:42 PM

« precedentul - următorul »

ghimpe

Diareea se produce din mai multe cauze:calitatea slaba a mieri (nu a fost maturata),consum exagerat din cauza zgomotelor.umiditate excesiva da stari anormale albinelor.Cand prinzi o zi insorita (sau daca nu mai astepti o zi cu soare iei stupul il bagi intr-o camera cu caldura 20 grade ) verifica daca in interior pe fagure, au facut nevoile,daca da ii schimbi cu alti de calitate.Ele are sa iasa la zbor ,le lasi 2-3 ore le impachetezi la loc (si le dai stingerea in camera,le astupi geamul ).FACI  aceasta operatiune numai daca pe faguri (nu pe rama cum este in poza) ai excremente.DOAMNE AJUTA  %%- %%- %%-

cipriene

concluzia dragilor este ca noi, apicultorii, mai mult incurcam rostul familiei de albine decat o ajutam.
nepriceperea noastra creeaza toate aceste probleme. :P
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

dorindafi

ghimpe
Newbie
Diareea se produce din mai multe cauze:calitatea slaba a mieri (nu a fost maturata),consum exagerat din cauza zgomotelor.umiditate excesiva da stari anormale albinelor
=D> pare sa ai dreptate

.sau daca nu mai astepti o zi cu soare iei stupul il bagi intr-o camera cu caldura 20 grade ) verifica daca in interior pe fagure, au facut nevoile,daca da ii schimbi cu alti de calitate.Ele are sa iasa la zbor ,le lasi 2-3 ore le impachetezi la loc (si le dai stingerea in camera,le astupi geamul

=)) shi la urma ce faci , chemi politzia
ceace relatezi in a doua parte se poate face de catre cei care au o mina de stupi shi numai in cazul care stapinul lor e apicultor nu stupar
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

bee_lover

Sa nu uitam ca inainte se folosea si zborul de curatire fortat. Adica se punea paie sau coceni pe jos in fata stupilor, se facea foc in cuptorul de paine si se bagau caramizi la incins. Pe urma se aseza caramida incinsa pe podisorul stupului si ieseau albinele intr-o veselie. Se recomanda in zilele cu soare si cel putin 8-9 grade afara.

ghimpe

cei care sunt incepatori sa invete de la cei cu experienta!!! =D> :-c

cipriene

Citat din: bee_lover din Ianuarie 29, 2013, 08:09:12 PM
Sa nu uitam ca inainte se folosea si zborul de curatire fortat. Adica se punea paie sau coceni pe jos in fata stupilor, se facea foc in cuptorul de paine si se bagau caramizi la incins. Pe urma se aseza caramida incinsa pe podisorul stupului si ieseau albinele intr-o veselie. Se recomanda in zilele cu soare si cel putin 8-9 grade afara.

pai daca le pacalesti asa si ies afara din stup, frigul le amorteste si nu mai au puterea sa intre inapoi.
nu mi se pare o metoda tocmai ortodoxa  :nono:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

romikele

Citat din: cipriene din Februarie 01, 2013, 01:32:32 AM
... Se recomanda in zilele cu soare si cel putin 8-9 grade afara.

pai daca le pacalesti asa si ies afara din stup, frigul le amorteste si nu mai au puterea sa intre inapoi.

La 8-9 grade nu le amorteste frigul.
La rusi la 5 grade albinele aduc polen! :wink2:

ciucur

In ministupina noastra avem doua tipuri de matci. Unele cumparate din zona si altele cumparate de la ACA (nu stiu unde au fost produse matcile, probabil pe langa Bucuresti).
La 7-8 grade stupii 'locali' incep sa iasa la zbor pe cand ceilalti 'importati' nu.
Toti stupii sunt orientati catre SE si comparatia e pe familii cu putere apropiata. Locatia e la 450 m altitudine.
Cred ca tine si de felul albinelor.
Numai bine !
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

sorinma

Citat din: romikele din Februarie 01, 2013, 04:46:42 AM
Citat din: cipriene din Februarie 01, 2013, 01:32:32 AM
... Se recomanda in zilele cu soare si cel putin 8-9 grade afara.

La 8-9 grade nu le amorteste frigul.
La rusi la 5 grade albinele aduc polen! :wink2:

oare le ajuta vodka?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

romikele

The Alpine beehive

Vezi min. 00.33 și 02.25

Nu se vede vodka prin preajmă!  :wink2:

sorinma

glumeam cu vodka(probabil au cenzurat )
nu inteleg limba rusa dar parca la minutul 2.25 nu  se mai vede zapada... :hi:
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu

romikele

Zapada e curatata in stupina... e nevoie si de cuvinte, nu doar de imagini  :hi:

sorinma

la imagini ma si refeream doar alea le-am citit  :D .....in stupina am vazut amenajarea dar la minutul 2.25 prin padure nu se vede zapada

sorinma

imi cer scuze intre minutul 2.15 si 2.24 ....am mai vizionat o data  :hi:

romikele

Daca am retinut bine, omu` zice ca imaginile ce urmeaza sunt dupa o saptamana...