diareea

Creat de ceausescu95, Mai 03, 2012, 10:16:42 PM

« precedentul - următorul »

die furrer

inca nu pare grav
lasale in pace

Mihai Sergiu

le-am deschis sa le dau papa doar nu credeti ca ma mananca buricul degetelor si a trebuit sa ma scarpin?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

bucovineanu

Sa nu te superi, pe forum se discuta in fiecare iarna acest lucru. In toamna de ce nu le-ai completat rezervele sa le ajunga pana in primavara?
Daca acum se deschide un stup in care albinele au un inceput de diaree, vom accentua boala. La fel hrana data acum va accentua diareea.

Mihai Sergiu

Recunoasc ca am gresit si imi dau seama mai bn cumparam in vara un sac de zahar decat sa dau atatia bani pe apifonda dar acuma am intrebat daca mai pot face ceva sau ce ar fi mai bine?

bucovineanu

in ce priveste diareea acum nu le poti face nimic. Daca mai au mancare lasa-le in pace.

Bătrânul

In numele albinelori va rog LASATI-NE IN PACE pina pe 15 februarie !  :mad: :mad: :mad: :thanks:

jonny_it

Citat din: Bătrânul din Ianuarie 18, 2013, 01:41:20 PM
In numele albinelori va rog LASATI-NE IN PACE pina pe 15 februarie !  :mad: :mad: :mad: :thanks:

Mare dreptate aveti!  :hi:

Tinand cont de temperaturile de pana acum sigur nu au inceput matcile ponta si cine a lasat 10 kg de miere in toamna poate sta linistit pana la 1 martie cel putin. Cine a lasat mai mult sta linistit pana la urmatorul cules.  :wink:

C@T@LIN

Citat din: jonny_it din Ianuarie 18, 2013, 02:56:16 PM
Citat din: Bătrânul din Ianuarie 18, 2013, 01:41:20 PM

Mare dreptate aveti!  :hi:

Tinand cont de temperaturile de pana acum sigur nu au inceput matcile ponta si cine a lasat 10 kg de miere in toamna poate sta linistit pana la 1 martie cel putin. Cine a lasat mai mult sta linistit pana la urmatorul cules.  :wink:
:hi: vin si eu cu o intrebare:in toamna la noi in zona a fost seceta,deci putin nectar,in schim am bagat sirop de zahar 2/1 invertit cam cate 4kg la fiecare fam+coronitele de miere sigur sau adunat 10kg.totusi la data de 12.01,temp 5 grade,la toti cei 11 stupi albina era in partea din fata stupului dar sus,asa ca le-am pus cate o turta de apifonda de 0.8.am procedat gresit?ma gandeam ca pe la inceputul lui februarie sa-i deranjez iar cu cate o turtita,sau mai bine sa-i las in pace? :thanks:

dorindafi

:hi: @
fiecare lucreaza in felul lui
din punctul meu de vedere nu ai facut o gresheala ca-i introdus turta
blamat shi acuzat de altzi colegi am fost shi eu cand am dat turtele in decembrie shi ianuarie
dar daca nu eshti sigur nu-i rau
cat despre---- cam cate 4kg la fiecare fam---- , aici e cu doua taishuri . dece:
poate la unele familii a fost suficient , poate la altele  :roll:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Mihai Sergiu

Azi am avut un zbor de curatire mai accentuat la familile slabe, cele mai puternice nu prea au vrut sa iasa.Credeti ca la familiile care au avut diaree pot sa le pun turta cu protofil?

laur80

Inca nu a venit momentul pentru turta cu protofil.

die furrer

turta cu protofil in nici un caz inca!!! mare atentie ca o sa dejedteze in cuib daca nu pot iesi.Matca i si incepe ouatul cu viteza a 2a :)) ceea ce nu vrem inca
doar in situatii de urgenta turta in rest numai dupa zborul de curatire

cipriene

eu zic ce depinde foarte mult si pe ce fel de miere ierneaza familia.
daca mierea nu este de mana, incidenta aparitiei diariei este mai mica.
daca iarna este blanda, ma refer la ferestrele cu temperaturi pozitive in care albinele pot iesi la zborul de curatire, iarasi incidenta aparitiei diariei este scazuta.
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

elisavtizoh

Citat din: die furrer din Ianuarie 21, 2013, 06:18:00 PM
turta cu protofil in nici un caz inca!!! mare atentie ca o sa dejedteze in cuib daca nu pot iesi.Matca i si incepe ouatul cu viteza a 2a :)) ceea ce nu vrem inca
Astazi le-am dat prima turta de apifonda. La cel mai bun stup l-am gasit plin de cacao si miros intepator!. Nu au mai avut zbor din 30 noiembrie. Aveau mancare inca. Urgent(maine) fac transvazare: aduc stupul intr-o camera incalzita, il las o ora sa se linisteaSCA, in cel mai scurt timp scutur albina in stupul curat, chiar daca pierd ceva puiet (daca mai am regina) asta e!. Treaba o s-o fac spre seara, fara prea multa lumina in camera sa nu le mai pot recupera. Il las pana a doua zi si il duc inapoi in pavilion. Ce ziceti?

elisavtizoh

Citat din: elisavtizoh din Ianuarie 28, 2013, 07:11:13 PM
Citat din: die furrer din Ianuarie 21, 2013, 06:18:00 PM
Astazi le-am dat prima turta de apifonda. La cel mai bun stup l-am gasit plin de cacao si miros intepator!. Nu au mai avut zbor din 30 noiembrie. Aveau mancare inca. Urgent(maine) fac transvazare: aduc stupul intr-o camera incalzita, il las o ora sa se linisteaSCA, in cel mai scurt timp scutur albina in stupul curat, chiar daca pierd ceva puiet (daca mai am regina) asta e!. Treaba o s-o fac spre seara, fara prea multa lumina in camera sa nu le mai pot recupera. Il las pana a doua zi si il duc inapoi in pavilion. Ce ziceti?
Dar daca scutur ramele si este regina nu-i bine, nu? Sa caut regina nu se imprastie albina prin camera, cum o mai recuperez? Offf!, grea e prima iernare! Va multumesc pentru sfaturi!