Adrian R.

Creat de popik50, Aprilie 17, 2012, 09:17:37 PM

« precedentul - următorul »

popik50

Salcam 2015...

popik50

miere 2015...

popik50

1. 10 2015
Incep sa dau caturile jos si sa le restrang, tratamentele sunt facute, miere ptr iarna au...

MirceaCalin

Stupii arată foarte bine !
=D>
O întrebare: de ce mai au caturi la această dată ?

popik50

Din cauza mea :D...nu am avut timpul necesar sa ma ocup de ei, urmeaza...

MirceaCalin

Aha !
Şi încă ceva: cu ce sunt vopsiţi ? Culorile arată greozav !

filip

Eu in fiecare an in octombrie dau magaziile de pe stupi jos.
Inca nu am dat nici o magazie jos anul asta,am descapacit doar rame cu miere sa o traga in cuib.
Astfel ca ramele o sa fie goale pentru salcam anul viitor.Doar asa obtin un salcam "lacrima",fara a fii colorat .......
De acum nu o sa fie atacati de molii.....
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bmdna

Citat din: filip din Octombrie 03, 2015, 08:53:34 AM
Inca nu am dat nici o magazie jos anul asta,am descapacit doar rame cu miere sa o traga in cuib.
Astfel ca ramele o sa fie goale pentru salcam anul viitor.Doar asa obtin un salcam "lacrima",fara a fii colorat .......
Daca pastrati magaziile pana in octombrie pe stupi, cum faceti tratamentele de toamna si cu ce?
-le faceti in perioada cand magaziile sint pe stupi?
-le faceti dupa octombrie?
Intreb asta ca si mie mi-ar conveni sa le tin mai mult dar ma deranjeaza la tratamente si nu pot astepta pana in octombrie ca sa le fac.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

filip

Eu am pus la sfarsitul lunii august benzi de Mavrirol,in prospect scrie ca au efect 45 zile.
O sa fac si o fumigatie cu Varachet Forte in lipsa puietului.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

bmdna

Eu nu folosesc mavrirol. Folosesc doar varachet si nu as vrea sa impregnez chimicale si in magazii. Din acest motiv eu trebuie sa dau jos magaziile mai devreme de octombrie.
Daca totul a iesit bine, inseamna ca ai gresit undeva!

popik50

Citat din: MirceaCalin din Octombrie 02, 2015, 11:31:58 PM
Aha !
Şi încă ceva: cu ce sunt vopsiţi ? Culorile arată greozav !
Culorile sunt de la firma Casa bella pe baza de diluant

popik50

Citat din: filip din Octombrie 03, 2015, 08:53:34 AM
Acelasi lucru il fac si eu... decat sa fac fumigatii cu sulf ptr ramele din magazii, prefer sa le las deasupra cuiburilor ptr siguranta lor. De aici inainte nu mai poate fi vorba de gaselnita acolo unde le depozitez...

popik50

Tratamentele cu tactik(3) le-am facut la stupi cu magaziile pe ei, urmeaza sa dau jos caturile si pe la sfarsitul lunii mai dau 1-2 fumigatii(deci fara caturi)

RazvanTi

Citat din: popik50 din Octombrie 02, 2015, 10:52:41 PM
Rapita 2015...
referitor la poza 2oi:
POPIK50 la rapita cu albinele statea,
in spate tractoristu' cu ierbicide da...  ))/
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

bucovineanu

Citat din: filip din Octombrie 03, 2015, 09:05:56 AM
Eu am pus la sfarsitul lunii august benzi de Mavrirol,in prospect scrie ca au efect 45 zile.
O sa fac si o fumigatie cu Varachet Forte in lipsa puietului.
Daca sunt puse prea devreme benzile sunt propolizate si eficienta tratamentului este scazuta.