Alergie la venin

Creat de popik50, Aprilie 10, 2012, 06:22:10 PM

« precedentul - următorul »

cristipep

Nu te speria stai linistit.Asa patesc si eu .

Citat din: dragos1994 din Martie 03, 2013, 11:43:37 PM
Citat din: cristipep din Martie 03, 2013, 11:25:47 PM
Da , dar poate obombo are alta parere  :D

Multumesc mult. De trei ani de cand am stupii la aproape fiecare intepatura se umfla zona respectiva.

cristipep

Eu macar sunt la mine in tara ...............Si de efectul placebo citeste carti lasa netu , sa vezi cum ai doar impresia cateodata la cei care nu sunt alergici  binenteles , ca ai tot felul de simtome si asta doar ca te gandesti sa nu cumva sa faci un soc anafilactic ceva.sunt ferm convins ca toti care au fost intepati de albine sau viespi au avut in cap asa ceva , pana a proba contrarie.frate mai studiaza oleaca de psihologie sa vezi ce poate sa faca creierul uman.Dar in fine nu vreau sa ajung la polemici cu tine ca nu are farmec. De sfatul tau ..............este ok , probabil ai stai cateva minute sa tragi o concluzie de pe sfatul medicului.ro

Hai, toate cele bune si poate te vindeci de alergie.  :D la parerile altora din Romania.

Citat din: Obombo din Martie 03, 2013, 11:37:59 PM
Citat din: cristipep din Martie 03, 2013, 11:22:11 PM
Eu ce ar trebui sa fac in momentul in care ma inteapa si se manifesta alergia local si asta doar la primele intepaturi in primavara......ar trebui sa ma protejez cu calciu sau ce??? ......tu de efectul placebo ai auzit?  =))
Ar trebui sa mai cauti pe net, poate gasesti vreo explicatie... sau poate te multumesti cu a mea: dupa un numar mare de intepaturi primite in toata perioada activa organismul se imunizeaza la venin si reactiile locale dispar pentru a apare din nou in primavara, dupa o perioada fara intepaturi, timp in care sistemul imunitar incepe sa "uite".
Nu exista, din ce stiu eu da' tu poti sa ma contrazici linistit daca ai cu ce, efect placebo in cazul veninului.

Apropo, poti sa te concentrezi cinci minute si sa scrii tot ce ai de spus intr-un singur mesaj. Ai la activ pese 500 de mesaje, dintre care majoritatea de cate o propozitie.
Si daca tot te-ai legat de localitatea mea, tie ti-e rusine sa spui de unde esti?

Obombo

Poate imi recomanzi tu o carte... ca sa nu mor prost.
Pe sfatulmedicului.ro am ajuns pentru ca am cautat cu Google o fraza din textul tau, ca eram curios sa vad de unde ti se trage stiinta. Corect ar fi sa precizezi si sursa cand postezi un citat.
Cat despre localitate, scrie macar Romania, sa stie lume ca nu esti din aia plecati... :wink:

cipriene

acum doua zile am luat si eu o intepatura in glezna (prima pe anul asta) si vreau sa va spun ca ma durut rau. asta probabil ca am uitat cum doare.
important este ca nu mi s-a umflat glezna, am avut doar o usoara mancarime.
am spus-o si o mai spun: daca puteti, feritiva de intepaturi  :hi:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

cristipep

Ce inseamna occidentul.................. =))

Citat din: Obombo din Martie 04, 2013, 12:33:47 AM
Poate imi recomanzi tu o carte... ca sa nu mor prost.
Pe sfatulmedicului.ro am ajuns pentru ca am cautat cu Google o fraza din textul tau, ca eram curios sa vad de unde ti se trage stiinta. Corect ar fi sa precizezi si sursa cand postezi un citat.
Cat despre localitate, scrie macar Romania, sa stie lume ca nu esti din aia plecati... :wink:

dragos1994

Dupa intepatura dati cu ceva anume( de ex sare) ?

cristipep

Eu unu nu dau cu absolut nimic.

stefan1

Am scris in cazul la viespii, dar stiu ca si veninul de albina e instabil la temperaturi ceva mai ridicate. Acolo recomanda ca sa se tina deasupra locului intepaturii un obiect cat de cald suportam, de exemplu varful unei tigari aprinse. Nu am incercat niciodata.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Nea Costica din Buzau

Unul din neptii mei a calcat pe o para si inplicit pe o viespe, care binenteles la intepat.
Intr-o sticluta aveam niste propolis topit in  tescovina mai tare, am frecat un pic locul intepaturii, si am constatat ca Geogian e bun de stupar  :wink2:
Acelasi  lucru fac si cand ma inteapa  pe mine si nu se mai unfla , dar nici nu doare,  efectul a fost acelasi cand am frecat zona cu sare.
Sanatate la toti  :hi:

Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

stefan1

Eu stiam de un procentaj de cca 2% din populatie cu alergie la veninul de albine. Din pacate alergiile sunt tot mai frecvente in special la tineri si odata dezvoltand o alergie, esti predispus si la alte feluri de alergii.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

cristipep

Am o matusa care face alergie la praf, pisici , caini dar la veninul de albine nu.

antiopa din ardeal

Citat din: stefan1 din Martie 05, 2013, 12:00:52 AM
  Am scris in cazul la viespii, dar stiu ca si veninul de albina e instabil la temperaturi ceva mai ridicate. Acolo recomanda ca sa se tina deasupra locului intepaturii un obiect cat de cald suportam, de exemplu varful unei tigari aprinse. Nu am incercat niciodata.

Interesanta informatie. O sa incerc metoda cu prima ocazie cand voi fi intepat intr-o zona sensibila.
  Oricum sunt de parere ca fiecare om reactioneaza diferit la metodele de combatere a alergiilor. De aceea cred ca fiecare stupar, din experienta proprie, poate sa aplice metoda antialergie care i se potriveste cel mai bine. In cazul meu aplic in principiu 2 metode de evitare a umflaturilor atunci cand sunt intepat (mai ales in zona fetei)
- evit sa ma frec in zona intepaturii, cred ca prin frecare veninul se imprastie repede si umflarea este mai accentuata
- inainte sa lucrez la albine (atunci cand nu sunt sofer) consum cateva pahare de tarie. Se stie ca taria micsoreaza tensiunea arteriala si efectul este acelasi, veninul se imprastie mai incet. Am incercat si varianta consumului de tarie dupa ce am fost intepat, in acest caz in afara faptului ca m-am binedispus nu am observat alte efecte. :D

Obombo

Din cate stiu eu veninul de albina nu este termolabil, deci e inutila incalzirea locului intepaturii. Chestia asta functioneaza in schimb cu veninul de medusa, am incercat-o pe pielea mea. Partea mai dificila este sa inlaturi usturimea fara sa o inlocuiesti cu o arsura de gradul 2 :D.
Tot din ce stiu eu nu exista nimic care sa se puna pe intepatura si sa aiba vreun efect, in afara de unguentele pe baza de cortizon.

Cine nu este alergic la veninul de viespe nu poate fi sigur ca nu este alergic la cel de albina, si invers. Exista cazuri de alergii simultane la veninul mai multor himenoptere, dar nu este o regula generala.

abeja

Eu  am  facut  de  trei  ori  urticarie la  zona  gatalui,pelvis cu  mancarimi  de-mi  venea  sa  sar  din  masina.Dupa  pauze  de  cativa  ani  fara  albine am  avut  trei  alergii:una,o intapatura  in  deget  si  sa  umplut  gatul  de  bubulite  insotite  de  mancarime si  cum  nu  am  stiut  am  dat  vina  pe  masca  de  protectie ca  era  plina  de  praf.La adoua  si-a treia  cand  simteam  ca  ma,  manca  parul  bubian  o  luam  la  fuga  catre  casa.Ce  mancarimi!,si  pielea  de  pe  fata cred  ca  se dezzitrata  pt  ca  se  facea  precum  tabla.Ce  mai  timpuri  nasoale si  totusi  stau  sa-ma  intreb  daca  era  alergie.Nu  am  mai  avut  probleme ,insa  lucrez  cam  cu  frica.Cred  ca  Obombo  are  dreptate in  ce  zice ,parerea  mea.

popik50

Abeja , si la tine este vorba tot de alergie. Parerea mea este  ca in timp organismul se obisnuieste si cu veninul si nu vei mai avea probleme ...dar pana atunci medicamentele in buzunar si daca e mai serioasa treaba trebuie o perfuzie cu niscai chimicale. Mare dreptate are OBOMBO.