Alergie la venin

Creat de popik50, Aprilie 10, 2012, 06:22:10 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Si aici scrie de sursa de caldura la locul intepaturii (de viespe), dar in comentarii si pentru intepaturi de albine. Se mai dau remedii babesti ca: noroi pe locul intepaturii, otet, sau frunze de trifoi, strivite intre degete si sucul pus la locul intepaturii. Asta e un remediu indian. Altii zic ca apa calda amelioreaza durerea si otetul reduce umflatura.
  Aici e site-ul francez:

http://www.sports-sante.com/index.php/que-faire-en-cas-de-piqure-de-guepe
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Obombo

In articol scrie de gheata, comentariile nu le-am citit toate. Gheata ar avea un sens, reduce inflamatia si incetineste difuzarea veninului. Remedii am incercat mai multe, amoniac, propolis, 5 ierburi, fara sa vad vreo diferenta.
Exista un aparat care ar fuctiona, dar nu cred ca pentru alergie ci doar pentru reactia locala:
http://www.elettromedicali.it/it/shop/antiparassitari-antiveleno/antiveleno-antizanzare-e-antiparassiti/p829-eco-save-antiveleno-elettronico

mary@

cu tot respectu pentru toti membri va saluta un nou membru dar apicultor din 2006
sa stiti ca am citit articolele si vad unii au probleme cu veninul ,nu ma laud dar am luat ff multe intepaturi an de an inclusiv anul acesta numai joi am luat vreo 3-4 bucati si ieri una in ploapa ochiului drept si se umfla ca intepatura de tantar de preferat sa ma intepe albina decat tantarul
dar acum 3 ani am mers dupa un roi si nu aveam decat un halat si o masca, si in maini aveam manusi scurte siliconate fiind spre seara si pe un trunchi gros nu aveam cum sa scutur albina asa ca am inceput sa o iau cu pumnu si sa o pun in stup, l un moment dat nu am mai rezistat intepaturilorin maini la manseta si am renuntatsi am plecat de acolo am mers vreo 30 m pana la masina unde ma astepta baiatul meu dar nu am mai reusit sa urc in masina si am picat jos
m-am trezi la spital cu perfuzii an ambele maini si intr-o ora eram acasa si peste alta ora am mers sa-mi iau roiul de acolode unde il lasasem
facusem soc anafilactic medicu imi rcomandase sa ma feresc de intepaturi crezand ca am devenit alergic de atunci vreo 3 luni eram spectator dar n-am rezistat si am incercat din nou si am  primit numai 5 bucati si nu sa intamplat nimic            NU MA LAUD
cu respect                                                                     

tassevasi

Bine ai venit pe forum  !                  Si bine ca ai avut pe cineva pe linga tine , acum te-ai  obisnuit, probabil nu o sa mai ai probleme .
   Numai bine .

Obombo

Bine ai venit pe Apiardeal!
In cazul tau nu este vorba de alergie ci de intoxicare cu venin de albine. Veninul poate fi letal nu doar pentru cei alergici ci pentru oricine, atunci cand cantitatea este suficient de mare. Daca nu ma insel e vorba de peste 130 de intepaturi.
O.T. pentru roiurile in pozitii dificile poti folosi peria si un faras.

mary@

va maltumesc pentru primire
asa este sa stiti ca am multumit lui Dumnezeu pentru ca la ora aceea masina trebuia sa plece fica mea cu ea ,dar Dumnezeu a indemnat-o sa amane plecarea
va multumesc si pentru sfat
acum mi-am luat masuri de protectie
combinezon si manusi de piele cu cotiere

cristipep

Vara cum te descurci infofolit asa? Si eu imi pun combinezon dar fara manusi , si pe dedesupt nimic si simt ca ma sufoc ......dapai tu care nu poti sta doar in combinezon si altceva nimic pe dedesupt.

orbanstefan64

bun venit pe forum !!!!!
eu inca am fost de vreo citeva ori la smurd am reusit de fiecare data pe picioarele mele
Doamne multam!!!! pina la urma cind am vazut atitea halate scurte parca dupa efectul perfuziilor i mi si placea pe acolo =)) =)) =))

mary@

vara este ff greu cu combinezonu dar anu acesta o sa incerc sa umblu la ele cum umblam la inceput,in pantalon scurt si tricou si nu foloseam nici manusi nici masca si chiar era bine ca nu luam intepaturi

orbanstefan64

iosca

Sigur nu spun o noutate pt toti, sau poate ca s-a si postat si n-am citit eu, vreau sa va zic ca socrul meu, dupa cel putin 30 de ani de intepaturi de albina, a ajuns la urgenta, n-a putut accepta asta si a ajuns iar si iar pana frica si-a spus cuvantul. A facut o pauza de vreun an, dupa care in timpul unui concediu la Olanesti, medicul de acolo i-a recomandat si tratament injectabil cu apa de la unul din izvoare (nu retin care dar daca vrea cineva intreb si va zic). Soacra-mea de specialitate ii facea injectiile   :D si stiu ca a inceput cu doze mici, in crstere pana la mijlocul tratamentului, apoi reduse in acelas mod pana la finalul tratamentului.
          Asta se-ntampla acum vreo 8-9 ani si nimeni din familie si prieteni n-a crezut in acest tratament. Toti radeam de el ca i-a umplut soacra-mea c---ul cu apa ca sa se razbune pt toate cate facuse.   =))
           Totusi de atunci n-a mai avut probleme nici o data !
            Stiu mai multe asemenea cazuri care s-au vindecat astfel !   

Mai spun batranii stupari ca unul-doua deturi de alcool inainte de a incepe lucrul, elimina efectele alergice. Dpdv stiintific este adevarat, pt ca alcoolul este vasodilatator.Dpdv practic nu stiu, mai ales pe caldurile sufocante din vara........
http://iosca.sunphoto.ro/                0765687281

bucovineanu

Vara alcoolul are efect numai de la 500 de grame in sus.  :smile:

Obombo

S-ar putea sa functioneze. Dupa 500 de grame de alcool e cam greu sa mai nimeresti stupina, deci riscul de a fi intepat scade simtitor :rotfl:

Kiwi Bee

Dar mai simti intepaturile dupa 500gr de prune?  =))

andreiu

Este suficient 150 ml de tuica slaba, din care 100 ml iti ungi gatul pe dinauntru, iar cu restul dai pe dinafara: fata, gat, par, maini. Suplimentar, pe toate aceste suprafete (mai putin gat-interior) afumi din cand in cand cu afumatorul. Cu aceasta metoda trec zile intregi de lucru in stupina fara nici o intepatura.