Rarescyp

Creat de rarescyp, Aprilie 08, 2012, 08:33:57 PM

« precedentul - următorul »

Mihai Sergiu

Salut cum merge treaba la rapita?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

rarescyp

maine sau poimaine ma duc la ele...iti spun dupa....
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

rarescyp

azi cred ca am prins prima zi cu vreme buna de cand am adus albinele la rapita (de o sapt)...la ora 08:30 12°C si se anunta pe azi 22°C....
peoblema e ca albinele mele stau inchise deoarece se face stropirea...pe la11 zic ca termina cu stropitul....
intrebare???   cat le tin inchise???

asa arata rapita azi...inaltime 1,60-1,70 m

Marius-ursulakhe

Hristos a inviat si sarbatori fericite

rarescyp

dua 5 zile de la ultimul control, cam asa aratau majoritatea...noroc ca eram cu caturile la mine...la care le-am pus caturilein 18.04, aveau miere si sus...un cules foarte bun la rapita...sper sa mai inarzie salcamul....

dodo79

rarescyp

Azi, dupa o vizita la stupina , am constatat urmatoarele:
- rapita e foarte frumoasa, dar pe sfarsite
- famiile au ajuns la o dezvoltare foarte buna..
- rapita a dat foarte bine anul asta si sper sa mai tina pana la salcam...
- famiile au cladit in medie cate 3-4 rame...
  - am familii care azi au primit al doilea cat, dar si familii care inca nu au urcat in cat...
atasez si niste poze...imi cer scuze pt calitate, nu aveam decat telefonul la mine...

rarescyp

am mai gasit ceva...

dodo79

foarte frumos.
in rama din prima poza sunt ouate bocile sau sunt vechi si goale?
azi m-am uitat si eu la ale mele si am gasit si eu la fel ca tine ramele in cat.sper sa le capaceasca repede ca mai sunt cateva zile de rapita
spor la stors

rarescyp

dodo...botcile sunt vechi...Nu cred ca se gandesc inca la roit...le-am dat de lucru, fiecare mi-a cladit 3-4 rame....Vreau sa cresc efectivul anul asta, dar nu sa ma catar prin copaci dupa ele... :) :hi:

rarescyp

asa arata rapita ieri...

dodo79

Citat din: rarescyp din Aprilie 28, 2014, 05:47:28 AM
asa arata rapita ieri...
cat crezi ca va mai tine inflorita?
eu am botci de schimbare.La unul am si de roire dar inca nu erau ouate.sper sa nu se apuce

rarescyp

3-4 zile cred....vineri sau sambata vreau sa storc, ca tre sa plec la salcam...sacamul in nordul tarii e pe punctul sa infloreasca, dar se anunta cateva zile cu ploi.....totul depinde de vreme

dodo79

de miercuri -joi se anunta ploi.ieri cand m-am uitat aveam cate 4-5 rame 3/4 pline cu miere inca necapacite in cat.
bidoane pline sa ai

rarescyp

ieri am fost la albine pt a a stoarce miarea si a pregati familiile pt salcam...
floare la rapita nu mai era deloc si pt ca nu mai era cules a fost novoie sa montez cortul...
famiile s-au dezvoltat puternic si sunt pregatite pt culesul de salcam...
miere nu a fost foarte multa, dar per total sunt multumit....