Rarescyp

Creat de rarescyp, Aprilie 08, 2012, 08:33:57 PM

« precedentul - următorul »

rarescyp

daca vremea nu le permite sa iasa la cules si sa faca treaba,...asta nu mai depinde de noi,....provizii aveau cand le-am dus, iar de stimulat nu pot pt ca nu sunt langa ele,... sper sa nu fie nevoie sa le mai dau sirop pana in toamna...
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

Marius-ursulakhe

Citat din: rarescyp din Aprilie 12, 2014, 07:24:49 AM
daca vremea nu le permite sa iasa la cules si sa faca treaba,...asta nu mai depinde de noi,....provizii aveau cand le-am dus, iar de stimulat,, sper sa nu fie nevoie sa le mai dau sirop pana in toamna...

Rares ---Cradle se refera la simplul fapt ca familiile mai slabute trebuie stimulate in acest moment daca doresti sa faca ceva treaba mai serioasa la salcam ( daca vremea va fi mai buna atunci ca acum familiile in loc sa se dezvolte ele stagneaza iar natura io ia razna iar daca incepe vremea buna)

rarescyp

scuze...lipseau cateva cuvinte din postarea mea....
stiu si eu ce inseamna stimulare... :D

nicu84

daca familia este pe 7 rame, si ii  dau 6 litri de sirop (2 sapt)  completez lada de 10 rame pana la salcam?

dodo79

Citat din: nicu84 din Aprilie 12, 2014, 09:43:49 PM
daca familia este pe 7 rame, si ii  dau 6 litri de sirop (2 sapt)  completez lada de 10 rame pana la salcam?
nu cantitatea de sirop mareste cuibul.siropul doar ajuta.daca ai matca buna ar trebui sa ai 10 rame

Aurelian A.

Depinde de matca intr-adevar,si de vreme,si de sirop si de mai multi factori...eu zic ca ai sanse.Familiile mele is pe 7 8 rame si vreo 3 pe 6 rame.pana la salcam mai am o luna sa le aduc pe cele care is pe 6 rame la 10 11 rame..sper sa reusesc,bafta si tie :hi: :beer:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

rarescyp

ale mele sunt acum in medie pe 8 rame...am si pe 10, am si pe 7....cam slabute fata de alti colegi de pe forum; asta se datoreaza un primul rand faptului ca anul trecut nu am facut o selectie a matcilor...

anul asta sper sa reusesc...
iata ce le-am pregatit zilele astea ( 10 buc)

rarescyp

inca una...cu modelul de rama ( 1/2 rupta in doua )....

Marius-ursulakhe

Frumos  =D>    ^:)^    ce fel lipici ai folosit la inbinarea polistirenului?
Si eu m-am gandit zilele astea sa imi fac nucleele de inperechere din pilistiren ca nu am numai 8 facute si am o gramada de fasii de polistiren

rarescyp

exista o spuma la speciala pt lipit polistiren la tub...o gasesti la materiale de constructii...daca vrei fac o poza maine, sa vezi ce folosesc eu....

Marius-ursulakhe

Stiu de spuma respectiva am si pus polistiren pe casi cu acea spuma (izolatie termica exterior)eu ma gandeam la acel silicon acrilic pe care il gasim la cutie de culoare alba (care se folosete la lipirea bucatilor de polistiren cu forme si modele pe tavane in interior)acesta a fost motivul pt care te-am intrebat

rarescyp

se poate incerca si cu acel silicon, dar cred ca cu spuma e mult mai rezistenta imbinarea....

dodo79

Citat din: rarescyp din Aprilie 13, 2014, 08:03:31 AM
exista o spuma la speciala pt lipit polistiren la tub...o gasesti la materiale de constructii...daca vrei fac o poza maine, sa vezi ce folosesc eu....
este o spuma Protopur care se poate folosi si la poliuretan. :hi:

Marius-ursulakhe

Am si uitat te protopurul meu
Eu l-am primit de la un prieten care lucreaza la o fabrica de mobila este foarte rezistent
:yahoo_cry: dar in comert nu am vazut in bricolaje

rarescyp

eu asa ceva folosesc ...