Rarescyp

Creat de rarescyp, Aprilie 08, 2012, 08:33:57 PM

« precedentul - următorul »

romikele

Nu e nevoie de aerisiri in capac si nici de subar.
Subarul il folosesti doar la tratamente.

orbanstefan64

rarescyp

va multumesc pt sfaturi ...sunt foarte utile pt mine, mai ales daca vin de la oameni ca voi (cu ani multi de experienta in apicultura)

Iarna asta, printre altele am facut si 10 colectoare de polen.... cam asa arata
ALBINA - o afacere 'zburatoare'....

bee_lover

Faina treaba cu colectoarele, iesire pentru trantori ai facut?

rarescyp

Citat din: bee_lover din Aprilie 09, 2012, 10:13:11 AM
Acest model e prevazut cu iesire pt trantori prin partea de jos...o sa fac si pze ca sa se vada...inca nu le-am incercat, dar cred ca o sa fac o gauta pe lateral pt trantori....unii zic ca nu e necesara ...

MIHALACHE

Frumoase colectoare o sa le vina randul la munca cat de curand ,am o antrebare eu nu am gasit aceste modele de grile alemele au 45-355mm cred ca este tip ACA daca pun plasa antivarooa cade polanul prin ea an sertar sunt an lucru si este mai usor de lucrat cu ea.SPOR LA TREABA SI MULTA SANATATE.

rarescyp

Placa activa si grila le-am cumparat de la un mag din Zalau (5 lei amandoua)...cu plasa antivaroua in loc de grila; nu cred ca e o idee buna...daca bobol de polen e mai mare nu cred ca trece prin acea plasa...

cili

Rares , bine ai venit pe  forum ! La mai multi ! (Sa-ti traiasca si sa se inmulteasca!)

MIHALACHE

Am ancercat astazi cu plasa antivaroua si merge mai greu cu bobitele de polen mai mari dar dupa ceva vreme cad si ele grilele pe care le folosesti tu sunt mul mai bune dar eu nu le-am gasit an zona asa ca  am sa caut plasa cu ochiuri mai mari sau merg pe plasa antivaroua polenul o sa blocheze cuibul daca nu fac ceva urgent.Multumesc de raspuns multa sanatate si succes an continuare.

rarescyp

Citat din: bee_lover din Aprilie 09, 2012, 10:13:11 AM
iesire trantori...prin partea de jos...dar cred ca o sa o fac pe lateral

rarescyp

Citat din: cili din Aprilie 10, 2012, 10:03:33 PM
Rares , bine ai venit pe  forum ! La mai multi ! (Sa-ti traiasca si sa se inmulteasca!)
multumesc....
deocamdata nu am cu ce sa ma laud...din 4 fam se pare ca am piedut una...am scoso din iarna pe 3 rame (foarte slaba) si in loc sa creasca numarul albinelor odata cu venirea caldurii...albina se tot imputina; sirop cu protofil le-am pus periodic...acum au mai ramas o mana de albine + matca....
La fam asta, in iarna , cand ma duceam sa curat fundul stupului si sa deblochez urdinisul, de fiecare data scoteam foarte multe albine moarte de pe fundul stupului.
Nu-mi dau seama cate ar putea fi cauza...sper sa nu apara si la celelalte familii...

bee_lover

Mersi pentru poza, eu credeam ca locul acela e pentru albine moarte.  :hi:

rarescyp

Citat din: bee_lover din Aprilie 13, 2012, 08:29:02 AM
Mersi pentru poza, eu credeam ca locul acela e pentru albine moarte.  :hi:
pai e si pt resturi si albine moarte; dar pot iesii si tratorii (ma gandesc)...eu inca nu le-am pus in practica (colectoarele)...asa ca nu pot vb din experienta

pistol28

Citat din: rarescyp din Aprilie 13, 2012, 08:10:18 AM
Citat din: cili din Aprilie 10, 2012, 10:03:33 PM
multumesc....
deocamdata nu am cu ce sa ma laud...din 4 fam se pare ca am piedut una...am scoso din iarna pe 3 rame (foarte slaba) si in loc sa creasca numarul albinelor odata cu venirea caldurii...albina se tot imputina; sirop cu protofil le-am pus periodic...acum au mai ramas o mana de albine + matca....
La fam asta, in iarna , cand ma duceam sa curat fundul stupului si sa deblochez urdinisul, de fiecare data scoteam foarte multe albine moarte de pe fundul stupului.
Nu-mi dau seama cate ar putea fi cauza...sper sa nu apara si la celelalte familii...

Nu-mi dau seama cate ar putea fi cauza?

Raspuns:
posibil NOSEMA
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

rarescyp

revin dupa o lunga pauza in care nu am prea postat...

anul 2012 cat si anul acesta nu au fost prea straluciti pt apicultura din zona noastra...
   am fost nevoit sa- mi mut stupina, pt ca familiile mele de albine primavara, in loc sa se dezvolte slabeau datorita stropirilor pe care le faceau locatarii din zona la pomii fructiferi in floare cu ceva substante care imi omorau aproape toata albina culegatoare...
   mi- am gasit alta vatra pt stupina; nici asta nu prea buna, dar macar in aceasta zona nu se fac stropiri
   am investit mult timp si multi bani si inprezent detin:
33 fam
80 lazi verticale
remorca tip platforma
centrifuga inox 4 rame
21 colectoare polen
+ alte accesorii necesare
   am planuri mari pt urmatorii 2-3 ani, si sper ca de la anul sa incep sa amortizez cate ceva din investitie...
   o sa revin cu detalii si cu ceva poze
   Multa sanatate...