O MARE PROBLEMA BAZA MELIFERA

Creat de marianpitesti, Martie 20, 2012, 01:25:52 AM

« precedentul - următorul »

ioanardelean55

Pentru-ca ;
   - Se FURA (tot ce se poate )
   - Va fi si tranportul o problema  (chiar daca ai masina ta )
   - Timpul ( cine ar fi crezut ca o sa fie asa seceta anul trecut , s-au cine stie cum va fi anul acesta ?
   - Etc. 

tassevasi

Stam de paza domnule prin rotatie  :)
Numai sa avem unde . :hi:

marius_vfp

Citat din: POSTASUL din Martie 21, 2012, 06:56:49 PM
cati din voi a investit in a impadurii un teren ??? asteptam totul moca

postasule , daca tu crezi ca toti cei care postam aici pe forum ,stam doar la butoane si nu mai punem nimic in pamant te inseli amarnic :yellowcard:

uite eu de o saptamana am inceput sa bag la puieti de salcam pe unde apuc , salcie pe santuri , puieti de evodia ,seminte prin borcane de orice natura  si e primul an de cand mam apucat de apicultura , ca de stiam eu ce am sa fac in viitor , de 10 ani de cand sunt in zona ehe....acu culegeam foloasele .
de asteptat de la stat nu astept si nici nu voi astepta ca sigur daca iau cu o mana tre sa dau cu doua si nu mai vreau golanii de astea ,
spor la treaba si bagati in pamant tot ce puteti trebie sa facem mai multa umbra pamantului .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

jonny_it

Citat din: ioanardelean55 din Martie 21, 2012, 08:17:33 PM

Pentru-ca ;

De obicei se fura de la stat, adica din bunurile comune ...

Daca va ganditi la pretul carburantului, taxe si etc, da costurile sunt din ce in ce mai mari, dar se poate si altfel.

- Timpul ( cine ar fi crezut ca o sa fie asa seceta anul trecut , s-au cine stie cum va fi anul acesta ?
   - Etc.

Anul trecut a fost in zona unde ma aflu unul din cei mai buni ani, adica in momentul cand este seceta la munte intotdeauna sunt productii record. Avantaj cei care se pot deplasa sau sunt in zona de munte. Totusi in anii ploiosi la munte sunt productii record ... de mici.  :)
Deci aici intervine priceperea apicultorului, sa stie unde sa isi duca albinele si probabil si putin noroc.  :)

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: jonny_it din Martie 21, 2012, 09:23:38 PM

Pentru-ca ;

Daca va ganditi la pretul carburantului, taxe si etc, da costurile sunt din ce in ce mai mari, dar se poate si altfel.

- Etc.

Anul trecut a fost in zona unde ma aflu unul din cei mai buni ani, adica in momentul cand este seceta la munte intotdeauna sunt productii record. Avantaj cei care se pot deplasa sau sunt in zona de munte. Totusi in anii ploiosi la munte sunt productii record ... de mici.  :)
Deci aici intervine priceperea apicultorului, sa stie unde sa isi duca albinele si probabil si putin noroc.  :)
Asa-i la noi in zona de munte pt cine practica stationarul, dar m-am hotarat de la anu incerc sa plec cu ele prin tara,Basta!
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

johnysibiu

Mai fratilor ce va legati voi de foioase si conifere ca ale n-aduc miere nici tiganu nu se baga-n ea ca sunt multi anisori.

Problema este salcamul si tiganu care sta pe el ca Varooa.

ioanardelean55

Nu cred ca mai ai ce fura de la stat ,dar stiu ca se fura stupi de la P.F .

ioanardelean55

Adica cum altfel ?

jonny_it

Citat din: johnysibiu din Martie 21, 2012, 10:07:25 PM
Mai fratilor ce va legati voi de foioase si conifere ca ale n-aduc miere nici tiganu nu se baga-n ea ca sunt multi anisori.

Problema este salcamul si tiganu care sta pe el ca Varooa.

Padurile de conifere pot aduce foarte multa miere si au o valoare economica mai mare decat padurile de salcam, ma refer la lemn.

gabush86

la mine au taiat deja 5 ha de salcam ... si asa era putin in zona , au zis ca il inoiesc ca dau lastarii inapoi si sa vezi ce-o sa fie , hoti , ar trebui protejat prin lege salcamul , teiul ... .

marius_vfp

gabush ai mare dreptate, dar atunci cand albina va incepe sa nu mai polenizeze asa de bine plantele vitale omului atunci vor lua masuri , apicultorii pun mare baza pe salcam si tei , daca albina va  fi decimata, multi dintre noi se vor reorganiza .

o zi buna

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: marius_vfp din Martie 22, 2012, 06:40:34 PM
gabush ai mare dreptate, dar atunci cand albina va incepe sa nu mai polenizeze asa de bine plantele vitale omului atunci vor lua masuri , apicultorii pun mare baza pe salcam si tei , daca albina va  fi decimata, multi dintre noi se vor reorganiza .

o zi buna
Foarte adevarat si cand ma gandesc ca visez si eu sa merg la anul in pastoral,asta sunt timpurile in care traim,poate o sa se ia si masuri,o lege ceva,cine stie ce-o mai fi,sa speram sa nu fie mai rau...Pace! :hi:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

marius_vfp

parerea mea , e ca trebuie sa ne apucam de treaba , sa impadurim ,sau macar sa bagam cate ceva in pamant copaci de orice natura care sa ne ajute ,  eu am demarat inca de anul trecut operatiunea , am inceput cu semintele de salcam acum am puieti si de 1,5 m , tot ce prind pe langa casa bag salcam si evodia , si ce o mai fi, am pus si salcie ,

daca asteptam mila statului nu ramanem cu nimik
spor la treaba

POSTASUL

Citat din: marius_vfp din Martie 22, 2012, 08:18:06 PM
parerea mea , e ca trebuie sa ne apucam de treaba , sa impadurim ,sau macar sa bagam cate ceva in pamant copaci de orice natura care sa ne ajute ,  eu am demarat inca de anul trecut operatiunea , am inceput cu semintele de salcam acum am puieti si de 1,5 m , tot ce prind pe langa casa bag salcam si evodia , si ce o mai fi, am pus si salcie ,

daca asteptam mila statului nu ramanem cu nimik
spor la treaba
nu am vrut decat sa dezvolt acest subiect , care pe plan national chiar este  o problema  !! PS nu a fost nimic personal !! Marius
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

POSTASUL

Citat din: ioanardelean55 din Martie 21, 2012, 10:16:31 PM

Nu cred ca mai ai ce fura de la stat ,dar stiu ca se fura stupi de la P.F .
Tot respectul pentru dv.   :hi:  din orice punct de vedere , asa cum am auzit de la prieteneni  , dar asa un stup tip [mobila] cum aveti dv   ,  vi    las fura si eu   :rotfl:  :hi:  :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.