Semneaza petitia pentru a se initia o lege numita legea apei .

Creat de Kov iulian, Martie 19, 2012, 10:37:17 PM

« precedentul - următorul »

sorin_79

Vreau doar sa va amintesc lectia de la stiintele naturii din clasele primare cu circulatia apei in natura, asta apropo de apele din munte , si un alt aspect ar fi acela al filtrului natural al pamantului. Apele cu nitrati si nitritii din procedele de stropiri sunt filtrate . Putul sapat la zeci de metri sub pamant nu contine apa provenita din irigatii ci din izvoare naturale, asa zisele ape subterane.
  Unele sunt non sensuri, ...zau asa.

pistol28

Citat din: sorin_79 din Martie 21, 2012, 04:06:21 AM
Vreau doar sa va amintesc lectia de la stiintele naturii din clasele primare cu circulatia apei in natura, asta apropo de apele din munte , si un alt aspect ar fi acela al filtrului natural al pamantului. Apele cu nitrati si nitritii din procedele de stropiri sunt filtrate . Putul sapat la zeci de metri sub pamant nu contine apa provenita din irigatii ci din izvoare naturale, asa zisele ape subterane.
  Unele sunt non sensuri, ...zau asa.

Si cei care scot apa de la 20 m adancime ???
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

sorin_79

Daca panza freatica se afla situata superficial sau se contamineaza, atunci apa este posibil sa fie si ea contaminata. Au fost cazuri de panze freatice contaminate cand au ramas localitati intregi fara apa potabila.  Sa nu uitam ca azi romanilor inca le mai curge apa pe tevi cu plumb si alte metale pacatoase care isi lasa urmele in apa. Pana si sticlele si plasticele in care este tinuta apa s-a demonstrat ca si ele contin  tot felul de compusi care in timp sunt eliberati in apa, ca sa nu mai vorbim de tevile din mase plastice utilizate azi. La asta v-ati gandit? Sau la bacteriile care se gasesc in apa din fantanile oamenilor care locuiesc la deal, munte, ses sau campie.
   Daca e s-o luam asa ajungem sa bem numai Perrier si Evian.  Apa imbuteliata ar trebui testata periodic si sa respecte niste norme de sanatate si siguranta pentru care cineva sa isi dea semnatura. Oricum eu cred ca apa care curge pe teava parizianului, a vienezului sau elvetianului este mult mai sigura decat cea din multe fantani din satele noastre romanesti. Acum asta este parerea mea, personala, si  nu vreau sa contrazic sau sa supar pe nimeni. 

Biatrice

59.486 sustin Legea Apei.
Am votat si eu pentru transparenta dar mai ales pentru sanatatea copiilor mei.
Votati si voi Legea Apei.

Kov iulian

Citat din: sorin_79 din Martie 21, 2012, 09:08:23 AM
Pana si sticlele si plasticele in care este tinuta apa s-a demonstrat ca si ele contin  tot felul de compusi care in timp sunt eliberati in apa, ca sa nu mai vorbim de tevile din mase plastice utilizate azi. La asta v-ati gandit?

O chestie de asta am patit acum 3 zile, am cumparat o apa minerala, cand am dat sa beau din ea, avea un gust foarte rau, si nu exagerez cu nimic .

Chiar si bioxidul ala de carbon care iesea cand desfaceai sticla avea izul ala ciudat .( probabil a a stat foarte mult la soare )

Nu am mai returnat sticla la comerciant pentru ca nu avea rost sa ma tiganesc pentru 2,5 lei .( la valori mai mari nu ii las incerc sa imi recopar paguba)

CitatDaca e s-o luam asa ajungem sa bem numai Perrier si Evian.  Apa imbuteliata ar trebui testata periodic si sa respecte niste norme de sanatate si siguranta pentru care cineva sa isi dea semnatura. Oricum eu cred ca apa care curge pe teava parizianului, a vienezului sau elvetianului este mult mai sigura decat cea din multe fantani din satele noastre romanesti. Acum asta este parerea mea, personala, si  nu vreau sa contrazic sau sa supar pe nimeni.

Nimeni nu se supara e parerea Dvs si o respect,

Biatrice

Citat din: Kov iulian din Iunie 14, 2012, 08:18:42 AM

O chestie de asta am patit acum 3 zile, am cumparat o apa minerala, cand am dat sa beau din ea, avea un gust foarte rau, si nu exagerez cu nimic . Chiar si bioxidul ala de carbon care iesea cand desfaceai sticla avea izul ala ciudat .( probabil a a stat foarte mult la soare ) 

Am patit si eu de  cateva ori cu apa minerala Borsec. Aceeasi senzatie descrisa de tine mai sus, gust de CO2.
Cred ca si in cazul tau tot despre Borsec era vorba. Gresesc?

Kov iulian

Nu , era vorba despre o alta apa dar nu ii voi spune numele fiindca nu ma intereseaza sa fac nici reclama nici antireclama vreunei firme de imbuteliat apa .

Biatrice

S-au adunat pana acum 66.000 de semnaturi pentru Legea Apei  :bravo:

savustanculescu

Cristi Harsan