cumparare stupi

Creat de whiser, Martie 15, 2012, 10:04:59 PM

« precedentul - următorul »

milu56

Referitor la rasa da,perfect deacord mai ales neagra de Spania cred ca este rasa mai agresiva dintre toate rasele......

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: andrei_georgian din Martie 19, 2012, 09:17:20 PM
decat sa ma duc mai infofolit, sa transpir si apoi sa le agite mirosul de transpiratie mai rau, mai bine mai lejer, mai iau cate o intepatura....sunt sanatoase si intepaturile, pentru unii
Salut Andrei,imi place initiativa ta de a merge la razboi fara pusca, ;) dar ai grija cu pantalonii scurti sa nu se strecoare vre-o una pe la partile intime,atunci te vad eu ;) Pace! :lol:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: jonny_it din Martie 23, 2012, 02:52:47 PM
Citat din: milu56 din Martie 23, 2012, 02:13:52 PM
   Daca stim apicultura si avem experenta in domeniu!

Nu sunt deacord cu masca pe figura doar atunci cand intervin in timp neprielnic si deranjez albinele,ori in timp prielnic cand albinele sunt preocupate cu un cules si un timp frumos fara vant,fara ploaie este o placere sa lucrezi in stupi mai ales daca le dai un pic de fum si sa vrei sa te intape nu te inteapa.

Daca nu vrem sa folosim masca trebuie sa tinem cont de cateva lucuri cum ar fi vremea de afara, familiile de albine(rasa in special) si de timpul disponibil.
Apicultorul care are 5 familii in fata casei probabil ca are timp si sta sa le gadile, adica nu foloseste masca. Cel care are cateva zeci/sute trebuie sa execute niste lucrari ceva mai repede, asta daca vrea sa obtina si un profit de pe urma muncii lui, deci foloseste masca pentru ca altfel nu se poate.

Sunt si situatii cum a fost in toamna 2011 cand albinele parca erau muste, am pregatit pentru iarna toate familiile de albine fara sa iau nici o intepatura .. la un moment dat am renuntat si la masca pentru ca era cald si oricum o tineam pe cap degeaba. Totusi am avut grija sa fie tot timpul la indemana.

Probabil este mai buna o masca din aceea care are plasa din fata detasabila, cu fermoar/elastic. O dai jos si cand vezi ca au sarit pe tine doar tragi plasa pe fata si ai rezolvat problema.  :hi:
Salutare! Asa este sunt multi factorii care influenteaza atacul albinelor,dar daca ne stim capacitatile si le observam din timp nu mai este nici o problema,am sa-mi caut si eu o masca din aia cu fermoar,e practica mai ales vara pe canicula,Pace! :hi:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

whiser

Salutare,am o problema vreau sa cumpar 1m cub scandura sa imi fac lazi,am sunat la uscator ,costa 690 ron dar imi dau scandura cum vine la rand latime de la 12cm la 35cm.Azi am fost in Timisoara si am intrebat la o firma ce vindea scandura si am gasit scandura ,de 25cm,1 mc cu 550ron dar nu e uscata,ce ma sfatuiti sa fac,sa iau uscata si sa o fac panou sau  cealalta si sa o duc la uscator,latimea catului este de 245mm.Numai bine
Tot ce veti cere cu credinta,prin rugaciune,veti primi.

andrei_georgian

pe canicula nu prea este indicat sa umblii la albine, vara ce-l mai potrivit este sa umblii intre orele 8  - 12
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

andrei_georgian

Citat din: KTA-foreverApi - Ski din Martie 23, 2012, 07:07:25 PM
Citat din: andrei_georgian din Martie 19, 2012, 09:17:20 PM
decat sa ma duc mai infofolit, sa transpir si apoi sa le agite mirosul de transpiratie mai rau, mai bine mai lejer, mai iau cate o intepatura....sunt sanatoase si intepaturile, pentru unii
Salut Andrei,imi place initiativa ta de a merge la razboi fara pusca, ;) dar ai grija cu pantalonii scurti sa nu se strecoare vre-o una pe la partile intime,atunci te vad eu ;) Pace! :lol:
cum mi-o fi norocul... :rotfl: imi cunosc foarte bine albinele :wink:

andrei_georgian

Citat din: whiser din Martie 23, 2012, 08:11:42 PM
Salutare,am o problema vreau sa cumpar 1m cub scandura sa imi fac lazi,am sunat la uscator ,costa 690 ron dar imi dau scandura cum vine la rand latime de la 12cm la 35cm.Azi am fost in Timisoara si am intrebat la o firma ce vindea scandura si am gasit scandura ,de 25cm,1 mc cu 550ron dar nu e uscata,ce ma sfatuiti sa fac,sa iau uscata si sa o fac panou sau  cealalta si sa o duc la uscator,latimea catului este de 245mm.Numai bine
salut! daca iti trebuiesc neaparat acum stupii e bine sa cumperi de la uscator, daca nu e mai bine sa o pui sa se usuce in mediul ei natural si sa o prelucrezi la anul, parerea mea.Numai bine

marius_vfp

Citat din: andrei_georgian din Martie 23, 2012, 08:15:06 PM
imi cunosc foarte bine albinele :wink:
te contrazic , tu le cunosti ,dar ele nu te cunosc pe tine ,  :P si fii sigur de asta, albinele nus catel sa latre doar la dusmani  :wink:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

ion patrut

buna asta cu catelu ati cunoaste albinele e un fel dea spune

stefan1

Andrei, la varsta ta cred ca fugi mai iute decat zboara albinele. Deci poti merge fara masca la ele.  :hi:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: stefan1 din Martie 24, 2012, 01:23:24 AM
  Andrei, la varsta ta cred ca fugi mai iute decat zboara albinele. Deci poti merge fara masca la ele.  :hi:
=)) =)) =)) Foarte Adevarat!!! cred ca v-a deveni cel mai bun atlet !!!   :lol: :bzz: :bzz: :bzz:

andrei_georgian

cand am zis ca imi cunosc albinele ma refeream la faptul ca imi stiu stupii care sunt mai agresivi :rotfl:
si de fugit nu am de ce, nu am fugit niciodata de albine..... :rotfl: :rotfl:

marius_vfp

salut ,nu vei fugi deocamdata ,in caz ca te razgandesti sa iti asiguri un  peste 26km/h ,
mai degraba ar fi bine sa fugi dupa ele ,adica dupa roii careti pleaca din stupi . asa ca antreneazate
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

adriann

Citat din: whiser din Martie 23, 2012, 08:11:42 PM

Daca planifici sa iti faci stupii la la toamna poti sa cumperi verde... se usuca perfect pana la toamna, daca vrei cutii acum... cumperi uscata... mai cauta pe la deposite... in bucale gasesti pe la 600-650 lei uscata natural pe alese la latime.

whiser

Multumesc de raspuns ,o sa mai caut sa vad daca gasesc pe alese,daca nu o sa o cumpar de la uscator,scandura vreau sa o folosesc acum.Numai bine
Tot ce veti cere cu credinta,prin rugaciune,veti primi.