cumparare stupi

Creat de whiser, Martie 15, 2012, 10:04:59 PM

« precedentul - următorul »

whiser

Citat din: ion patrut din Martie 18, 2012, 09:28:24 PM
sa dea domnu sa fie asa si tu sa pui suflet in a ceasta nobila ideletnicire sa imbini utilu cu placutul ca toate astea la un loc inseamna SUCCES

Va multumesc,va doresc numai bine
Tot ce veti cere cu credinta,prin rugaciune,veti primi.

andrei_georgian

asa oameni foarte rar mai intalnesti.....am in zona mea foarte multi apicultori dar niciunul nu mi-a raspuns la ce i-am intrebat, primeam de fiecare data acelasi raspuns.ori ca nu stiu ori ca nu au facut asta niciodata...
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

andrei_georgian

am invatat totul singur, de prin carti.
dar sa va zic una.....
am langa mine la o distanta de cam 200 m un apicultor mai in varsta care s-a mutat cu stupina cam acum 2 ani,are in jur de 50 familii, si vara trecuta cand era la extractia de salcam m-am dus pe la el, am zis ca poate mai invat si eu ceva, nu am stat mai mult de 10 minute pentru ca am fost gonit, mi-a zis sa ma duc la stupii mei si atunci cand o venii el la mine atunci sa ma duc si eu la el,  era foarte nervos pentru ca nu avea rame cu miere, si injura cu totul ca ce o fi facut albinele lui de n-au cules mai nimic la salcam, pot sa va spun ca a fost un cules destul de bun, eu am scos in jur de 16 kg miere pe familie.
Va spun sincer ca mi se rupea sufletul cand am vazut cum umbla cu albinele, ramele le trantea prin stup, cand le apropia omora o gramada de albine, avea numai rame cladite prost si vechi....
el e preocupat doar de productia de miere, le 'suge' de miere de nu stiu cate ori pe an, apoi vine toamna cu bidoanele pline cu sirop, ele doar cu asta trec iarna,
bietele albine prin ce trec..... :yahoo_cry:
asta nu se poate numii apicultor

whiser

Salutare ,la mine in zona este un apicultor dispus sa ma invete dar nu stie nimic despre ME,asa ca de la el o sa invat mai mult despre albine asa cum stie el , iar cum se lucreaza cu ME carti,forum,telefon.Cat despre apicultorul care te-a trimis acasa poate ii era ciuda ca tu incepator ai scos mai mult decat el.Numai bine

andrei_georgian

daca inveti despre albine, este ceea ce iti trebuie ce-l mai mult, cand o sa ajungi sa le intelegi mersul si sa te atasezi de ele o sa-ti foarte usor in continuare

whiser

Mersi,mult noroc iti doresc.

ion patrut

SA FII OM E LUCRU MARE SA FII RAU NU-I DE MIRARE

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: whiser din Martie 18, 2012, 10:19:47 PM
Salutare ,la mine in zona este un apicultor dispus sa ma invete dar nu stie nimic despre ME,asa ca de la el o sa invat mai mult despre albine asa cum stie el , iar cum se lucreaza cu ME carti,forum,telefon.Cat despre apicultorul care te-a trimis acasa poate ii era ciuda ca tu incepator ai scos mai mult decat el.Numai bine
Salut din nou,uite aici un film de al unui coleg de-a nostru el foloseste ME,bafta!!! :coffee:
-APICULTURA- VIDEO
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: ion patrut din Martie 19, 2012, 07:23:38 AM
SA FII OM E LUCRU MARE SA FII RAU NU-I DE MIRARE
Asa estem dar in primul rand sa nu uiti sa fi OM... :coffee:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

ion patrut

bai frate omu asta m-a lasat masca ati vazut cum lucra fara masca? tare de tot

bee_lover

Eu nu as zice ca e chiar asa de tare, mai degraba as zice ca e iresponsabil. Doamne fereste il inteapa o albina in globul ocular sa vedeti dupa ce mare smecher e.  :redcard:

andrei_georgian

asa e, mare grija la asa ceva, o intepatura si gata ai ramas fara vedere, :redcard:
la inceput umblam si eu fara masca, dar cand am auzit cat de periculos este daca te inteapa de globul ocular, am dat fuga la magazin si mi-am luat masca

Ionel_Cluj

Si eu am patit-o anul trecut cand am cumparat albinele :omul care trebuia sa vina cu mine sa levada s-a imbolnavit si am fost nevoit sa ma duc singur caci depasisem data la care i-am promis apicultorului ca le iau acasa .Ce am cumparat nici nu-i de povestit in orice caz foarte slabe familii.Nici nu vreau sa-mi mai amintesc si daca nu a-ti fi fost dv. cu sfaturile bune .si batranul meu ajutor care teoretic nu stie prea multe dar...nu as fi iesit cu ele in primavara.Acum as mai vrea sa mai cumpar cele 5 familii care au murit.Cand se cumpara albinele, ? caci ma gandesc ca daca le cumpar in perioada imediat urmatoare inca mai sunt albine de iarna si o sa moara pe capete.

bucovineanu

Albinele se cumpara dupa 15 aprilie. Atunci va fi fost schimbata majoritate albinelor care au iernat. Acum populatia familiilor este in scadere, deoarece urmeaza schimbarea generatiilor.

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: ion patrut din Martie 19, 2012, 01:29:49 PM
bai frate omu asta m-a lasat masca ati vazut cum lucra fara masca? tare de tot
Oricum se vede ca la inceput cand o deschis stupul si-o luat o intepatura in frunte,si-o dat-o repede la o parte,oricum i-am lasat comm, acolo pe video ca-mi place si afumatorul lui,de masca,nu mai vorbesc,sa nu faceti asa ceva acasa, eu am lasat-o  in toamna o singura data,dar le-am simtit ca-s cuminti,de am facut ceva poze in rest de ceva fata trebuie protejata parerea mea,Pace! :beer: