O intrebare

Creat de creiveancristi, Martie 15, 2012, 07:53:22 PM

« precedentul - următorul »

ion patrut

bine zis cu matematica asa e la albine umbli  de regula cand este nevoie un control normal se face din 8 in 8 zile pentru ca odata ce ai umblat in stup ai deranjat albina reorganizarea dureaza ceva timp asta e valabil vara acum primavara are dreptate colegul odata ce ai organizat cuibul la 2 saptamani e bine dar totusi difera de la zona la zona si de la stupina la stupina

dorindafi

tassevasi zice
poti sa introduci si rama in mijloc ca regina sa o ponteze si tot asa dupa ce a ouat-o .

- daca cuibul cu  2/3 rame cu puiet il spargi cu o rama pt ouat
-daca nu are albina suficienta pt a acoperii in totalitate cuibul
-shi a. m. departe , probabilitate de a racii puietul se poate lua in calcul  :roll:
  eu rama pt ouat o atashez dupa ultima rama cu puiet shi nu am avut probleme cu puetul racit  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

tassevasi

Dorine ,de ce nu pui citatul de la capat ,ai fractionat ce te-a convenit tie  pt a ma contra .
  Cred ca am spus ca atunci cind ai o generatie scoasa de doici, mai citeste odata .
Rama eu o bag numai in centru si o ia la pontat imediat ,cind bagi alta pe cea pontata o pui mai la margina .
  Numai bine .

ion patrut

doamne ce de contraziceri la-m zapacit pe bietul om de regula cea mai buna organizare in stup o fac albinele ele stiu si simt ce trebuie facut mai bine decat noi noi oamenii suntem doar o mica veriga in acest lant

dorindafi

Citat din: tassevasi din Martie 23, 2012, 08:53:22 PM
Dorine ,de ce nu pui citatul de la capat ,ai fractionat ce te-a convenit tie  pt a ma contra .
  Cred ca am spus ca atunci cind ai o generatie scoasa de doici, mai citeste odata .
Rama eu o bag numai in centru si o ia la pontat imediat ,cind bagi alta pe cea pontata o pui mai la margina .
  Numai bine .
nu am facuto din rautate    ^:)^
m-am grabit  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

tassevasi

creiveancristi

Am deschis azi stupii sa vad daca mai au mancare.Cativa dintre ei au luat putin din turta pusa in iarna,iar alta familie de exemplu a luat tot.
La cea care nu mai avea turta am vazut in 2 rame miere proaspata,necapacita.Era turta transformata de ele ?
La familiile care nu au consumat turta,ce fac cu ea,o las pana o consuma?imi pare rau sa o arunc.

ioanardelean55

Vecine la noi in zona asa e la ora asta . Nu te agita , nici noi nu sintem toti la fel , mai degraba acolo e apa  nu miere , lasa turta la locul ei ca in citeva zile nu va mai fi .

creiveancristi

Pe cand putem incepe efectuarea tratamentului de primavara cu varachet?
Eu as incepe de acum cand e vreme frumoasa,dar daca la repetarea de peste o saptamana nu mai este cald si trebuie amanat tratamentul;la acest tratament trebuie efectuata repetarea exact la o saptamana sau permite un plus-minus de cateva zile?

dorindafi

Citat din: creiveancristi din Martie 25, 2012, 03:40:57 PM
Eu as incepe de acum cand e vreme frumoasa,dar daca la repetarea de peste o saptamana nu mai este cald si trebuie amanat tratamentul;la acest tratament trebuie efectuata repetarea exact la o saptamana sau permite un plus-minus de cateva zile?
am mai spus , doar matematica este shtiintza eczacta , in rest toate se pot modifica
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: dorindafi din Martie 25, 2012, 08:28:38 PM
Citat din: creiveancristi din Martie 25, 2012, 03:40:57 PM
am mai spus , doar matematica este shtiintza eczacta , in rest toate se pot modifica
Aprob! matematica si mancarea din carne de porc ce-i mai grea in rest mai improvizam,experimentam si apoi tragem concluzii...eu unul daca stiu ca le-am facut cum trebuie tratamentul cu varachet in toamna, acum astept un pic mai mult puiet sa creasca si sa se mai incalzeasca,ca atunci cand aplic tratamentul,ghemul sa fie cat mai afanat sa fie si tratamentul mai eficient, precizez ca eu aplic tratamentul doar dimineata cant se mai incalzeste sa fie o temperatura de peste 7-8 grade C, Pace! %%- :bzz: :bzz: :bzz:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

creiveancristi

Un sfat va rog.
Este indicat sa schimbam lazile la familiile de albine cu altele proaspat curatate si neaparat flambate cu flacara?
Asta daca avem de rezerva.

PricopArthur

Citat din: creiveancristi din Martie 15, 2012, 08:07:35 PM
Multumesc de raspuns.
Dar paturica si ziarele le mai lasam?
paturica si ziarele tin iarna racoare.
Miere multă şi inimă curată!

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: marius_vfp din Martie 19, 2012, 08:36:33 PM
katalin nu stiu daca o sati palca ce zic,  , intamplarea de incepator e mama invataturii, repetitia e deja altceva mai grav suna a .......
o seara buna
Asa suna a prostie te inteleg o greseala repetata insa ma refeream la repetitia colegilor care spuneau ce nu trebuie facut ca sa consolidam invatarea,Pace! %%- :wink2: :hi:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

ion patrut

cum sa tina paturica si ziarele racoare omule? cum ai ajuns la concluzia asta? ai stat cumva  in stupi asta iarna? inpachetarea in acest mod se face de zeci de ani.se vede ca in apicultura se incepe o noua era:gen stupul 3 in 1 inpachetarea, cu polistiren si altele poate si albinele vor renunta la zbor se vor duce la cules cu taxiul