O intrebare

Creat de creiveancristi, Martie 15, 2012, 07:53:22 PM

« precedentul - următorul »

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: ion patrut din Aprilie 06, 2012, 07:54:53 AM
cum sa tina paturica si ziarele racoare omule? cum ai ajuns la concluzia asta? ai stat cumva  in stupi asta iarna? inpachetarea in acest mod se face de zeci de ani.se vede ca in apicultura se incepe o noua era:gen stupul 3 in 1 inpachetarea, cu polistiren si altele poate si albinele vor renunta la zbor se vor duce la cules cu taxiul
=)) :rotfl: :bravo:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

creiveancristi

Citat din: creiveancristi din Aprilie 05, 2012, 10:13:06 PM
Un sfat va rog.
Este indicat sa schimbam lazile la familiile de albine cu altele proaspat curatate si neaparat flambate cu flacara?
Asta daca avem de rezerva.
I-mi pot raspunde si mie unii"meseriasi"la intrebare?

ion patrut

da se poate cu conditia ca afara sa fie suficient de cald si sa respecti procedurile: dai stupul vechi jos de pe suport in locul lui asezi stupul nou curatat iei rama cu rama din stupul vechi si le pui in aceias ordine in stupul nou cu foarte mare atentie sa nu scuturi albine pe jos printre ele sa-r putea sa fie matca si atunci e grav ea nu se mai baga in stup dupa asta arunci o privire in stupul vechi ca nu cumva sa fi ramas matca acolo apoi duci stupul vechi la o distanta de aproximativ 10 metri de cel nou il rastorni pe o parte si albinele din el se vor trage incetul cu incetul in stupul cel proaspat " zugravit" si cu asta basta intelesumai?

marius_vfp

salut in  schimbarea de casa noua eu asi urmari in special ca matca sa fie cu sigurantza in stup deci asi cauta mai intai in stupul vechi unde e matca , asi izola rama la margine apoi transfer ramele in stupul nou si cu grija la urma asi puna si rama cu matca ,
spor la treaba .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

creiveancristi

Multumesc de sfaturi,asa o sa fac.

PricopArthur

Imi cer scuze. Paturica tine iarna cald, si vara racoare.:)
Miere multă şi inimă curată!

ion patrut

se accepta mai greseste omu la urma urmei din greseli suntem facuti :ok:

mape 48-petru manea

Citat din: PricopArthur din Aprilie 06, 2012, 09:54:12 PM
Imi cer scuze. Paturica tine iarna cald, si vara racoare.:)
asa mai merge  :hi: :hi: :hi:

creiveancristi

Am citit aici pe forum ca la introducerea ramelor cladite pentru largirea cuibului,daca acestea au celule de trantor acestea trebuie indepartate.
Daca este asa,cum se face acest lucru?

marius_vfp

daca celulele de trantor nu sunt in numar mare(pana la 50-100) eu asi prefera sa le las creeaza o stare de armonie in stup , in cazul pierderii unei regine ,din varii motive, vei avea masculi care sa o curteze ,

pentru eliminarea celulelor folosesti dalta apicola razi celulele pana la foitza si gata, ele vor construi la loc , in cazul in care ele vor vrea sa schimbe matca tot celule de trantor vor construi in acea rama, cineva spunea pe forum ca tin si de cald in aceasta perioada dar consuma ,preocuparea trantorilor e sa aiba burta pina . :hippo:
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva