IERNAREA IN ADAPOST

Creat de bogdan moldovean, Februarie 18, 2012, 09:47:25 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Re: Jurnal apicol
« Răspuns #6469 : Octombrie 04, 2013, 05:18:24 p.m. »

Citat

Un apicultor care irneaza stupi la interior ,din cate i-mi amintesc avea 600-700 de familii ,deci nu e incepator.

In primavara am avut familii ce nu prea aveau cei care au iernat stupi afara,dar sa-i zicem ''Norocul incepatorului''. =)) =)) =))

http://www.youtube.com/watch?v=_T3z2bxCrjg#

tassevasi

Da noi cei din Arges il cunoastem  si confirm  , mergem  la el  intucit  se ocupa si cu  achizitia de miere  pt  Filomera , Ciofringenii fiind o comuna  din judetul nostru.
  E un tinar  deosebit si inteligent.

marian sima

Poza colegului Nimico de pe prima pagina trebuie bine studiata,acea cusca din plasa de la urdinis scapa multe albine de la moarte,albinele care fac curatenie in stup scot albinele moarte pe urdinis si cad de pe scandurica de zbor.

mosunick

Stiti ceva carte sau articole despre iernarea la interior (evident care poate fi si accesata)? sunt foarte interesat.
Danke!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

PARINTELE

Salut,
Cauta in filmuletele lui dragos2006

PARINTELE

acesta este filmuletul,,Apicultura in OCT 2013,, DRAGOS GAVRILA

SPYKAL

D006

La mine surpriza acestei ierni va fi iernarea in interior a unei parti din stupina .  Maine betonez incaperea unde voi ierna coloniile de albine .

PARINTELE

Spor la treaba dl Dragos.
Şi va rog, sa ne mai spuneti  cate ceva despre acest adapost, despre eficienta lui asupra iernarii fam de albine adapostite in suprafata sa, fata de cele aflate afara.

D006

Stupina am impartit-o in trei , o parte afara , o parte in padoc si o parte in interior . Vedem la primavara cine e mai puternic .
  In fapt pe mine ma intereseaza supravietuirea coloniilor slabe in bune conditii.

PARINTELE

Asteptam primavara si filmuletele dl Dragos.
Cu respect,

cipik

De marti incepe vremea cu minus, sambata si duminica sunt 12 grade. Intrebare: Putem baga stupi la adopost in week-end sau este prea devreme. Oricum in decembrie meteorologi anunta temperaturi sub +10 grade asa ca albinele nu mai ies. Iernare usoara
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

D006

inca e devreme , cel putin in zona mea . Cred ca undeva pe 5 dec le voi baga in interior.

cipik

Eu mai ajung pe la ei dupa 10 decembrie, lasati afara oricum nu mai ajuta cu nimic ca nu vor ma avea zbor, oricum umblu sa scot benzile din ei. Nu vreau sa ii misc daca temperatura exterioara este sub 7 - 8 grade. Sanatate.
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

mosunick

Merci pentru film. Il urmarisem deja. Eu ma refeream la iernarea in incaperi inchise, la intuneric, genul utilizat de Aurelian Chilom.
Nu am gasit nimic scris,in afara de faptul ca trebuie intuneric perfect si aerisita incaperea. Am vazut in unele fotografii ca sunt inchise urdinisele cu plasa, la altii cu un fel de cutie din plasa, dar nimic mai mult...
Orice informatie e bine primita!
Danke!
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone