Nea Costica din Buzau

Creat de Nea Costica din Buzau, Ianuarie 19, 2012, 03:39:28 PM

« precedentul - următorul »

Nea Costica din Buzau

Citat din: bee_lover din Ianuarie 25, 2012, 09:59:16 AM
Buna ideea cu arzatorul dar cam anevoioasa, insa sfatul cu introducerea ramei cu sarma spre cuib de bagat la cap pentru cine nu stia si se trezea cu fagurii rosi sau neconstruiti pe partea cu sarma.

Multumesc bee-lover! =D> ,dar te-as ruga sa-ti spui parerea, si cu privire la. f.a apropiat de leatul inferior vs leatul superior al ramei, multam! si respect pt varsta ta! Ferice de parintii tai =D> ps am cautat un prenume, imi va fii mai usor sa comunic, si nu am gasit :roll: nea Costica din Buzau :hi: .
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

tassevasi

Hai sa va fac o vizita  :)  si totodata o propunere  :
>  Costi B <
  Numai bine  :hi: :hi:

Nea Costica din Buzau

Citat din: tassevasi din Ianuarie 25, 2012, 10:30:21 PM
Hai sa va fac o vizita  :)  si totodata o propunere  :
>  Costi B <
  Numai bine  :hi: :hi:
Salut Vasilica! Bine ai venit! Imi place foarte mult, numele de ,,botez" dat de tine, am sa ma gandeesc, dar la treaba asta se iese cu alai :hippo: sa fii sanatos cu toata familia :hi: cu drag Costi B  =D> !

tassevasi

Pina acum citeva zile aveam si eu 55 :wink2: ,  multumesc asemenea .
  Eu nu am cerut aprobarea copiilor sa pun pozele nepotilor pe aici  :D
Vad ca tare mindru esti de ei ,sa-ti treiasca  si sa-i inveti cu albinele .
  Numai bine si sa fim sanatosi .

Nea Costica din Buzau

Citat din: tassevasi din Ianuarie 25, 2012, 11:08:17 PM
Pina acum citeva zile aveam si eu 55 :wink2: ,  multumesc asemenea .
  Eu nu am cerut aprobarea copiilor sa pun pozele nepotilor pe aici  :D
Vad ca tare mindru esti de ei ,sa-ti treiasca  si sa-i inveti cu albinele .
  Numai bine si sa fim sanatosi .
La multi ani,Vasilica! Multa sanatate tie si famiilei tale! Suntem acelasi contigent, sau leat. Vroiam sa pun si eu cate ceva din preocuparile mele, si ce am realizat, dar m-am razgandit, vazandu-le pe ale tale.  =D> Mai Vasilica, familia noastra este foarte unita, am renuntat sa locuim in oras [eu si sotia ], pt ca sa le putem oferi lor si noua o hrana aproape ecologica [ legume, fructe, carne, oua, conserve etc], ei sa creasca frumos, noi sa imbatranim,frumos. Vezi ca in parateza lpseste mierea, sti de ce,  :rotfl: pt ca lipseste,asta nu inseamna ca nu avem, sau nu consumam,  :uimit: Fiecare stie ce are de facut, consultari se fac la lucruri mai importante. Da observatia ta e corecta, traiesc a doua tinerete, cu si pt nepotii mei  :wink2: ceia ce iti dorsc si tie. Cu cosideratie, C.B  :hi:

Nea Costica din Buzau

Va salut pe toti!
Am sa va arat un model de capcana pt viespi si muste;
Se ia un pet de 1.5-2l, se gaureste, in felul urmator; cu un cutit, se fac 4 gauri,opuse doua cate coua, la jumatatea petului. Cutitul se infige dinspre fundul petului, catre gura lui, cca 15mm, nu se taie partile ramase in urma cutitulu, ci, partea de de jos se impinge usor in interior, iar cea de sus se trage usor in afara, formand un fel de streasina. Se face o solutie din; un paharel de tuica  :uimit: plin cu otet, o lingurita miere [sau zahar topit] si o cana cu apa.Se amesteca ,se introduce solutia in pet, se strange dopul, si se aseaza la baza suportului stupilor.Otetul atrage viespa, dar indeparteaza albina. Viespile vor intra pe sub streasina, vor consuma din solutie, dar cand vor sa plece, n-o sa mai stie drumul, vor bazaii la partea de sus, pana la epuizare, si vor cadea in solutie.
Daca ati descoperit cuib de viespi, procedati in felul urmator; procurati cca100g motorina, puneti-o intr-un pulverizator [ eu am dat cu o maturica], pulverizati pe cuib,sau pe orificiul de acces in cuib.
Ambele metode sunt probate de mine, reusit, suta la suta. Pun si o poza, dar nu este reprezentativa pt ca distrusesem cuibul.  :hi: C.B

Nea Costica din Buzau

Hai sa lasam albinele in ghem, si sa vedem cum prepara nea Costica, carnea de porc, adica porcul crescut de el; cu o seara inainte de sacrificare,se pregatesc toate cele necesare [ capre, panou, butelie, parlitor, cutite,razuitor etc]. Cauti un om cu experienta pt intepat, si cativa sa-l ajute.Eu intru in beci ca am de asezat borcane,  :uimit: dupa ce le=am pus sticla de tuica pe masa si paharelele.Termin de asezat borcanele dupa ce ii aud ca zic ,,sa-l mancati sanatosi"  :wink2: De aici incolo este a-l meu, ajutat de fiul meu, si alte rude; parlit parul' copt soriciul, curatat soriciul. spalat in urechi, pe picioare,  :rotfl: etc ps ordinea pozelor;420, 421, 424. voi continua

pharaonu75

Daca ai nevoie de ajutor, sa imi spui!
Ma bag si la intepat! :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

astia da porci  =)) =)) =))
sa folositi in sanatate!!!!

POSTASUL

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 26, 2012, 07:37:02 PM

=))  :hi:   asa nu te mai pune nimeni sai tai porcul   :hi:  :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

Nea Costica din Buzau

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 26, 2012, 07:37:02 PM
Daca ai nevoie de ajutor, sa imi spui!
Dane de data asta la intepat, Lucian aradeanu,[sa traiesti Lucian, macelarul]  :rotfl: :rotfl:, data viitoare .......  :zzz: nu va mai anunt decat la pomana porcului.  :hi: ps in ultimul pm, penultimul cuvant, era fiti.  :hi: :hi:

Nea Costica din Buzau

Mai Fanica, mai Petrica, mai Dane, sa vedeti mai departe arta si precizie ma, rabdare;  ^:)^
incepe trnsarea, pe cine vedeti voi ma in trning albastru? nea Costica, cine comanda ma? tanti Lili  :wink2:

pharaonu75

Daca spuneai ca la comanda este altcineva decat doamna, nu mai vorbeam cu tine, pentru ca faceai parte dintre barbatii care nu recunosc =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Citat din: POSTASUL din Ianuarie 26, 2012, 07:53:28 PM
  =))  :hi:   asa nu te mai pune nimeni sai tai porcul   :hi:  :hi:

De ce mai Petrica, se sperie porcul si moare subit, de infarct? =))

orbanstefan64

de te vede rambo is rupe diploma bucati =)) =))