Nea Costica din Buzau

Creat de Nea Costica din Buzau, Ianuarie 19, 2012, 03:39:28 PM

« precedentul - următorul »

Nea Costica din Buzau

Citat din: POSTASUL din Ianuarie 23, 2012, 05:09:22 PM
Citat din: miere dulce din Ianuarie 23, 2012, 05:02:00 PM
Asa cum a spus si cristi ciuc asteptam postari in continuare pentru ca sti a le zice bine :hi:
trebuie un pic zgandarit :rotfl:  :hi:
Salut Petrica! sa vezi ce te zgandarasc :uimit: eu pe tine cu niste smirghel g 20, perie de sarma,sau :limba:ps vezi ca pt tine [pt zgadarat] este ce e pe masa in dreapta :rotfl:,restul este pt alti forumisti care au tribison[eram la o vecina pe 0101012 :uimit:]. Sa fii iubit! C.B
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

POSTASUL

Citat din: Nea Costica din Buzau din Ianuarie 23, 2012, 08:18:01 PM
Citat din: POSTASUL din Ianuarie 23, 2012, 05:09:22 PM
Citat din: miere dulce din Ianuarie 23, 2012, 05:02:00 PM
Asa cum a spus si cristi ciuc asteptam postari in continuare pentru ca sti a le zice bine :hi:
trebuie un pic zgandarit :rotfl:  :hi:
eram la o vecina
tanara vecina???? :rotfl:  :hi:  :hi:  dupa cum va tratat   :roll:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

Nea Costica din Buzau

Petrica ude te gandesti tu ma :uimit:?[tot acolo si eu :razz:, Lili e in iatacul ei].Ca sa-ti raspund, om la 25 de ani :) [de cand am implinit 30 :rotfl:], as accepta asa;gaina batrana face ciorba buna :smile:, iar puica e copilaroasa :wink2: Ma pun D.N.A- ul pe tine ma corupatorule, si te parasc si la tanti Lili =)). Te tuca pe frunte ,,paraciosu" :hi:

Nea Costica din Buzau

proba de taste

Nea Costica din Buzau

Citat din: Nea Costica din Buzau din Ianuarie 23, 2012, 10:27:30 PM
proba de taste
Daca asta apare, postarile mele anterioare de ce nu apar? Am scris, am net portabil, agatat cu cablu U.S.B,de draperie :uimit:

Nea Costica din Buzau

Va salut pe toti! am sa continui de aici, am icercat de acasa, dar nu am reusit.
vroiam sa pun cateva poze cu stupii mei desfacuti, si daca obsearva cineva ceva deosebit, sa comenteze.

Nea Costica din Buzau

Acum am sa incerc sa pun poze cu stupi restrinsi si impachetati.

mape 48-petru manea

observ ca distanta dintre rame nu este uniforma si poate nici corecta
trebuie curatate sipcile laterale de propolis pentru a se apropia mai mult
distanta mai mare intre sipcile superioare a ramelor duce la construirea de poduri de ceara intre rame Acesta este un comentariu nu un sfat  :hi:

Nea Costica din Buzau

Salut :hi:vreau sa fac un comentariu de ce forum si nu carte;
1] cartea da informatia, necomentata.
2] cartea e veche si se repeta
3] cartea e greoaie la informare.
4] cartea e foarte buna pt tinerii care vor sa-si dedice intreaga activitate a vietii, studiului albinei si stuparitului.
Am sa dau un citat aproximativ, cred ca din Vechiul Testament; ,,samanta trebuie semanata pe teren fertil nu intre bolovani, pt ca numai acolo va da roade"
Unde samanta era invatatura pe care vrei sa o transmiti.Ca atare, si-n cazul cartii, si-n cazul forumului, conteaza foarte mult calitatea auditorului.
Si acum as dori sa va dau un exemplu de , aceias informatie data de invatatori diferiti;
Primul, nu mai stiu numele invatatorului [ tot il sacaia unul cu intrebari, cand sa puna turte,cand sa puna sirop etc], el i-a raspuns; pune si tu cate o turta sub podisor,ca albina stie ce are de facut.
Al doilea [Adi Hodis, il ,,citisem"];nea Costica, ai dat si mata ceva la botic abinelor?
Am avut de la cine invata si pe Stuparitul, dar cel mai mult m-a fascinat, Adi. Are un spirit de observatie extraordinar, dar la explicatii, trebuie sa fii foarte atent ca altfel, mergi mai departe parandu-ti neinportant mesajul sau.Orice fraza, propozitie, a lui contin un cuvant sau dua, care daca nu le-ai ,,spart" sa vezi ce contin ai pierdut sensul mesajului. Cu respect! C.B

Nea Costica din Buzau

Citat din: mape 48 din Ianuarie 24, 2012, 10:52:15 AM
observ ca distanta dintre rame nu este uniforma si poate nici corecta
trebuie curatate sipcile laterale de propolis pentru a se apropia mai mult
distanta mai mare intre sipcile superioare a ramelor duce la construirea de poduri de ceara intre rame Acesta este un comentariu nu un sfat  :hi:
Te salut mape :hi:? si-ti multumesc pt sfat [cuvantul ala l-am debitat atunci, sigur am vrut sa zic sfat] Ai foarte mare dreptate, sunt neindamanatic la capitolul curatenie, mai ales ca sunt foarte emotionat :uimit: cand ridic podisoarele, deh incepator. ps o sa pun odata o poza cu atelierul meu :rotfl:, dar e o vorba ,,cine are dezordie in atelier, sau in camera, are ordine in minte" =))
Te salut cu drag.

Nea Costica din Buzau

Am o intrebare, si niste nelamuriri,poate icearca cineva sa ma ajute, lamureasca;
Cand sunt trantorii maturi pt fecundare, cel mai devreme primavara, mai corec la inflorirea carui pom, floare?
Exista si la albine,nu stiu cum se numeste [la oameni, incest], cand matca se imperecheaza cu fratii ei, ce efect are acest fenomen? cum poate fi el inlaturat sau limitat?  :hi:Cu consideratie!, nea Costica.

bee_lover

Consangvinizarea se poate reduce prin aducerea de matci din alte stupini aflate la cel putin 10 km. De obicei consangvinizare apare in stupinele stationare unde tragem matci din familiile recordiste care cu timpul o sa produca matci cu ponta pestrita.

Nea Costica din Buzau

Citat din: bee_lover din Ianuarie 24, 2012, 01:30:30 PM
Consangvinizarea se poate reduce prin aducerea de matci din alte stupini aflate la cel putin 10 km. De obicei consangvinizare apare in stupinele stationare unde tragem matci din familiile recordiste care cu timpul o sa produca matci cu ponta pestrita.
Te salut bee-lover :hi:!, bine-ai venit! Denumirea fenomenului, e foarte greu de pronuntat si retinut, in schimb am retinut raspunsul, si l-am inteles, si de aceea iti multumesc! Cu stima, C.B

Nea Costica din Buzau

Va salut pe toti! Am venit de la servici, am facut una alta, si ma gandeam, ce subiect sa abordez ca sa va intereseze, pana atunci o sa va spun niste ,,secrete",dar sa va dati foarte aproape de mine, ca stiu un postas, care nu stie sa tina un secret :uimit:, isi pune o straita dupa gat [ca Sofia Vicoveanca, or fi si rude] si se duce la o destinatara :nod:[o mahalagioaica, ce locuieste la parterul unui bloc cu treispe etaje], vezi Doamne, ca-i duce un plic de la sot [care-i mort de spe ani] :roll:, fals, el se duce sa duca secrete ale lui nea Costica  :uimit:[ ce a mai facut, ce a mai zis, cat costa kilul de banane la magazinul x]. AICI INCHEI GLUMA  O sa va spun o metoda simpla de lipire a f.a de sarmele ramelor; mergeti in Gorbaciov,cu 70 lei cumparati o mini-butelie cu arzator deasupra, o incaracati cu G.P.L, pregatiti ramele insarmate, aprindeti flacara, rglati-o [mediu], puneti f.a peste sarme, si plimbati rama [tinand-o in plan orizontal cu sarma in jos], pe deasupra flacarii, sarma se va incalzii, si va patrunde f.a prin ea. Avantaje;
se pote face oriunde.
manopera mica, randament pe masura
investitie mica etc
Am vazut pe cineva pe Stuparitul, care vroia sa foloseasca pt lipire un transformator, cat un aparat de sudura :uimit:
Inca niste amanunte;.
f.a se pune pe rama lipit de leatul de jos.
rama cu f.a se pune  cu partea cu sarma catre cuib.
Va multumesc ca ati fost alaturi de mine si cat mai departe de ,,dusman" :zzz:Va salut pe toti, dar in primul rand pe ,,dusman"! :rotfl: =)) =D> :rotfl: =D> :hi:

bee_lover

Buna ideea cu arzatorul dar cam anevoioasa, insa sfatul cu introducerea ramei cu sarma spre cuib de bagat la cap pentru cine nu stia si se trezea cu fagurii rosi sau neconstruiti pe partea cu sarma.