Nea Costica din Buzau

Creat de Nea Costica din Buzau, Ianuarie 19, 2012, 03:39:28 PM

« precedentul - următorul »

bee_lover

Frumoase pozeee!!!  :bravo: insa nu imi plac artificialii aia cu valuri :)

Nea Costica din Buzau

Multumesc bee- lover   :hi:
Nici mie nu-mi plac, eu lipesc foitele la flacara de la aragaz, am incercat cu transformatorul 12v- 40w, n-a mers, mai are o iesire la 24v- 40w, cum ajung acasa fac probe si ,,facem pana iese bine'' :wink2:

Aseara am continuat verificarea coloniilor, si am constatat ca trebuia sa intervin mai devreme, pt ca unele blocasera cuiburile. Unele rame aveau peste 4kg de stransura, oare pastura e mai grea decat mierea  :uimit:. Am spart cuibul cu foita la care a trebuit, la altii am pus foita sau rama cladita.
Toate coloniile mele adica 9 [al zecea e in orizontal] cer caturi. Cele trei colonii primite sunt slabute si au o dezvoltare mai lenta. Sambata fac al doilea vf, dumineca iau folia, completez numarul de rame si pun caturile la cei 9.
Diseara verific si orizontalul, l-am lasat la urma ca e foarte agresiv, aseara am luat polenul din colector si tot m-au alegat vreo 15- 20.
Am facut niste poze, in una e hranitorul luat la crescut dupa ce l-au golit  =)) =)), in altele e polenul colectat itr-o zi de orizontalul agresiv  :sad:

Sanatate sa aveti  :hi:

Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

silviu

Cu ciocanul de lipit electric ai incercat?(pistol de lipit).Eu cu el lipesc si se fac bine.
                                                 Cu stima,
                                                     Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

Nea Costica din Buzau

Am avut doua planuri pt a lipi foita , unul cu trasformatorul, dar la iesirea de 24v si 40w, si panul doi metoda propusa de Silviu.
Multumesc Silviu!!, nu am ajuns la planul doi, ca mers si merge brici cu transformatorul. Nici nu gandeam ca merge asa de bine, si repede  :uimit:

Sambata seara am facut al doilea tratament cu vf, varojetul a mers perfect, ar merge si mai repede daca ai ajutor  :wink2:

Dumineca am verificat si completat rame in cuib la 5 colonii, trei pe 10 rame, doua pe 12 rame si le-am pus caturi cu rame 1/2 iar unul pe 10 rame are cat cu rame 1/1. Deseara mai lipim foite, ca mai sunt cativa care cer spatiu.
Foarte mult puiet de trantor capacit, plus trantori pe rame  :surprised:

Pun cateva poze, cu promisiunea ca in curand ramele alea urate vor disparea  =)) =)).
Ultima poza arata un curcubeu ,, artificial'', iar pe folie albinele beau apa  :)

Zi buna sa aveti  :hi:

bismark

Nea Costica,fa-le o salata de spanac sa-ti umple butoaiele ca acusi vine salcimul ca anul asta totul e pe repede inainte.Dupa cum se vede pina la 20 mai vine roiu.Cu mult respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Nea Costica din Buzau

Salut bismark  :hi:
Doamne ajuta la toti  :)
Sa vezi ce frumos sug apa de pe frunzele spanaculu, parca sunt animalele cu botul in rau  :wink2:
Aseara am facut niste ,,tacamuri'' de verdeata pt drobul de miel, si le-am adus la niste colege ce locuiesc la bloc. Noi nu mancam miel [oaie], am cumparat un ied de la munte, 9.5 kg 150 lei taiat.

Am citit pe topicul lui Andreiu, o postare a d-lui Bucovineanu [sa traiti boierilor], cum ca, daca bagi la crescut foite incepute de anul trecut, in ea vor cladi multe celule de trantori. Perfect adevarat, initial am crezut ca e foita nou [dupa culoarea ramei], dar acum mi-am adus aminte ca am bagat si foite incepute, si pe ele era puiet de trantore capacit. Care o fi motivul nu stiu   :uimit:

bismark

E bun si iedul linga o salata la virsta noastra face bine la colesterol.Vad ca ai destul fier de rontait, ca salata face bine.Gradina de linga casa nici-o data nu ne lasa.Pamintul ne da,dar nu ne baga in traista daca nu-l semanam cu ceva. Anul asta ca in fiecare an,gradina este pe locul doi dupa albine si pomi fructiferi.Pe linga soiurile de tei puse in anii trecuti,anul asta m-am imbogatit cu 4 evodia si 2 migdali(*sot si sotie)Anul trecut am pus (catina,rodii,kaki si goji) care vad ca au trecut cu bine iarna.Am mai pus kiwi ,afine  si aluni care nu au rezistat cu toate ca erau foarte frumosi.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Nea Costica din Buzau

Asta toamna si in primavara am sadit si eu foarte multi pomi si arbusti, si am semanat seminte; salcami, tei, stejari, aluni, paducel, alun, nuc salbatec, gardurarnita, floarea tigancii, trifoi alb, urzicuta, salcii etc. La Dragaica vedem cu ce ramanem  :wink2:

De sarbatori am fost la iarba verde, in padure, la cativa km de Candesti.
Pe intai mai am fost intr-o padure pe versantul din sud, si avea vegetatie mai putina, iar de Pasti, am mers pe versantul opus si ne-am simtit f bine. Erau multe masini dar nimeni nu a pus manele  :nono:, poluare fonica 0, doar un ratacit cu o motoreta pt concursuri [fara esapament], a poluat pt catva timp atmosfera.
Am surprins un ,,evadator'', l-a prins sora lui [cred], eu i-am facut poza si am pus-o la sarbatori pascale, aici pun alte poze de la padure;

Nea Costica din Buzau

Am promis ca pun poza cu o rama cladita si pontata, si cu ocazia asta mai pun si altele. Am modificat niste hranitoare, si pun o poza cu unul cladit. Am lucrat si eu doua caturi 10 rame 1/2, le-am dat cu ulei de in, si unul l-am pus la treaba. Orizontalul e complet, o rama cu puiet alb din el, daca cere cat il punem. Georgian s-a invatat sa lipeasca foite cu bornele de la trasformator.
Curcanii au ajuns in congelator, dar altii le va lua locul in ograda.

Va doresc o zi buna  :hi:

Nea Costica din Buzau

Imi cer scuze fata de un coleg, caruia nu i-am raspuns la un meil, ieri l-am vazut. Am trei adrese de meil, doua de la serviciu si una personala, dar foarte rar le vizitez.

Acuma am sa arat cu ce ma mai ocup in afara de albine, adica sunt gainar, curcanar si guguscan   =)) =))

Am bagat la frigider doi cacani [asa le zicea nepotul], si le-a luat locul ce vedeti in poze  :wink2:

Aaaa , era sa uit, tata cat a trait a asteptat sa vina americanii, n-a apucat momentul, eu astept un colet, oare voi apuca momentul  :uimit: =)) =))

Sa traiesti Fanica  :hi:

pharaonu75

Curca ta face si oua de gaina? =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Nea Costica din Buzau

Nea Costica din Buzau

Vreau sa continui aventura orizontalului modificat caruia i-am facut cat. In el am un roi de anul trecut, foarte violent, dar si foarte harnic. Dar aseara i-am venit de hac  :sad: A umplut 18 rame 1/1 cu stransura si puiet, si aseara i-am pus catul cu 11 fote 1/2. Mai intai m-am pregatit fizic si psihic, am luat fum suficient, o cana cu sirop cu ceai si protofil. L-am afumat pana au intrat toate in ,,barlog', am tras cateva rame sa vad ponta si culesul, cuibul era blocat. Am pus catul cu cele 11 rame cu foite, am stropit un pic peste ramele din cuib cu sirop,  am luat fiecare rama din cat  le-am stropit cu sirop si le-am asezat in partea cu urdinisul. Am acoperit cu folie ramele din cat si ramele neacoperite din cuib. Cand am terminat treaba nu mai eram urmarit de nicio albina, oare oi fi imblanzit ,,fiara''  :uimit:

Hermannstadt

Buna ziua nea Costica,
     si eu am tot orizontali (pe 18 rame) si nu am lucrat cu caturi pana acum insa mi se pare foarta interesanta aceasta metoda cu adaptarea unui cat de 1/2 peste, chiar ieri am fost in control si se pare ca in saptamana care vine va trebuie sa fac si eu un roi (daca ne ajuta vremea desigur) si ma gandeam la adaptarea unui cat.

Sper sa ne tineti la curent cu "aventura" dvs  :bzz:.

Numai bine!
:hi: :hi: :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

Nea Costica din Buzau

Salut Hermannstadn, salutari pt toti colegii  :hi:

Asa am sa fac, poate la anul bagam doua regine  :uimit:
Aseara m-am uitat sa vad daca a luat la crescut foitele din cat, si am fost multumit ce am vazut.
Maine, daca vremea permite, punem centrifuga la treaba. Tot aseara am evaluat culesul de salcam si pomi fructiferi, e f bine. Pentru prima data am bagat cat cu foite sub catul  cu miere si am avut emotii  :surprised:. Nu mai am caturi de rezerva si am fost nevoit sa mut rame cu miere in alti stupti, in locul lor am bagat foite.

S-auzim numai de bine  :hi: