Influenta vremii asupra familiei de albine

Creat de Marek, Decembrie 31, 2011, 10:49:48 AM

« precedentul - următorul »

filip

Tratamentul cu Varachet Forte il fac inainte de a pune magaziile la salcam.Circa 2 saptamani inainte.
Motivul:
Nu fac tratamente avand rame cu miere in magazii,apoi dupa tei alt tratament.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

marius_vfp

salut, azi am facut primul tratament cu varachet , la unii stupi dupa 30 minute nu a cazut nici un varroa la alti maxim 3 , am sa repet tratamentul dupa 7 zile si daca situatia e aceeasi am sa mai aman tratamentele pe mai tarziu.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

NiKoN

Nu iti trebuie experienta apicola ca sa observi ca suntem in  fata unei primaveri capricioase. Spre exemplu, ieri 20, de grade, albinele cu activitate intensa in salciile plangatoare, astazi si maine ploi cat sa spele tot polenul din  florile mult asteptate. :sad:
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: NiKoN din Aprilie 14, 2012, 08:18:11 AM
Nu iti trebuie experienta apicola ca sa observi ca suntem in  fata unei primaveri capricioase. Spre exemplu, ieri 20, de grade, albinele cu activitate intensa in salciile plangatoare, astazi si maine ploi cat sa spele tot polenul din  florile mult asteptate. :sad:
Salutare! Era de asteptat ca se va strica vremea,mai ales ca se spune...cum va fi de florii asa o sa fie si de Pasti,deci o sa vina ea si vremea calda si frumoasa...Sarbatori fericite si Paste fericit! %%-
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

jonny_it

Citat din: NiKoN din Aprilie 14, 2012, 08:18:11 AM

Eu cred ca iti trebuie experienta apicola sa iti dai seama ca daca nu ploua nu este nici nectar nici polen, deci nu prea are ce spala ploaia dupa aia.
Si nu vad ce este "capricios" primavara aceasta. Dupa o luna de iarna(atat a fost, ce am avut in decembrie si ianuarie sigur nu a fost iarna) avem o primavara destul de ok, adica multe zile calde cand albinele au adus polen. Am avut si precipitatii incat sa fie apa in sol .. mai bine de atat nu se poate.
Cred ca de aia ne bate Dumnezeu, daca ploua suntem nemultumiti ca de ce ploua, daca este cald suntem nemultumiti ca este cald si nu au albinele ce sa aduca..

Prefereati sa avem zapada din 1 decembrie in 15 martie?  :)

In momentul cand pe 10 - 15 aprilie avem peste 4 rame STAS de puiet, suficient cat sa inlocuiasca albinele de iernare si polen pe 1-2 rame cel putin ce vrem mai mult de atat?

NiKoN

Jonny vorbeam strict despre niste asteptari personale... Am trei salcii foarte frumoase in curte si asteptam cu nerabdare inflorirea lor. De aici si dezamagirea cu vremea asta care are aspecte capricioase IN ea, cu scaderi de 7 grade de la o zi la alta, dar care dupa concluziile tale, se anunta cu belsug apicol. Sper sa ai dreptate, insa progoza nu se anunta foarte roz, cu multe zile ploioase in momentul infloririi pomilor fructiferi. Multumesc pentru caramida zidita la edificiul numit  experienta apicola, pe care mi-ai daruit-o prin interventia ta.
In alta ordine de idei, Sarbatori pascale fericite!
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

marius_vfp

salut, nikon , fara suparare dar sunt de aceeeasi parere cu jonny , inclin sa cred ca de pomii fructiferi vom avea vreme frumoasa cat de cat sa se poata culege ceva , la pascani o sa infloreasca pomii in jurul datei de 18 20 ca si la mine , sa speram ca pana atunci se indreapta vremea .
nu dispera oricum de la 3 salcii nu strangeai mare lucru ,  sa fie bine la pomii fructiferi si ai sa vezi ce veselie o sa fie , e mai bine  sa se degajeze atmosfera pana atunci ca atunci vor fi mult mai multe albine care sa plece la zbor si in 3 4 zile cat e vreme urata au ce face ele in stup ,mancare este asa ca lasam vremea sa faca ce vrea ea .
spor la treburi .

astept cu nerabdare papadia si ciresii din padure  :bzz: :bzz:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

johnysibiu

Pana acum primavara a fost buna, poate cam saraca in apa.Albinele s-au dezvoltat foarte frumos.Asteptam pomii cu interes.

jonny_it

Citat din: NiKoN din Aprilie 14, 2012, 11:29:15 AM
Jonny vorbeam strict despre niste asteptari personale... Am trei salcii foarte frumoase in curte si asteptam cu nerabdare inflorirea lor. De aici si dezamagirea cu vremea asta care are aspecte capricioase IN ea, cu scaderi de 7 grade de la o zi la alta, dar care dupa concluziile tale, se anunta cu belsug apicol. Sper sa ai dreptate, insa progoza nu se anunta foarte roz, cu multe zile ploioase in momentul infloririi pomilor fructiferi. Multumesc pentru caramida zidita la edificiul numit  experienta apicola, pe care mi-ai daruit-o prin interventia ta.
In alta ordine de idei, Sarbatori pascale fericite!

Lasa ca o sa faci la anul productie record de la alea 3 salcii  :)
Nu am spus ca o sa fie "belsug" dar spuneam ca este ok, asa este primavara, cald, ploua si tot asa ...

:hi:

Ioan Olaru

Ce sa intamplat acest topic este inactiv, inca nu este inchis , ciudata , cele active sunt inchise iar cele inactive deschise , mare e gradina lui Dumnezeu dar si mai si doar suntem romani.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

sorinma

Noroc cu tine ca l-ai reactivat,daca il mai lasai cateva zile fara activitate se inchidea si asta. :bravo:
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

aditza_71

Cred ca  pana acum ,  evolutia  vremii (ploi aproape in fiecare zi), in timpul culesului la salcam,cel putin la mine in zona a avut o influenta foarte mare, cu toate ca familiile  erau puternice la salcam.

nicu84

la mine in zona cu atata caldura, nu stiu ce va fi, probabil nu o sa-si adune nici pt ele ca sa aiba pe iarna. mi se pare ca se depopuleaza fam pe zi ce trece.