Influenta vremii asupra familiei de albine

Creat de Marek, Decembrie 31, 2011, 10:49:48 AM

« precedentul - următorul »

nicu68

si eu vroiam sa fac o unificare astazi si in sibiu o nins,tare aiurea e vremea anul asta

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: nicu68 din Aprilie 01, 2012, 12:18:25 PM
si eu vroiam sa fac o unificare astazi si in sibiu o nins,tare aiurea e vremea anul asta
E foarte capricioasa se vede asat in toata tara si noi care credeam ca numai in nord e asa,dar poate se incalzeste cat de cat zilile astea,asa se anunta... %%-
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

marius_vfp

salut, mie cel putin de 2 ani mi se pare sau s-a decalat oarecum timpul , cred undeva la 3 saptamani ,adica acum ar trebui sa fie dochiile , daca in urma cu o saptamana la mine s-au inregistrat si 20 de grade iar albinele au iesit intens la cules din padure acum a dat si ninsoare si vant puternic ,o vreme foarte urata dupa parerea mea , eu le-am bagat o rama cu mancare dupa diafragma ca sa fie in activitate ,si am restrans cuiburile.

spor la treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

orbanstefan64

marius_vfp

acum cativa ani prin 99 sau 2000 nu mai stiu exact prima si a2a zi de pasti stiu ca a nins asa ca de moment e bine . :hi: :hi: :hi:

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: marius_vfp din Aprilie 01, 2012, 02:41:33 PM
acum cativa ani prin 99 sau 2000 nu mai stiu exact prima si a2a zi de pasti stiu ca a nins asa ca de moment e bine . :hi: :hi: :hi:
La noi in zona Bucovinei de catva ani suntem invatati cu ninsori mai tarzii,adica aproape de mai era inflorita papadia si-o nins intr-o dimineata de se rupeau crengile,deci nu-i nimic de speriat de acu suntem invatati,Pace! %%-
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

jonny_it

Citat din: KTA-foreverApi - Ski din Aprilie 01, 2012, 05:37:36 PM
Citat din: marius_vfp din Aprilie 01, 2012, 02:41:33 PM
La noi in zona Bucovinei de catva ani suntem invatati cu ninsori mai tarzii,adica aproape de mai era inflorita papadia si-o nins intr-o dimineata de se rupeau crengile,deci nu-i nimic de speriat de acu suntem invatati,Pace! %%-

Cam asa este in tot nordul tarii. Totusi cat timp temperaturile sunt peste 0 grade nu afecteaza prea tare albinele.

7 Mai 2011 - Zapada (jud Neamt, Romania)

evulet78

La noi in nord ultimele ingheturi sunt de obicei in luna mai.
Un batran de 90 de ani mi-a spus ca el a prins o iarna cand in mai a nins 30 cm.
Asa ca nu trebuie sa ne plangem, se poate si mai rau. Dumnezeu are grija de toti.
miere de albine - Un proiect personal ce poate se va dezvolta.
miere bucovina pe google+
miere bucovina pe facebook

costelgeorgel

Ca sa trag eu o concluzie:    HRANA si TRATAMENT aici este cheia.Conteazaf mult perioada de administrare a siropului pentru completarea de iarna.  S - auzim de bine.

marius_vfp

salut , a facut cineva ,dintre cei din nordul tarii, tratamentele cu varachet ? de primavara .
va multumesc

jonny_it

Citat din: marius_vfp din Aprilie 04, 2012, 08:37:06 PM
salut , a facut cineva ,dintre cei din nordul tarii, tratamentele cu varachet ? de primavara .
va multumesc

Zilele astea fac al 2-lea tratament. Primul l-am facut saptamana trecuta. Am cam intarziat anul acesta.

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: jonny_it din Aprilie 04, 2012, 09:14:57 PM
Citat din: marius_vfp din Aprilie 04, 2012, 08:37:06 PM
va multumesc

Zilele astea fac al 2-lea tratament. Primul l-am facut saptamana trecuta. Am cam intarziat anul acesta.
Ce norocos esti,la noi nu am prins inca o dimineata sau dupa masa cu temperaturi propice,speram sa vina si dimineti mai calduroase sa poata iesi ele dupa tratament,Pace! %%-

bucovineanu

Cu cat se face mai tarziu tratamentul familiile vor avea mai mult puiet si eficienta va fi mai scazuta. Eu tratez numai seara si nu am avut niciodata probleme, chiar daca a fost frig peste noapte. Important e sa fie respectata doza de substanta recomandata.

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: bucovineanu din Aprilie 05, 2012, 11:06:19 AM
Cu cat se face mai tarziu tratamentul familiile vor avea mai mult puiet si eficienta va fi mai scazuta. Eu tratez numai seara si nu am avut niciodata probleme, chiar daca a fost frig peste noapte. Important e sa fie respectata doza de substanta recomandata.
Va salut,cu respect! Am inceput si noi tratamentul cu varachet,mai ales ca vremea sa mai indreptat cat de cat, e si inourat insa e destul de cald,Sanatate! :hi:

andrei_calinescu

Mai fratilor,

Voi vedeti vreun parazit pe blana albinei, de tratati cu asa zel?
Intreb si eu ca e molecula chimica si matca daca ia in botic 7-8 tratamente pe sezon, sa nu ne mire botci de schimbare la matci de an.
Repet: considerati ca e absolut obligatoriu tratamentul de primavara?