Asociatia Apicultorilor Profesionisti "Albina Ramniceana" Rm. Sarat

Creat de PuisoruApis, Decembrie 15, 2011, 04:14:17 AM

« precedentul - următorul »

MOTANUL

Citat din: romikele din Martie 24, 2016, 01:31:19 PM
Din toate cele peste 140 de stupine de multiplicare, ai apelat doar la cateva conduse de neseriosi, si de aici ai tras concluzia ca toti sunt la fel?

Nici vorba: am scris ca am gasit circa 6 anuntui din cei 140; 4 din diverse motive nu au avut disponibile (mi-au spus sa fac comanda in 2015 pentru 2016 sau ca nu dau cu factura sau alte motive) si au ramas 2. Din cei 2 doar ACA a a avut un termen rezonabil (2 saptamani de la precomanda), un pret mai bun si acte in regula. Restul cu parere de rau nu au fost vizibili la anunturile de pe forum sau pe internet.

Am intrebat de vreo 2 ori pe topicul meu daca vinde cineva matci cu acte PNA, m-am plans tot pe topicul meu ca nu gasesc si a urmat liniste...
Adica imi era indiferent ca matca vine din maramures sau constanta ca eu tot prin curier o primeam. Spre deosebire de roi si familii la matci distanta avea importanta mai mica. Am luat matci fara acte si din Bucovina si au mers bine. Eu m-am referit strict la matci cu acte PNA - aici este problema.

Daca din cei 140 doar 6 au anunt pe forum nu e vina mea ca nu am dat de ei.

Ce am vrut eu sa transmit este ca si eu pe site-ul directiei sanitare Bucuresti Ilfov am gasit 2 doar in cernica cu stupina de multiplicare. Nu tu telefon, nu tu site, nu tu date de contact nimic. Am mers la adresa (strada - numar) si au zis ca le-au mers familiile prost si nu vand nicio matca. Asa ca pe hartie sunt multi - dar matci disponibile cu acte/factura au o mana de apicultori.

Daca nu ma credeti, reluam discutia in mai-iunie sa-mi spuneti si mie unde sunt apicultorii astia multi care vand cu acte pt. PNA.
Chiar daca anul asta doresc sa fac in regie proprie matci - intentionez sa si cumpar cateva.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

MOTANUL

Citat din: tinumaftei din Martie 24, 2016, 03:05:15 PM
Orice miscare de protest inseamna foarte multa organizare.
Maine...............?!!!!!
Bine ca nu am fost anuntati pentru IERI!!

Subscriu - chiar si pentru mine care sunt din Bucuresti e prea din scurt. Am zis ca vreau si eu sa fac acte pentru stupina de multiplicare - dar mi-a pierit cheful de plimbat hârtii. Cel putin anul asta nu am dispozitie. Adica in 2016 voi avea doar calitate de cumparator si atat.

Rezonez in schimb la treaba cu sindicatul. Orice breasla care nu poate actiona unitar nu este bagata in seama.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0

PACO

"Daca nu ma credeti, reluam discutia in mai-iunie sa-mi spuneti si mie unde sunt apicultorii astia multi care vand cu acte pt. PNA.
Chiar daca anul asta doresc sa fac in regie proprie matci - intentionez sa si cumpar cateva."

Comenzile se fac cu foarte mult timp inainte, eu pt.luna iunei am gasit cu greu 50 de matci disponibile . Cu acte sau fara acte , important este sa le cumperi de la un profesionist si te asigur eu ca sunt destui.

tinumaftei

"Daca nu ma credeti, reluam discutia in mai-iunie sa-mi spuneti si mie unde sunt apicultorii astia multi care vand cu acte pt. PNA?!"
Poate nu vrei sa stii, dar din toate masurile PNA asta cu matcile este cea mai usor de faultat.
Da este destul de greu sa prinzi o comanda de matci in sezon, dar in piata nu sunt 140 de stupine de multiplicare. Multe din aceste "stupine" nu dau decat factura!

MOTANUL

Eu nu am vrut sa faultez nimic (probabil de aici si problema). Eu chiar aveam nevoie de matci si daca tot faceam o cheltuiala din care puteam deconta o parte de ce sa nu o fac?

Cei de la institut au fost singurii care au onorat comenzile intr-un interval rezonabil. (nu la modul aberant comanda in 2015 pentru 2016).
Si fara pile si relatii (am avut pe cineva mi-a propus sa intervina direct la moara Vlasiei la un angajat de acolo (vinde matci dar fara factura); si altul care o cunostea chiar pe cea de la programari sa ma bage mai in fata). I-am refuzat pe amândoi politicos.
Am sunat ca tot omul de rand - am intrebat când e primul loc liber si m-am programat atunci.

Anul asta o sa ma programez din Aprilie sa nu mai am probleme deloc. (mai - iunie - iulie / sa am un minim de matci).

Citat din: tinumaftei din Martie 24, 2016, 11:25:59 PM
Multe din aceste "stupine" nu dau decat factura!

Multe nici nu stiu ca nu au voie sa dea factura fara sa aiba toate documentele in regula. Unul sustinea sus si tare ca se poate si dupa o luna mi-a spus ca am dreptate si ca in mod normal nu avea voie sa dea nici factura pana nu avea toate avizele. (a mai intrebat si el in stanga si in dreapta si a ajuns la concluzia ca dadea facturi aiurea). Macar omul a fost suficient de intelept sa isi puna problema si sa intrebe. A spus ca din 2016 o sa poata sa dea si factura si acte PNA ca la carte.

apispuisoru

Citat din: MOTANUL din Martie 25, 2016, 12:13:12 AM
A spus ca din 2016 o sa poata sa dea si factura si acte PNA ca la carte.
Aici e buba!
S-ar putea sa nu poata da factura din 2016, deoarece nu va putea fi autorizat de ANZ, lipsind criteriile de autorizare, pana la aceasta data.
Vom vedea azi ce este si ce nu adevarat din toata povestea!

tinumaftei

Citat din: apispuisoru.ro din Martie 25, 2016, 07:03:07 AM
Citat din: MOTANUL din Martie 25, 2016, 12:13:12 AM
A spus ca din 2016 o sa poata sa dea si factura si acte PNA ca la carte.
Aici e buba!
S-ar putea sa nu poata da factura din 2016, deoarece nu va putea fi autorizat de ANZ, lipsind criteriile de autorizare, pana la aceasta data.
Mult succes!!

MOTANUL

Citat din: apispuisoru.ro din Martie 25, 2016, 07:03:07 AM

Aici e buba!

Asta chiar ma derajeaza si pe mine. Fara niste reguli si criterii transparente nu putem avea o concurenta reala si corecta.
Si eu am avut de plimbat harti anul trecut si mi-a cam ajuns. De asta anul asta am zis ca iau pauza si nu ma bag la stupina de multiplicare. Raman pe actele de anul trecut.

bucovineanu

Prin cumpararea de regine prin PNA se poate fenta cel mai usor statul. Asa cum zicea cineva mai sus, din cei 144, o parte nu produc regine ci elibereaza facturi. Din aceasta cauza e si batalia pentru acreditare. Banii sunt alocati pentru ameliorarea rasei autohtone. Oare cati dintre cei care sunt acreditati au rasa pura? Eu cred ca nici unul. Si atunci cum se face pastrarea si ameliorarea rasei autohtone, astfel incat banii sa-si fi atins scopul pentru care au fost alocati?

romikele

Cine ii impiedica pe cei indreptatiti sa faca verificari stricte in teren sa-i depisteze pe impostori?
Pentru unii din ei trebuie sa fie afectati tocmai cei care isi fac meseria corect si profesionist?
Sau cei care produc fara sa dea facturi sunt mai destepti ori mai profesionisti decat ceilalti?
Cine stabileste aceste reguli?

PACO

Daca se aplica criteriile stintifice, adevarul este ca cei care vand matci ar trebui numarati pe degete.

MOTANUL

Cam asta am scris si eu; In practica doar cativa vand matci cu acte PNA.
Pana sa dam jos matcile de la ACA ar trebui sa existe 10-20 de producatori seriosi de matci din astia 140. (pe care sa te poti baza si care sa aiba o baza materiala si umana suficienta pentru a onora comenzile apicultorilor).
Ma refer la apicultorii adevarati care au nevoie de matci - nu doar la cei care vor sa fenteze PNA.
Din punctul meu de vedere acesti 10-20 de producatori seriosi inca nu exista. Eu in sezon nu i-am gasit. Am luat matci fara acte, desi aveam posibilitatea sa decontez mai multe matci. (adica de nevoie am apelat la solutia asta).

Exclusivitatea ACA mie nu imi suna bine (orice monopol e contraproductiv). Ar fi bine sa fie 4-5 stupine de elita diferite acreditate cu toate actele in regula.
Sa ai de unde alege si daca esti consumator final si sa ai de unde alege si daca esti stupina de multiplicare.

PACO

Problema este ca ACA beneficiaza de o cercetare in domeniu de foarte multi ani (nu discutam pe banii cui) si putini pot concura cu ea la capitolul istoric si mijloace de cercetare.

romikele

Citat din: apispuisoru.ro din Martie 16, 2016, 10:35:40 PM
Asociația Apicultorilor Profesionisti Albina Ramniceana impreuna cu o serie de parteneri si sponsori va organiza in zilele de 8 si 9 aprilie 2016 prima editie a "Festivalului National al apicultorilor din Romania, Procesatorilor de miere si produse apicole, Producatorilor de hrana pentru albine si a Producatorilor de echipamente, unelte si utilaje apicole din Romania".
Evenimentul va fi supervizat de MADR, AGROSTAR, APIA, AFIR, ANSVSA, a caror reprezentanti vor raspunde la toate intrebarile puse de catre cei prezenti.

In prima zi, 8 aprilie, de la ora 9.00, va avea loc un simpozion in care se vor purta discutii despre prezentul si viitorul apiculturii din Romania, probleme si cai de rezolvare a acestora, tehnologii apicole moderne care sa usureze munca apicultorului.
De la ora 14.00 se vor face vizite la stupini reprezentative ale asociatiei, unde sunt implementate tehnologii apicole la nivel industrial.

In ziua a doua, 9 aprilie, de la ora 9.00, reprezentanti de seama ai apiculturii romanesti, vor detalia tehnologiile moderne aplicate la familiile de albine.

La ora 19.00 toti invitatii vor putea socializa la Balul apicultorilor.

Locatia evenimentului va fi la Restaurant Diamond Ballroom - http://diamondballroom.ro/.

Invitatia de participare se adreseaza absolut tuturor apicultorilor din tara, tuturor asociatiilor apicole sau altor forme de organizare, domnii pot veni insotiti de doamne.

Pentru detalii va puteti adresa la nr. de telefon : 0761 624 476 ; 0742 147 389

apispuisoru

Au confirmat prezenta in vederea sustinerii de conferinte domnii Andrei Ignatov, Vlad Balteanu, Laurentiu Rosu, Marius Cazacu, Mihaila Prahoveanu, Puisoru Danut - apicultori cu experienta bogata si cercetatori, conducatori de exploatatii apicole la nivel industrial ori firme cu implicare directa in producere de miere, procesare ori producere/comercializare de unelte si echipamente apicole.

- vom reveni cu programul detaliat ! -