dorindafi

Creat de dorindafi, Noiembrie 27, 2011, 05:56:24 PM

« precedentul - următorul »

dorindafi

Citat din: Eugen B din Noiembrie 11, 2015, 06:30:47 PM
Fain. Polistiren nu le bagi?
Sigur vor iesi roii din iarna, eu am facut unificari sa stiu sigur ca trec cu toti. Dar cand am nevoie de matca apelez la stupii mai slabi care ii am insemnati.
Si eu am umblat azi la stupii cu deficit de mancare si am mai pus ceva hrana.
Vedem ce iarna va fi si asteptam primavara
folosesc polistirenul ca diafragma dar invelit in nailon pt a nu-l roade in special primavara  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

dorindafi

din punctul meu de vedere e bine ca inca mai fac zboruri deoarece au vreme sa stea si la birlog  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Eugen B

La cum arata vremea la mine si in decembrie voi avea zbor/zboruri. Oricum zilele astea au iesit fest

dorindafi

stupina este la cota 600m
viscolul a coborit pina la 800m
iar razele de soare au dat nastere culorilor naturale
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

dan sebastian

La o aruncătură de băț de tine, la Rânca se schiază super și fără lanțuri nu ai voie să urci.
Ce înseamnă 200 - 400 m altitudine !!!
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

stefan1

Urcand in altitudine, clima se schimba mult. O suta de metri in altitudine poate insemna mai mult decat 100 km in latitudine
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

NYK74

Citat din: stefan1 din Decembrie 02, 2015, 01:00:44 AM
  Urcand in altitudine, clima se schimba mult. O suta de metri in altitudine poate insemna mai mult decat 100 km in latitudine
Foarte interesant, nu stiam acest lucru, demn de luat in considerare mai ales ca si eu sunt  undeva pe la 700 m altitudine.

dorindafi

sunt zone unde altitudinea e pozitiva [ cazuri mai rare ] si zone unde e negativa pt stupine
cert este ca cei cu stupinele  aflate in zone montane gestioneaza modul de lucru cu totul altcumva fata de cei din zonele mai joase s-au cimpii cum ar fi :
- ramele cu hrana pt iernare
- restrigerea cuibului cit mai bine dar nu prea mult
- mai bine din jumatatea stupinei cu regine tinere
- evitarea condensului.
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

stefan1

Sigur ca zonele mai inalte au si unele avantaje. In tarile cu clima mai calda cum este Italia, aceste avantaje sunt si mai mari.
Altitudinea trebuie insa corelata si cu alte date concrete din zona. De ex vecinatatea unor munti poate determina nopti mai reci, caci aerul de munte, mai rece si mai greu 'curge' in jos. Asa e la Brasov, unde de multe ori in oras este mai frig decat la Poiana Brasovului, tocmai datorita acestei inversiuni termice. De asemenea conteaza din ce parte bat vanturile. Daca esti pe partea in care vantul 'urca', vei avea mai multe precipitatii, ca aerul in urcare se raceste si elibereaza parte din umiditate. Vanturile care 'coboara' sunt in general uscate. Asa e situatia in zona Chile pe de o parte si Argentina si Bolivia pe cealalta patre a Anzilor. Acolo, aerul marin, umed, dinspre mare spre continent, isi lasa toata umiditatea pe partea chiliana, iar dincolo de acest lant muntos se intinde cel mai arid deshert din lume, unde nu ploua cu anii.
  Zonele inalte sunt favorabile pentru albine si pentru ca relieful e de obicei mai accidentat, cu pante expuse la soare sau orientate spre nord. Aceasta varietate determina o vegetatie mai variata, dar chiar aceeasi specie, de ex salcamul sau teiul, infloreste su cateva zile intarziere pe pantele umbrite sau in locurile cu 1-200 de m mai inalte, aflate in raza de zbor a albinelor. Aceasta dispunere a vegetatiei face ca orice cules sa fie de o durata mai mare si ca perioadele fara nici un cules sa fie reduse sau absente, cu rol f bun in cazul stuparitului stationar.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

NYK74

Sunt avantaje si dezavantaje, temperaturile sunt de regulă mai mici in munte față de zonele de câmpie,de aici diferență in dezvoltarea familiilor primăvara si a florei, raportată în timp, circa 2 săptămâni, cu avantajul că vara cind soarele la șes arde totu, usucă flora, aici se menține înflorirea eșalonat in baza altitudinii astfel familiile au cules de întreținere foarte bun pe toată perioada anului.
Toamna iedera din zonă care este destul de multă și avind o înflorire târzie care se prelungește până la intrarea in iarnă ajută la dezvoltarea familiilor cu albină pentru iernare si completarea rezervelor de hrană.
Si ar mai fi de spus o grămadă de lucruri pro si contra, dar ca rezumat în cazul in care aș fi pus sa aleg intre șes sau munte , aș alege tot munte.

dorindafi

CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Vyktor

Dorine! Ce pusesi bre acolo,  ca la mine nu se vede nika :P

dan sebastian

Pusă linkul spre filmările personale. Mie îmi apar ale mele când dau click. Dacă nu ai postat nimic nu are ce sa-ti apara.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

dorindafi

CODUL  e   LEGEA
         0763650092

tinumaftei

La ce data era filmarea?
Zmeura in ce perioada infloreste?
La ce altitudine erau amplasati?