Nesimtitii de langa noi.

Creat de romikele, Noiembrie 21, 2011, 08:57:11 AM

« precedentul - următorul »

Florin_Dan

Si eu am avut vizitatori de vreo trei saptamani. Nu-mi dadeam seama ca a umblat in stup dar prostul ( ca-i prost rau), a scos o rama din margine si nu a strans la loc. Nu mi-am dat seama, pe moment, cine a fost faptasul, dar intr-o seara am intarziat putin in stupina.
Vine cineva strain de sat care si-a cumparat recent o casa , nu ma cunostea  si nu-l cunosteam. Vorbind cu acea persoana imi spune ca el a vazut pe unu  care tot venea cu masina, pe proprietatea mea unde am stupina, si el a crezut ca este  stupina lui de tot vine pe acolo. Am inceput sa-l descos cine este cel cu masina, ca sa-mi dau seama ca este un nemernic din vecini( pe care l-am ajutat cu sfaturi si varachet gratis) care a mai distrus o stupina din vecini de-a mea. Dar hotul neprins negustor cinstit pana ce ne-am intalnit la stupina.
nu am facut altceva numai i-am spart rotile din spate de la masina si i-am promis ca daca ne mai intalnim sau mai vine pe la stupina ii umblu si la nas. De atunci e liniste.

Kov iulian

Eu nu sunt apicultor vechi am 8 ani de cand practic aceasta meserie si vreo 2-3 ani de cand am inceput sa ies cu ei in pastoral in jurul localitatii.

In tot acest timp am intalnit diversi colegi din diverse zone ale tarii si va spun sincer ca apicultori valceni mi-au lasat un gust amar .

Aproape toti cu care am avut dea face ( 3-4 ) mi-sau parut nesimtiti,  tupeistii care se pun cu stupi in fata altora voit sperand la foloase necuvenite ,

Dragi colegi valcenii care aveti obiceiul sa va asezati cu stupi in fata altora va rog din suflet fiti oameni, nu javre .

Kov iulian

Imi cer scuze daca am exagerat aici, dar nu mai puteam de nervi, plec de acasa ca sa nu mai am probleme cu cei ce se aseaza aiurea, ma duc undeva cu stupi unde  eram doar eu singur si nimeni prin preajma numai sa am liniste sa nu mai am probleme cu nimeni  .

Dar ce sa vezi si acolo a venit unu de sa pus in fata mea, fara sa ceara voie nimanui fara sa intrebe .

Nu era problema daca se aseza corect e loc destul pentru toti ( daca se aseza 150 de m la stanga sau la dreapta era perfect ) dar el tocmai pe culoarul de zbor al albinelor mele sa asezat .

Iar acum nu se da mutat cu nici un chip .

Cei de facut ?

La mine acasa si trebuie sa fug cu stupi din fata altora( eu fiind primul care a fost la fata locului cu stupi ) doar fiindca uni nu au pic de rusine ?

Am scris aici poate respectivul citeste  si se simte, poate are obraz si nu e ...... 

laur80

Citat din: Kov iulian din Iunie 24, 2012, 08:46:07 AM
Eu nu sunt apicultor vechi am 8 ani de cand practic aceasta meserie si vreo 2-3 ani de cand am inceput sa ies cu ei in pastoral in jurul localitatii.

In tot acest timp am intalnit diversi colegi din diverse zone ale tarii si va spun sincer ca apicultori valceni mi-au lasat un gust amar .

Aproape toti cu care am avut dea face ( 3-4 ) mi-sau parut nesimtiti,  tupeistii care se pun cu stupi in fata altora voit sperand la foloase necuvenite ,

Dragi colegi valcenii care aveti obiceiul sa va asezati cu stupi in fata altora va rog din suflet fiti oameni, nu javre .

Orice padure are uscaturile ei tata,acum, tu nu generaliza.
Te salut.

marian sima

Iulian la masiv de salcim sau de tei albina are niste culoare de zbor pe denivelari de relief vai si alte lucruri ce ii faciliteaza un zbor mai usor ,daca ei un benoclu si priveti mai de departe vei observa dinainte traseul albinei,amplasezi stupina astfel incit sa nu se mai aseze nimeni intre tine si traseul albinei ,la cimp tragi linga lan si ai rezolvat .Daca gindesti strategic atunci cind mergi in recunoastere nu vei mai avea probleme.La cimp trebuie sa cunosti directia vinturilor din acea zona.

marius_vfp

ia priviti si va minunati iubire  ca intre vecini  =)) =)) totul surprins pe camera video de supraveghere ,  =)) =))

14 35 - 14 37.avi

14 44 - 14 47.avi

14 51 - 15 06.avi
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Kov iulian

Citat din: laur80 din Iunie 26, 2012, 08:53:50 PM
Orice padure are uscaturile ei tata,acum, tu nu generaliza.
Te salut.

Am fost foarte suparat cand am spus acele cuvinte, si inca sunt, am fost neindreptatit si voi face tot ce imi sta in putere sa indrept raul provocat .

Am tot respectul fata de oameni corecti si cinstiti din valcea, dar din cauza " unor uscaturi " cum le-ati spus si Dumneavoastra lumea capata o parere gresita fata de toti valcenii .

Va spun sincer nu as fi avut aceasta reactie daca acel " Domn " s-ar fi asezat cu 150 de metri mai la stanga sau la dreapta, e floare de ajuns pentru toti .

Dar de ce a trebuit sa se aseze fix intre mine si acel lan ?