retete culinare

Creat de POSTASUL, Noiembrie 11, 2011, 11:33:12 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

  Excelenta "Oda sarmalei" a lui Pastorel, cel putin la fel de delicioasa ca o sarmaluta buna!
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

POSTASUL

    Ceva probleme??  =))  uitati cateva retete  pentru remediere pentru mahmureala                                                                                                                                                                            In primul rand trebuie sa beti cat mai multa apa pentru ca deshidratarea este probabil cel mai comun factor al persistentei mahmurelii.

    Daca uitati sa beti apa inaine de a va duce la culcare atunci acesta sa fie primul lucru pe care il faceti imediat ce va treziti. Cu cat restabiliti mai rapid cantitatea de apa din organism cu atat mai repede isi va recapata acesta tonusul de dinainte.

    Daca nu puteti bea apa atunci puteti opta pentru bauturile energizante sau sucurile de fructe neacidulate pentru ca sarurile, mineralele sau zaharul pot preveni hipoglicemia si implicit starea de ameteala.

    De asemenea, evitati cafeaua si in general produsele care contin cofeina pentru ca in caz contrar se incetineste activitatea normala a metabolismului. In plus acestea sunt "faimoase" pentru efectul lor deshidratant.

    Totodata, desi probabil nu veti fi foarte atrasi de ideea exercitiilor fizice atunci cand mahmureala va da batai de cap, acestea imbunatatesc activitatea circulatiei sangelui catre creier si restul corpului, fapt ce duce la o eliminare mai rapida a alcoolului.

    Incercati de altfel sa si mancati ceva pentru a se reduce iritarea peretilor stomacului. Supele, legumele si fructele proaspete sunt cea mai buna alegere in acest caz pentru ca aduc un important aport nutritiv pentru corp.

    Puteti lua de asemenea si o aspirina in cazul in care stiti ca nu ati avut antecedente nefericite in privinta bolilor de stomac (ex. ulcer, gastrita)

    Trebuie sa consumam paine prajita cu miere de albine sau miere de papadie sau de galbenele preparata in casa cu multa zeama de lamaie

    Sucurile de portocale si tomate grabesc eliminarea alcoolului din organism. Drept urmare se beau de 3-4 ori pe zi cate 100 ml suc de portocale sau de tomate.

    Luati medicamente impotriva aciditatii stomacale si beti un ceai de ghimbir. Nu urmati vorba care spune "Cui pe cui se scoate"! Paracetamolul, combinat cu un Antinevralgic, va va alunga durerea de cap si, daca aveti stari de greata, luati un antivomitiv. Beti suc natural de fructe cu multa vitamina C si cateva felii de paine prajita.

    Ouale sunt recomandate in recuperarea din mahmureala, pentru ca elimina chimicalele ce se strang in ficat in timp ce acesta metabolizeaza alcoolul. Efectele mahmurelii se fac simtite cam 24 de ore, asa ca rabdarea si urmarea sfaturilor medicale sunt importante.   Sau puteti aplica si reteta ,,cui pe cui se scoate'' =))   =))  :hi:   :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

orbanstefan64

incercati cu suc de lamiie si cu ceva stalinskaya dupa 100 de gr va trece mahmureala , durerea de cap si greata si  ve ti fi intr o stare de orice :rotfl: :rotfl:
reteta numai pentru avansati =)) =))

POSTASUL

Citat din: orbanstefan64 din Decembrie 26, 2011, 02:44:05 PM
incercati cu suc de lamiie si cu ceva stalinskaya dupa 100 de gr va trece mahmureala , durerea de cap si greata si  ve ti fi intr o stare de orice :rotfl: :rotfl:
reteta numai pentru avansati =)) =))
=))  =))   :bravo:  Stalinskaya pentru ,, avansati''  pentru pufosi  ciai si zeama de lamaie  :rotfl:  :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

roi_ag

Dar palinca nu este mai buna decat stalinskaia ............intreb profesionistii ?? :wink: Este de-a
noastra , mai la indemana? :hi:

orbanstefan64

asa ca intre colegi nu i frumos sa ne contrazicem ........ii buna si palinca  =))

roi_ag

Citat din: orbanstefan64 din Decembrie 26, 2011, 03:27:49 PM
asa ca intre colegi nu i frumos sa ne contrazicem ........ii buna si palinca  =))
Si ce buuuuunaaaaa!!!! Nu are apa demineralizata :yes:

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Obombo

Dat fiind ca acum e perioada cand infloreste socul, va propun reteta bunici, revizuita pentru cei care au miere si nu stiu ce sa faca cu ea.

SOCATA
Ingrediente pentru un borcan de 10 l:
- 1,5/1,75 kg miere
- 12 flori de soc mari (cica se poate face si cu flori uscate, dar trebuie marita cantitatea)
- 1 lamaie taiata felii
- 4 lamai stoarse (se pune si pulpa)
- apa cat cuprinde (8/9 l)
Se pun toate ingredientele in borcan, se inchide dar nu ermetic si se pune la soare (daca este  :zzz: ). Se amesteca/agita o data pe zi. Dupa 3/7 zile, in functie de temperatura, se strecoara, se trage in sticle, se pune in frigider si se sta de paza, pentru ca are tendinta sa dispara.
Acu' o saptamana am facut 30 de litri si deja e pe terminate.

pharaonu75

Nu se pune si drojdie?
Eu am facut socata dupa o reteta in care se folosea si drojdia. A fermentat repede, in 2-3 zile, si am constatat ceva asemanator cu cazul ta si la mine: avea aceeasi tendinta de a dispare din frigider! =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Obombo

De la drojdie e posibil sa ramana un retrogust neplacut. Am constatat ca fermentaza foarte bine si fara.