retete culinare

Creat de POSTASUL, Noiembrie 11, 2011, 11:33:12 PM

« precedentul - următorul »

jimm

Paste cu parmezan
Ingrediente:
Parmezan grana padano zanetti
Paste barilla nr.3
Ulei masline
Usturoi-3,4 catei sau praf de usturoi
sare

Se pun la fiert pastele (aprox 1/2 de pachet) in apa cu putina sare, se fierb aprox15 min pana se inmoaie. Se scurg si se pun calde intr-un castron ceramic, se razuie  parmezanul (1/3 din calup  :nebun:) peste pastele calde si se amesteca, se adauga 1-2 lingurite ulei masline, usturoiul (pisat marunt) sau praf de usturoi, sare dupa gust si se amesteca..
O nebunie  :nebun: :nebun:

Alutus

Mai frate. parca inainte gateau nevestele. Vai de capul lor habar nu au fata de voi. Nu va opriti .Mai puneti retete . Stie cineva cum se fac spaghete bolognese. Dar nu din carte Din practica pt ca si aici sunt niste secrete. Postasule, ne starnisi si te dadusi la fund. Nimic nou ? Tema de casa pt viitor : sos pt fripturi , carnati samd.
Sa nu uiti Darie!

POSTASUL

vreau sa va prezint cum se face BALMOSUL in Bucovina  ; :P       se pune la fiert  in ceaun 1 litru de smantana , o 100 de grame de unt  si  un varf de lingurita de sare  ; cand incepe a clocotii smantana  pregatesti 500g faina de malai si 500g de cas proaspat sau sarat [merge si telemeaua] , incepi cu faina pe care o presori amestecand continuu , cand grasimea se ridica deasupra pui branza si mai mesteci cam 5-10 max minute. BALMOSUL este gata  :yes:    cantitatile  retetei pot fii dublate in functie de cati mancai aveti la masa :rotfl:    acesta reteta se poate face in casa oricand , de preferat sa se faca la foc cu plita dar eu zic ca merge si la aragaz daca nu ai soba cu plita ., Va doresc pofta buna  :hi:                                                 
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

POSTASUL

CIORBA RADAUTEANA                                                       

Timp de gătire    60 Minute

Ingrediente
    1 piept de pui
    1 morcov
    1 ceapa
    100 gr telina
    1 ardei
    3 catei de usturoi
    400 gr smantana grasa
    2 galbenusuri

Mod de preparare
    Ciorba radauteana, cum ii spune si numele este traditionala pentru zona orasului Radauti, dar si pentru intraga Bucovina. Ciorba cunoaste mici variatii de la o gospodarie la alta, dar carnea de pui, smantana si telina nu lipsesc din nicio reteta.  Curatam si spalam zarzavatul si il punem la fiert in 3 l de apa in care punem si pieptul de pui. Cand pieptul e fiert il taiem fasii iar zarzavatul il scoatem. Lasam supa sa se racoreasca 5 minute,timp in care frecam galbenusurile cu smantana. Cu un plonic trurnam putin cate putin din supa peste ouale batute cu smantana, pana aducem la temperatura supei. Apoi turnam peste toata supa.  In mojar zdrobim usturoiul adaugam putina sare si punem in supa.
    Mod de servire

Se serveste calda, cu smantana , verdeata [ardei iute ,usturoi]  :hippo:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Carte de bucate - Lenka Pozarova

pharaonu75

pharaonu75

Carte de Bucate - Vivien Flores - Retete Cu Explicatii

pharaonu75

Carte de bucate - Maria Deleanu

pharaonu75

Carte de bucate - Rozalia Craciunescu -  Rasfaturi culinare

pharaonu75

Sa nu aratati sotiilor ce este pe topicul asta, ca nu mai iesiti din bucatarie!
Schimbati stupii cu aragazul!
=)) =))

P.S. Vor mai urma si altele!

orbanstefan64

si ve ti ajunge de vai de voi =)) =)) =))

petrica52

Of,doamne,mi s-a făcut foame ! Dar, cum am mâncat de cină, zic eu că mai merge un pahar de vin. Oricum, doar una-două... reţete... dacă încerci să le faci (adică soţia/prietena) , ai o satisfacţie. Întotdeauna, ceva nou, parcă e mai deosebit. Aşa că.......Poftă bună
O zi buna cu sanatate !

Obombo

Citat din: Alutus din Noiembrie 24, 2011, 12:44:57 PM
Stie cineva cum se face un sos pentru spaghete? Sa nu fie de post. Puneti si o reteta de mancare de post.
Am vazut cu intarzaiere topicul asta.
Pentru a avea un rezultat decent este esentiala folosirea ingredientelor de calitate: paste din grau tare, de preferat italienesti si ulei de masline extravirgin. Nu intotdeauna numele reprezinta o garantie, am luat din Romania Barilla care erau stifturi. O alegere mai sigura e De Cecco. De preferat sunt pastele cu un timp de fierbere mai lung (scrie pe pachet). Portia pentru o persoana este de 100-120 g, in functie de foame. Fierberea se face in apa sarat 10 g/l, 1 litru de apa pentru 100 g paste. Se scot din apa si se strecoara cu un minut sau doua inainte de trecerea timpului necesar deoarece coacerea va continua in tigaie si mai apoi in castron.
Sosurile.
Baza multor sosuri este uleiul, usturoiul si ardeiul iute dupa care fiecare poate adauga ce-i sugereaza fantezia. Reteta cea mai simpla e "aglio, olio e peperoncine" adica usturoi , ulei si ardei iute. Se pune intr-o tigaie mare si groasa de tuci (care nu mai exista, deci se foloseste una de teflon) o lingura sau doua de ulei, un catel sau doi de usturoi taiat felii si ardei iute uscat si faramitat dupa gust si se prajeste pana cand usturoiul devine "blond". Aici trebuie sa deschid o paranteza: bucatari rafinati spun ca acum usturoiul ar trebui scos si bineinteles multi italieni simandicosi, care au uitat din ce rahat au iesit, procedeaza asa pentru ca nu pot sa vada usturoiul in farfurie, ca sa nu spun ca daca le vorbesti de ceapa, lesina. Eu care pe de o parte nu am nimic impotriva usturoiului iar pe de alta parte nu am nici chef sa-l pescuiesc din tigaie, il las acolo. Deci cand usturoiul e gata, se rastoarna in tigaie pastele (in cazul acesta spaghete) abia strecurate (trebuie sincronizata fierberea pastelor cu pregatirea sosului, mai bine sa se intrerupa pregatirea acestuia decat sa se raceasca pastele) si se amesteca pe foc cu sosul timp de un minut. E bine ca pastele sa nu fie chiar stoarse ci sa mai aiba putina apa. Se rastoarna in castron si se duc la masa sau se pun direct in farfurii in functie de ocazie. Se condimenteaza cu parmezan ras, dupa gust.
Deocamdata atat ca m-a apucat foamea :rotfl:. O sa revin cu alte retete.