Perna pentru iernare

Creat de NiKoN, Septembrie 12, 2011, 08:15:40 AM

« precedentul - următorul »

NiKoN

As dori sa aflu idei despre ce material se preteaza cel mai bine pentru confectionarea pernelor destinate impachetarii pentru iernat. Am stupi cu fund fix, deci ar trebui sa rezolve si problema condensului. Multumesc anticipat! :thanks:
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

apivasmob

Sanatate tuturor apicultorilor

unincepator

Citat din: apivasmob din Septembrie 12, 2011, 04:19:55 PM
Saltele din papura.
bunaseara domnu aoivasmob,am o curiozitate si antrebare;unde se gasesc saltelute din papura, sau cine face asa ceva, ca aici pe tirnave nu se stie de asa ceva, ne nacajim cu ziare,cartoane.Multumesc si toate cele bune.

apivasmob

am vazut astfel de saltele la stupari batrini ,nu stiu de unde si cum si le fac. cred ca se tes la fel ca si covoarele de coredele(resturi demateriale textile taiate fasii) numai ca in loc de acest material se pune papura pe un calapod (tipar) si se coase cu sfoara de canepa dupa care de taie la dimensiunea dorita.
Sanatate tuturor apicultorilor

dan.smarandoi

Nu stiu ce-i aia Tarnava,dar banuiesc ca-i o asezare pe malul unei ape,asa ca ei frumos o secere si te duci si-ti faci rost de papura pe care o pui la uscat(cum e aia pentru butoaie).Pe o rama mai veche 1/1 se ingramadesc firele de papura,ca la o matura(sau o stergatoare de piciore din porumb cum faceam la scoala),pe care le prinzi cu sarma,rezultand o diafragma din papura.Am zis mereu ca-mi fac  :D.Locul care ramane pe langa rama cred ca merge astupat,eu am stupii orizontali,si intre cuib si spatiul care ramane gol,las intentionat o gaurica,pentru ca se mai intampla sa treaca albine dincolo,si sa nu mai nimereasca sa ajunga in cuib.Unii apicultori in zona folosesc peste podisor,si chiar pentru impachetare cartoane de la ambalaje.

sopy

Buna seara! Pana gasim papura si pana ne invatam sa o facem pernuta, nu mai exista alte materiale absorbante cu care sa ne impachetam stupii cu fund fix?

mibu

pina una alta  : folie - podisor -strat din ziare (3-4)SAU in loc de ziare orice material textil in strat gros !
BLIND DAR SIGUR !

dumitru alin

sau acea folie aticondens de se foloseste la acoperisuri

orbanstefan64

la fund fix lasati o fanta de aerisire deasupra nu etansati complect cu ziare sau alte materiale pt ca se formeaza condens !!!!! :hi: :hi: :hi:

sopy

Respect d-le Orban! Am stupii cu fund fix si m-am gandit sa-i impachetez astfel:folia peste rame dar cu o fanta de 3-5cm in spate (cum privesti stupul din fata de la urdinis),carton sau ziare pe toata suprafata ramelor si un material absorbant (bumbac) peste,dupa care pun capacul care este prevazut cu fante de aerisire.Dupa ce trece pericolul furtisagului,prin noiembrie,deschid urdinisul la maxim si asa il tin pana in primavara.Dupa jumatatea lunii februarie acopar cu folia toata suprafata ramelor.Stima!

orbanstefan64

:hi: :hi: :hi:
sa nu uiti gratia pt soareci!!!!!

bee_lover

PricopArthur

Am stupi verticai, si peste rame am pusa o plasa din plastic de "tantari". Peste ea, carpe si ziare.
Cand se umezesc ziarele, le arunc si pun altele.
Miere multă şi inimă curată!

sopy

D-le Pricop Arthur, indiferent din ce zona sunteti,folia pusa peste rame in luna februarie, face minuni.Incercati la un stup.

pharaonu75

Citat din: sopy din Septembrie 20, 2011, 02:16:22 PM
D-le Pricop Arthur, indiferent din ce zona sunteti...

Este din Dobrogea!  :nod:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube