jurnalul apicultorului miop

Creat de pad3, Iulie 07, 2011, 08:30:26 AM

« precedentul - următorul »

oroles

Citat din: pad3 din Septembrie 20, 2013, 11:48:34 PM
Citat din: sorinma din Septembrie 20, 2013, 12:38:33 PM
Oare cate beri inseamna asta?
o bere de 5 % alcool da cu alcooltestul, dupa 10 min 12-15 mg in aerul respirat (in fct de metabolism) dupa cca 30-40 min aparatul arata 0%
http://www.doctor.info.ro/calculator_alcoolemie.html

Dupa 3 ore, la greutatea mea o bere iese. Am verificat pe alcooltest. Totusi, aveti grija cu alcooltestele din comert. Unele testere alcool sunt setate sa indice peste 0.15, atat cat este legal in unele state. Deci, cel mai bine este sa stiti cum functioneaza testerul si ce va arata. Chiar daca este un tester ieftin, acesta poate fi bun. Am si eu unul in dotare dar nu ma iau niciodata dupa el.

Din ce stiu eu, in Republica Moldova parca este permis cu 0.10 alcool in sange.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

Kiwi Bee

In articolul de care vam amintit era un ofiter de politie care a testat pe pielea lui treaba si era foarte dezamagit de rezultat. Daca tin bine minte a consumat 15 beri(aici nu exista bere de 0.5L ci doar de 0.33L) si dupa 2 ore era sub limita. Anul trecut era la stiri ca australienii si neozeelandezii siau facut prin Europa(in special Germania-la October Fest) o reputatie nasoala.... niste betzivani iraiti.
Pe vrenuri ziceam ca est europenii sint cei mai mari betzivani din lume...... dar nu cunostiam alte partzi izolate ale lumii. Cert este ca tarie nu se prea consuma pe aici.... doar spirt sanitar caci este ieftin.

sorinma

Testat acum...1 bere 0.5l 5% alc. dupa 4 ore 0.00 pe alcoltest
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

marius_vfp

Citat din: Cradle din Septembrie 20, 2013, 05:04:01 PM
La noi este interzis conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice. Pana la 0,40 in aerul expirat este contraventie, peste infractiune!!!

1. pana la 0,40..... vezi ca zerourile dupa virgula nu-si au valoarea deci corect ar fi 0,4 ,
2. esti sigur ca nu ai gresit ce ai scris , eu stiu ca valoarea maxima admisa este de 0,04 .
la mine a aratat 0,02 , furasem mireasa , si politzaiul dupa ce il tinusem si putin in ploaie ,s-a  cam ofticat  :nudie: :nudie:
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pad3

somnul ratiunii naste monstri

tassevasi

El are  alt tip de stup ( ME) si asa se ierneaza   cu ei ,intreaba-l  sa te convingi .

Kiwi Bee

Citat din: pad3 din Septembrie 21, 2013, 07:25:57 PM
http://apiardeal.ro/forum-discutii/index.php?topic=2714.msg153760;topicseen#msg153760
un filmulet cu johny_it care ierneaza albinele in cat. mie mi-ati spus altceva :mad: :mad:

La raspunsul 1253 este un video care aresi un titlu.... (Stup ME) adica stupi ca si ai mei si tot asa are si DM din Canada. Ai tai sint la fel?

pad3

am crezut ca diferenta dintre ME si vertical consta doar in inaltimea ramelor dar se pare ca aceasta diferenta naste si consecinte. o sa ma mai documentez.
multumesc tuturor de raspunsuri

pad3

deruta

citesc postarile voastre si sunt cam debusolat in ceea ce priveste restrangerea cuibului pt iernat.
am facut aceasta operatie acum 2-3 sapt si am lasat itre 5 si 8 rame (am stupi verticali 12 r) in fct de albina care acoperea ramele. practic le-am eliminat pe cele care aveau putin e albine, am incercat sa bag in mijloc pe cele mai vechi si bineinteles sa las miere suficienta pt iernat.
azi am vazut postari din care rezulta ca tb sa restrangi cat mai mult, sa lasi albina inghesuita. are logica dar ce ma fac cu acea cantitate de miere care tb lasata in stup: pe 5 rame nu incap mai mult de 10 kg si in plus daca sunt umplute pana jos cu miere cred ca nu mai are albina cum sa formeze ghemul.
practic sunt nelamuriri datorate lipsei mele de experienta, totusi as dori sa inteleg logica fenomenului pt a sti in ce parte inclin balanta cand practica ma obliga la compromis. sau mai direct eu ce mm fac acum? le mai iau din rame? le descapacesc dincolo de diafragma ca sa mute mierea? brr ))/

ioanardelean55

Iernare intre 5-8 R la dadant pe 12 e ceva normal lasale asa ca e bine .

IERNARE USOARA

mape 48-petru manea

Intr-o dimineata cand temperatura este cu minus dute in stupina si verifica familia cea mai puternica si cea mai slaba -vei canstata ca ai rame in plus  ---la mine cea mai puternica are 6 reme si 12-14 kg miere si 2 cele mai slabe pe 4 rame cu 10 kg miere ---cum am facut /---am scos treptat cate o rama si am pus-o dupa diafragma descapacita si in plus am retras ramele cu miere prea putina-- inca nu este tarziu sa mai scoti cate o rama si o pui dupa diafraga descapacita 
Ghemul de iernare nu se deplaseaza la minus gr.de pe o rama pe alta ci in sus---mai poti face o gaura cu un cutit cu lama lata de 2 cm rasucundu-l la 10 cm de sipca superioara a ramei -pe mijloc

pad3

se poate folosi la insarmare fir de cupru, din ala folosit la bobinat motoare?

bucovineanu

Fiind de cupru se lungeste usor si sarmele vor fi tot timpul netensionate.

RazvanTi

si pe deasupra... cuprul cocleshte rau...
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro