• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

salcam japonez-sophora japonica

Creat de happy, Iunie 04, 2011, 02:33:51 a.m.

« precedentul - următorul »

happy

http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

araddaniel

de unde se poate cumpara saminta sau pomi de acest gen?

ramysun

Salutare,
Niste vecini de bloc au la intrarea in scara un salcam japonez intins ca o copertina, e foarte frumos. Oare daca le cer o crenguta se prinde, pus in apa pana isi face radacini etc  sau trebuie altoit de un salcam "local"?
Multumesc!
In Apis Veritas

skype: ramysun

happy

Acum arborii sunt infloriti,prin octombrie culegi seminte destule.Prin parcuri exista destule exemplare.O sa culeg si eu la toamna si iti trimit daca nu gasesti.Puieti se gasesc la diverse firme dar parca nu merita ,mai bine astept 2 ani si ii produc eu in curte! :bzz:
M-am uitat pe net si pretul este de 25lei/buc.
Nu se altoieste ,se prinde din seminte.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

happy

Astazi am facut o mica plimbare prin parcul Sloboziei unde sunt tare multi sophora japonica,inca infloriti.Erau albinele calare pe inflorescentele albe,deci este un arbore care se merita sa-l ai in apropiere desi creste tare inalt 15-20m. :cool: M-am uitat daca exista puieti si din pacate nici urma de asa ceva,deci tot din seminte ramane optiunea la toamna!
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

cristifader

Buna,
mi-ar place si mie tare mult sa pun seminte de salcam japonez in pepiniera. Sper la prea mult, daca va rog sa imi puneti deoparte si mie cateva seminte prin octombrie? Incerc sa raspund si eu cu ceva la schimb, dar imi lipsesc variantele (de arbusti meliferi) deocamdata, fiind incepator,dar poate totusi scrie-ti ce v-ar lipsi si s-ar putea sa gasesc.
multumesc,
Cristi :thanks:

happy

Nu este o problema,ma apelezi prin noiembrie si iti trimit! :bzz:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Ionut Mioveni

Am fost azi in locul unde se afla un salcam japonez si ce sa vad.....era full de pastai cu seminte zici ca avea numai ardei d.aia mici,verzi si usturatori .(gresesc?....asa se prezinta semintele acestui arbore?)
Deci in privinta semintelor daca doriti doar imi trimiteti un PM si se rezolva :nod:....sau scrieti in acest topic.
:hi:

pharaonu75

Cam asa arata pastaile, florile s frunzele
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Alte poze
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

ramysun

Eu am gasit in Italia (Igea Marina) in unicul lor parc ceva pastai (dupa frunze imi semanau a salcami) si i-am luat  :yes:
Acum sper sa fie si buni si sa iasa ceva. Din pacate nu prea arata ca si cei prezentati mai sus, sunt mai aplatizati, dar parca tot acelasi soi imi dau a fi. Daca mai aveti niste bobitze extra, imi puteti da si mie? Pot sa va trimit si din putinele mele, doritorilor de experimente, cu mare drag.  :thanks:
In Apis Veritas

skype: ramysun

clucian

Inportanta salcamului japonez.

Sufera la ger mai ales in tinerete si nu suporta seceta, deaceea nu e indicat in perdele forestiere si silvostepa. Este o specie iubitoare de lumina si putin exigenta la tipul de sol dar prefera pe cele usoare, profunde si reavene. Rezista bine la poluarea aerului ceea ce-l recomanda a fi plantat in apropierea zonelor intens circulate de autovehicole.
Infloreste din iulie pana in septembrie si florile sale sunt vizitate de albine. Polenul de salcam japonez contine contine cea mai mare cantitate de RUTINA din toate florile cunoscute peste 25 % fiind indicat a fi colectat pentru nevoi apiterapeutice.

Rutina - substanta chimica din grupa flavonelor respectiv o glucozida cu propietatea de a se scinda in glucoza si alte substante sub influenta fermentilor si acizilor minerali catenari. Rutina se gaseste in polen foarte mult in cel de salcam japonez si hrisca avand propietatea de a mari rezistenta peretilor vaselor capilare.

Inportanta acestui arbore melifer e data de cantitatea de miere oferita si perioada lunga de inflorire care acopera sfarsitul verii.
Cantitatea de nectart 0,5 - 1 mg / floare cu o concentratie de zahar de peste 40% avand o productie de miere de 300 - 350 kg / ha.

Acum e perioada pentru a aduna pastai de salcam japonez.

Ionut Mioveni

Domnú Lucian aveti dreptate acum e luna propice pentru strangerea pastailor , dar precizez ca la mine in jud Arges inca nu sunt "facute" pentru ca inca au zeama in pastai( poate gresesc eu ...e primul an cand vreau sa iau acest tip de seminte,  daca cumva gresesc va rog sa ma corectati :nod:  )
Pacat ca n.am o fotografie sa va arat cum sta situatia :roll:
:hi:

happy

Inca este devreme pt. cules seminte de sophora,Ionut are dreptate! :nono:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

clucian

Am fost in weekend sa adun seminte dar cele de salcam japonez intradevar nu erau coapte. Inca musteau de zeama.

La salcamul japonez trebuie sa mai asteptam.