• Welcome to Forum discuții Apiardeal. Please login or sign up.
 

salcam japonez-sophora japonica

Creat de happy, Iunie 04, 2011, 02:33:51 a.m.

« precedentul - următorul »

happy

Ieri am fost in parc si am reusit sa scot un puiet de sophora.Tare greu se scoate,are cateva firicele de radacina sper sa se prinda in gradina mea si la toamna viitoare sa-l plantez la locul definitiv!O sa incerc din seminte la anul! :smile:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

ramysun

Am luat si eu mai multe seminte de salcam anul acesta (le-am etichetat si urmeaza sa le pun in pepiniera sa vedem ce iasa  :smile: ), dar nu am gasit nicaieri de japonica. happpy, ti-am raspuns la PM, sper sa ma poti ajuta. daca doresti (sau altcineva) va pot trimite cateva bobite din fiecare + cateva de evodia (am prins la un copac si am luat cateva seminte  :yes: ) din pacate doar atat am anul asta, intentionez sa imi largesc pepiniera de copaci meliferi si, poate, sa pun si niste straturi/plantatii de plante medicinale (de parca mierea ar mai avea nevoie altele  :lol: )
In Apis Veritas

skype: ramysun

milu56


happy

Citat din: milu56 din Noiembrie 19, 2011, 02:45:29 a.m.
Am aici si ceva salcami in Japonia:
http://apitab.myforum.ro/viewtopic.php?p=369#369

Dl.Milu,este vorba despre altceva nu sunt salcami,sunt wisteria(glicina)alba si mov.Se gasesc si la noi,eu am mov.Nu stiu cat de melifera este glicina dar inflorescente are grupa mare! :new:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

N A MARIN

Daca ar trebui ca vreodata STUPARII DIN ROMANIA ,sa se uneasca si sa militeze pentru o actiune BENEFICA TUTUROR ,DAR IN PRIMUL RAND  FAMILILOR DE ALBINE, atunci este aceea de a se reincepe o campanie de replantare  a acestui pom SALCAMUL [email protected] SOPHORA JAPONICA .
  ..INFLORESTE imediat dupa culesul de floarea soarelui, cules care uzeaza cel mai mult albina ,iar NECTARUL dar mai ales POLENUL acestui copac este un adevarat BSALSAM in refacerea familiei cu exemplare sanatoase si viguroase ,in vederea trecerii marelui prag,iarna.
  .. Perioada de INFLORIRE este lunga,practic in zona Dobrogea de sud,toata luna august , asigurand un cules de intretinere INTENS,subliniez acest lucru ,deeci cu plus la cantar ,se poate recolta miere in anii buni (fara seceta) de la cativa pomi maturi .
  .. Mierea de sophora este de o calitate comparabila cu cea de salcam , iar in amestec cu poliflora  intarzie procesul de cristalizare.
  .. Polenul dee sophora ,de culoare galben ..verzui fosforescent iti mangaie ochii cind   il vezi asezat concentric pe ramele de puiet din generatia care va ierna, fiind in primul rand MEDICAMENT atat pentru albine cat si pentru om ,si apoi hrana .
In anii ..60 ai secolului trecut . a existat in Dobrogea  o campanie de plantare a acestui pom ( si nu numai) Si resturi ale acestei campanii se mai gasesc si astazi ,in mai toate localitatile Jud. Constanta , acolo unde nIMICNICIA uMANA nu i..a taiat.
MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA

N A MARIN

Iata, in Cochirleni cativa pomi  salcam JAPONEZ  infloriti ,in curtea unui OM.
MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA

happy

Eu am gasit un puiet in parc de 1,2m si l-am plantat la strada.Din pacate din cauza marimii lui mari la care ajunge la maturitate nu se poate planta in curte decat daca ai suprafata mare.Am cules si seminte si de la anul o mica pepiniera o sa fac si o sa plantez puieti la tara unde este loc cam 2500mp :lol:
O sa mai dau si la vecinii mei de strada de la Amara unde tin stupii si sper ca strada sa fie plina in 3-4 ani de sophora japonica! :bzz: :bzz:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

mitrea_tutu

As vrea si eu citeva seminte, ,nu ai mai multe?

happy

http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

marius_vfp

salut , total deacord cu ce spune si domnul marin trebuie sa ne unim cumva ,
iata ce am gasit eu despre acest copac :
http://violeta72.sunphoto.ro/APRILIE_2011__SALCAM_JAPONEZ_SI_ALTE_FLORI

glicina si sophora sunt una si acelasi lucru sau diferite , vad o clasa mov wisteria ii zice :
http://www.revistafelicia.ro/articol_1006283/glicina_planta_cu_ciorchini_lila.html


http://www.google.ro/search?hl=ro&sugexp=pfwe&cp=11&gs_id=3&xhr=t&q=macrobotrys+wisteria&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1245&bih=641&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=OPndTtuFFcLitQaaqeX0CA

domnule happy , cred dar nu sunt sigur ca am gasit la mine in oras un copac care dupa descrierile unei persoane (eu nu -lam vazut cand a inflorit ) spune ca era inflorit in perioada florii soarelui , si era la culoare alb cu ciorchini aproximativi ca la florile de castan  dar ceva mai orizontale ca pozitie . am sa merg sa vad despre ce este vorba .

cam care ar fi productia pe hectar la sophora japonica stie cineva ,
va multumesc

stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

pharaonu75

Glicina si wisteria sunt aceeasi planta!

Se pare ca arborele despre care vorbesti este sophora!
Chiar daca nu l-ai vazut inflorit, poti merge acum sa vezi daca are ciorchinii cu seminte ca aici
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)
Sun Photo     YouTube

mitrea_tutuN A MARIN

In comuna PESTERA din jud. Constanta ,pe dealul din spatele cladirilor fostului I A S ,care sunt astazi o ruina , exista o plantatie de salcam jponez,  cam un hectar .
Cineva ,candva a gandit si realizat un areal melifer exploatabil in stationar ,pe intreg sezon apicol al unui an .Iata cateva imagini din zona.
MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA

mitrea_tutu

Citat din: milu56 din Decembrie 06, 2011, 07:53:14 p.m.
Citat din: mitrea_tutu din Decembrie 06, 2011, 06:58:06 p.m.V-am trimis MP


Sa zicem ca e secret?Pai era vorba de adresa mea personala, poate nu ati inteles despre ce era vorba ?