Partidul legionar roman

Creat de dedu, Aprilie 12, 2011, 08:25:34 PM

« precedentul - următorul »

Obombo

Citat din: flavius din Aprilie 13, 2011, 10:04:42 AM1) Legea disciplinei: fii disciplinat legionar, căci numai aşa vei învinge. Urmează-ti şeful şi la bine şi la greu...
Asta nu e disciplina, e abdicare de la gandirea proprie. Toti cei judecati la Nurnberg s-au justificat cam asa: "noi am fost disciplinati, ne-am urmat sefi".
Citat din: flavius din Aprilie 13, 2011, 10:04:42 AM2) Legea muncii: munceşte. Munceşte în fiecare zi. Munceşte cu drag. Răsplata muncii să-ţi fie nu câştigul, ci mulţumirea că ai pus o cărămidă la înălţarea Legiunii şi la înflorirea României...
Hmm... asta miroase a comunism. Si mi-ar place sa stiu cat au muncit la viata lor cei care au scris legea asta.
Citat din: flavius din Aprilie 13, 2011, 10:04:42 AM3) Legea tăcerii: vorbeşte puţin. Vorbeşte ce trebuie. Vorbeşte cât trebuie. Oratoria ta este oratoria faptei. Tu făptuieşte; lasă pe alţii să vorbească...
Eu vreau sa fiu liber sa vorbesc cat, ce, cand si cu cine-mi place. "Tu făptuieşte; lasă pe alţii să vorbească" seamana foarte mult cu "noi muncim, nu gandim".
Citat din: flavius din Aprilie 13, 2011, 10:04:42 AM4) Legea educaţiei: trebuie să devii altul. Un erou. În cuib fă-ţi toată şcoala. Cunoaşte bine legiunea...
Educatia trebuie sa aiba ca rezultat folosire creierului personal nu transformarea in eroi si e mai folositoare cunoasterea istorie decat doar cunoasterea legiuni.
Citat din: flavius din Aprilie 13, 2011, 10:04:42 AM 5) Legea ajutorului reciproc: ajută-ţi fratele căzut în nenorocire. Nu-l lăsa...
Nimic de zis, dar nu e nevoie sa fii legionar pentru asta.
Citat din: flavius din Aprilie 13, 2011, 10:04:42 AM 6) Legea onoarei: mergi numai pe căile indicate de onoare. Luptă, nu fi niciodată mişel. Lasă pentru alţii căile infamiei. Decât să învingi printr-o infamie, mai bine să cazi luptând pe drumul onoarei...
S-ar parea ca uni au lipsit la lectia despre legea nr. 6.
Citat din: flavius din Aprilie 13, 2011, 11:02:39 AM.. Capitanul a fost ASASINAT din ordin politic, iar represaliile de mai tarziu ale detasamentelor mortii organizate de legionari au venit ca raspuns la violentele la care fusesera supusi inainte...
Din pacate, in perioadele de criza incep sa apara indivizi care profita de nemultumirile  si de obtuzitatea unora pentru a propovadui nationalismul, sovinismul, antisemitismul si rasismul in general, indicand ca sursa a problemelor pe cineva din afara: evrei, tigani, extraterrestri, orice, numai rasa pura (oricare ar fi asta) nu. In jurul acestor indivizi se aduna putini oameni de buna credinta dar limitati, care prefera sa delege altcuiva raspunderea de a gandi sau a lua decizii si multi pierde-vara care profita de ocazie pentru a trai pe seama altora sau pentru razbunari meschine.  Istoria e plina de exemple. Faptul ca legionari, la fel ca si comunisti, fascisti, nazisti, integralisti religiosi sau oricare alti estremisti, au facut si lucruri bune nu justifica nici intr-un fel CRIMELE pe care le-au comis.

marian sima

Bunicul meu era soldat in armata pe timpul legionarilor ,pazea un depozit de munitie la prut,ziua in zona ciobani pasteau oile prin apropierea depozitului,legionari s-au imbracat in ciobani si au luat oile ciobanilor s-au dus in apropierea depozitului si au impuscat soldati bunicul meu a scapat dar foarte multi soldati au murit,acei soldati nu erau comunisti ci doar soldati in termen,el mi-a povestit de legionari ,si tot el spunea cum uni legionari intrau in misiuni grele si cind era sa fie prinsi se sinucideau,din cea ce am inteles eu este ca acesti oameni au avut devotament pentru cauza lor si multe alte parti bune,cit despre unguri eu unul nu stiu care sinteti unguri pe aici si pentru mine nici nu conteaza,am avut camarazi unguri in armata si pot spune ca eram chiar prieteni cind veneam din permisie mincam cu toti la o masa ,unul dintre ei care lucrase inainte la o fabrica de confectionat haini de piele ma invatat cum sa cos o haina pe cheie fara ca sa se cunoasca cusatura (cusatura se face pe fata hainei),pe colegi unguri ii chemau Ianos.Zobo.Blistiar.Ferdinand o zi cu ei se transforma in distractie erau foarte comici,  la liberare mau invitat sa ii vizitez. Din pacate aud acum cum Romani care se duc la o primarie cu functionari unguri sint lasati cu problemele nerezolvate daca se adreseaza functionarilor in Romana,cum Romani nu sint serviti daca la magazin vinde un ungur si nu te adresezi in ungureste,si mai am vazut si pe timpitul care se joaca cu papusi ,pai ii trebuia un cui batut in frunte si pus tabloul lui iancu ca alta data sa se invete minte.Daca nu erau colegi din armata eu eram impotriva ungurilor acum,dar datorita lor nu ii bag pe toti in aceiasi oala.

Obombo

Citat din: marian sima din Aprilie 13, 2011, 09:26:39 PM
...Romani nu sint serviti daca la magazin vinde un ungur si nu te adresezi in ungureste, ...
Eu probleme din astea nu am avut. De cate ori trac prin secuime ma opresc sa maninc sau sa cumpar cate ceva si am fost mereu tratat foarte bine chiar de persoane care nu vorbeau buche de romana.

marian sima

Pai tocmai de aceia spuneam cu nu ii consider pe toti unguri rai,colegi mei din armata vorbiau ungureste intre ei cind erau cu mine vorbiau romaneste,eu ziceam sa continue pe limba lor ca nu ma deranjeaza la care Ianos zicea .Marian nu se cade noi sa vorbim si tu sa nu intelegi,eru baieti de treaba,nu am auzit pe nimeni din unitate sa faca o remarca la adresa lor sau macar sa le zica unguri erau strigati pe nume ca toti ceilalti.

cristian87

Daca legiunea e salvarea romaniei atunci fratilor hai sa ne luam camasile negre , sau verzi si sa ne apucam de batut evrei.
Sau de spart geamuri la magazine.
ca asta era una din principalele lor distractii pe vremuri

zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

marian sima

Cristian e usor sa faci unele afirmatii neintemeiate,daca analizezi putin istoria vei vedea de ce unora li sa pus pata pe evrei,evrei la rindul lor ii considera ciini pe cei care nu faceau parte din neamul lor,evreul trebuia sa fie corect doar cu alt evreu pe ciine putea sa il pacaleasca si sa nu fie corect cu el fiinca nu era nici o problema,evrei au folosit aceasta mentalitate si astfel au ajuns foarte bogati cea ce a atras ura nemtilor si a altora,si nu uita evrei au zis la judecata lui Isus.SINGELE LUI SA CADA ASUPRA NOASTRA SI A COPIILOR NOSTRI.Si uite ca a cazut asta a fost cerinta lor.

cristian87

Afirmatiile mele sunt foarte intemeiate
Poti demonstra ca legionarii nu au facut asasinate politice si nu au fost antisemiti
cred ca nu
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

dedu

Se pare ca este plin de indivizi care inca cred in povestile comunistilor ori in ce vad la TV...nu m-ar mira sa aud ca defapt bine ca ne-a impus rusii comunismul!!!
La ora 7.30 am luat parte la un lucru istoric,am vazut coletul cu semnaturile cum au fost impachetate si trimise la Bucuresti pentru a fi infiintat partidul,se va numi PN (Partidul Nationalist) si din 2012 tineretul Romaniei va putea face ceva pentru tara noastra!!!
Capitanul din ND din Bistrita este un preot,a fost pus in functie tot azi!!!
Am vorbit despre presa libera din Cluj care intelege scopul acestei organizatii, vorbesc de rau necunoscatorii de cauza(ce coincidenta)!!!
Am facut cunostinta cu un camarad a carui mama este unguroaica(alta coincidenta)!!!
Sedinta incheiata la ora 8 dupa o rugaciune!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

Bătrânul

Dedule sa fii comvins ca iti sint prieten ! Tocmai de aceie te sfatuiesc sa-ti consumi energiile pozitive in alt domeniu decit politica.  Amintesc de tine in livada cu stupii si prieteni tai , Imi crestea inima privinduva. Esti tinar ,inteligent, plin de energie , cauta un alt ideal si deziderat in viata decit istoria si politica!  (amindoua sint curve, adica partinitoare cuiva deci semiadevaruri )

marian sima

Cite crime au facut legionari dar cite crime fac politicieni de astazi, am vorbit cu primarul satului care este primar din 2002,cind a luat el primar in 2002 satul meu avea 4600 de locuitori de atunci si pina astazi populatia a scazut cu peste 1000 de locuitori ,anul trecut a fost peste 100 de decese si 13 nasteri,concluzia este una singura pe Romani se fac experimente avem medicamente si solutii in agricultura care nu se folosesc nicaieri in lume ,populatia se imbolnaveste si moare de tinara ,ce fac actuali guvernanti si politicieni se numeste genocit in masa ,crimele legionarilor sint mizilic fata de distrugerea pe care o fac nenorociti de politicieni,de ce nu se gaseste un legionar sa le arunce o bomba in parlament si la guvern ca nu se numeste crima ci facere de bine.eu unul sint pro legionari.

flavius

Dragos&Dedu: suntem pe aceeasi lungime de unda, gandim cam la fel...nu-s sovin, nici xenofob, rasist nici atat...m-a binecuvantat Al-de-Sus cu ceva talent la "limbaritza", si datorita limbii universale care este engleza, m-am lovit de fel si fel de oameni...suntem cu totii la fel, problema apare atunci cand nu intelegem ca o NATIUNE este altceva decat o simpla ADUNATURA de oameni de pe un anumit teritoriu...

Dragos a sintetizat extraordinar de bine situatia Legiunii atunci cand a spus ca au fost prima (si din pacate singura...) organizatie care a vrut cu tot dinadinsul ca poporul roman sa devina o NATIUNE...adica sa aiba un IDEAL comun, VALORI si PRINCIPII comune, ACTIUNI comune si o anumite STRATEGIE comuna pe termen mediu si lung...scurt si la obiect...

Capitanul a spus ceva care se potriveste fff bine si astazi: nu de programe duce tara asta lipsa, ci de oameni..., iar el a incercat sa gandeasca un sistem care sa PRODUCA OAMENI ADEVARATI, nu papusi si marionete, nu gugustiuci si oameni care nu-s in stare sa gandeasca cu propriile lor creiere si accepta cu placere parerile altora, dorintele altora si, mai ales, MINCIUNILE altora, pentru a-si acoperi PUTUROSENIA si LENEA proprie...aia e...

@Pharaonu: exact asta spuneam si eu, mare sef: sa cunoastem cu adevarat istoria, sa invatam din ea, si din alea bune, si din alea rele, pentru a le potenta pe primele si pentru a nu le mai repeta pe cele din urma...fiecare curent ideologic a avut partile lui bune, ca si partile lui rele...da' pentru a putea face diferenta intre ele, musai sa CITIM, sa ASCULTAM, sa GANDIM si, mai ales, sa nu complacem intr-o mocirla facila, confortabila, plina de ideile ALTORA, ne-gandite de noi...

Cu Iorga problema e cu dus si-ntors...si va fi intotdeauna...nu am datele necesare pentru a ma pronunta asupra lui si a mortii lui, poate a fost o greseala grosolana a Legiunii, poate a fost complot extern, nu stiu si poate nu voi sti niciodata...asta nu inseamna ca voi accepta parerea emisa de altii fara sa-mi pun anumite intrebari...rusii au avut interese majore pe la noi inca de la 1877...de fapt, dinainte, cam de pe timpul Eteriei, da' asta-i alta poveste...cati de pe aici stiu CATE ATENTATE au fost puse la cale de rusi pentru asasinarea marelui IC Bratianu? Ascult...

hint: le-am pus opreliste in expansiunea catre vest, la fel cum le pusesem turcilor cu vreo 2-3 secole inainte...n-or sa ne ierte niciodata pentru asta...nici noi pe ei...

Poate ma repet, si poate calc pe unii si pe altii pe bataturi: armata romana a marsaluit, victorioasa, de DOUA ORI pe strazile Budapestei...si are capacitatea, chiar si in acest moment, cand e redusa la un nivel drastic, s-o faca inca o data...reciproca nu este valabila, si nu va fi prea curand...nemtii au spus, in WW1, ca romanii nu stiu sa se bata eficient, da' o fac cu atata ardoare, ca atunci cand sunt dispusi la sacrificiu, fac minuni...Marasti, Marasesti, Oituz sunt cazuri sangeroase, da' reale...daca am fi capabili si de putina disciplina, poate ne-am putea canaliza energiile latente (care-s mari in neamul asta, sa stiti...si problema e ca suntem si constienti de ele...macar la nivel subliminal...de aici si ego-urile personale care ne impiedica sa recunoastem meritele si drepturile celor din jur...)
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

alvo

Capitanul a spus ceva care se potriveste fff bine si astazi: nu de programe duce tara asta lipsa, ci de oameni..., iar el a incercat sa gandeasca un sistem care sa PRODUCA OAMENI ADEVARATI, nu papusi si marionete, nu gugustiuci si oameni care nu-s in stare sa gandeasca cu propriile lor creiere si accepta cu placere parerile altora, dorintele altora si, mai ales, MINCIUNILE altora, pentru a-si .......

mda!
probabil ca asta e explicatia urmatoarelor versuri:
"Capitane nu fi trist!
Garda merge inainte,
Cu partidul comunist!"
A format oameni,fostii sefi de cuib,de la legionari au devenit sefi de celula la comunisti!
celula era prima organizatie a comunistilor-inainte de organizatia de baza!
unii oameni formati de legiune,au devenit la randul lor "formatori" de oameni de tip nou,prin reeducare-Eugen Turcanu

bucovineanu

In liceu am avut un profesor care preda franceza, germana, latina si cunostea greaca veche, fost legionar. Pana in 1964 fusese inchis de comunisti. Era un adevarat DOMN, cum nu prea am intalnit in viata. Era de o exigenta si o corectitudine iesite din comun. Astazi nu cred ca se mai gasesc asemenea profesori, nici cadre universitare. Si tare am avea nevoie de asemenea oameni.  Invatamantul a ajuns la un nivel atat de jos, cum nu imi inchipuiam ca poate sa ajunga. Oare acest lucru nu s-a facut cu premeditare?

dedu

Domnul Bucovineanu-am avut profesor,fost legionar,care era foarte educat,corect si exigent...mai rar oameni ca legionarul(nu exista fost legionar-patriot ci legionar-patriot pe viata)!!!
Alvo-erau niste criminali-sinucigasi care nu stateau pe ganduri sa omoare pe cineva ori sa se sinucida ca sa nu fie prinsi!!!

CE MARE ESTE DIFERENTA DE OPINIE!!!!
Oare de ce?Domnul Bucovineanu,batran la trup si tanar in fire(sunt sigur) a incercat sa cunoasca un legionar,nu sa luat dupa aparente(este rau si prost pentru ca este exigent),Alvo,fara suparare,cati legionari ai cunoscut?
Defapt,chiar si in ziua de azi,multi zic: sunt patriot,legionar,as face orice pentru romania,mandru ca sunt roman,basarabia pamant romanesc...........vorbe in vant,majoritatea la o adica dau inapoi,credeti-ma,deci ma bucur ca macar unii sunt sinceri,unii apreciaza dar unii zic sincer: nu vreau legionari pentru ca mi-o zis cineva care a auzit de la cineva care stie de la cineva ca legionarii sunt cel mai mare rau care a fost si spera sa mai fie in Romania!!!

Acum sa zic o mica observatie a mea,parerea mea este ca noi romanii stim sa apreciem pe cineva doar dupa ce acea persoana trece in nefiinta,de exemplu Iliescu,Patriciu,Vantu,Voiculescu....se va afla adevarul despre ei si vor fi apreciati cum se cuvine de catre romani doar dupa ce acestia nu vor mai fi!!!
http://carafacumiere.ro/
Basarabia Pământ Românesc!

alvo

ia zi' tu Dedule,cam cum trebuie sa arate un roman "verde'',patriot adevarat,in opinia unui puber debusolat,detinator al adevarului absolut!