Petitie impotriva cultivari OMG ( organisme(plante) modificate genetic )

Creat de Kov iulian, Aprilie 04, 2011, 12:21:33 PM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Citat din: clucian din Octombrie 09, 2011, 09:10:18 PM

Porumbul e modificat genetic cu o gena dintr'o bacterie asta ca sa il faca rezistent la nu stiu ce ierbicid. Si este periculos acel prumb pentru consum.

ce parere aveti de toti inlocuitori astia de miere , apifonda , apiinvert care contin fructoza de porumb , porumb furajer probabil si mai mult  ca sigur si modificat genetic . Cred ca tare bine le fac albinelor produsele astea

clucian

Am o parere proasta despre despre orice hranire de stimulare la albine, din orice fel de sortiment de zahar.

Zaharul de orice fel la omul adult scade imunitatea organismului cu pana la 40% iar la copiii cu pana la 60 %, din acest motiv copiii care consuma mai multe dulciuri sunt mai predispusi la inbolnaviri mai dese. Eu nu mai consum zahar de foarte mult timp, doar miere si aia din surse sigure, adica de la apicultori care nu stimuleaza cu tot felul de prostii. Si pot sa spun ca simt diferenta.

Acum prin analogie albina hranita / stimulta cu astfel de hrana din zahar automat o sa ii scada imunitatea cu un procent variabil, prin urmare rezulta ceea ce vedem in zilele noastre boli care odata nu erau asa de dese. Sunt deacod cu stimularea hranirea albinei dar tot cu ceva natural, miere din rezevele stranse de ea sau daca nu are suplimentam noi.

Calin Catalin

Citat din: clucian din Octombrie 09, 2011, 10:21:55 PM
Am o parere proasta despre despre orice hranire de stimulare la albine, din orice fel de sortiment de zahar.

Zaharul de orice fel la omul adult scade imunitatea organismului cu pana la 40% iar la copiii cu pana la 60 %, din acest motiv copiii care consuma mai multe dulciuri sunt mai predispusi la inbolnaviri mai dese. Eu nu mai consum zahar de foarte mult timp, doar miere si aia din surse sigure, adica de la apicultori care nu stimuleaza cu tot felul de prostii. Si pot sa spun ca simt diferenta.

Acum prin analogie albina hranita / stimulta cu astfel de hrana din zahar automat o sa ii scada imunitatea cu un procent variabil, prin urmare rezulta ceea ce vedem in zilele noastre boli care odata nu erau asa de dese. Sunt deacod cu stimularea hranirea albinei dar tot cu ceva natural, miere din rezevele stranse de ea sau daca nu are suplimentam noi.
Cati stupi aveti, daca nu va e cu suparare?
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

clucian

Calin Catalin

Nu am intrebat cu rautate.
     Si eu am putini. Mai multi decat anul trecut, dar putini fata de numarul la care aspir.
     Anul trecut, fiind primul an vedeam albinele ca pe niste animalute de casa si aveam exact aceeasi parere ca a dumneavoastra. Problema este ca daca nu este desfasurata doar ca hoby si se urmareste si obtinerea unor venituri, chiar a intretinerii familiei, apare necesitatea ca activitatea apicola sa devina cat mai profitabila posibil.
     La un numar mic de stupi, diferenta nu este foarte mare, dar la un numar mediu sau mare, vorbim de sume demne de luat in seama. Ca exemplu, sa luam un nr. relativ mic, de 100 de stupi. Sa presupunem ca folosesti intr-un an 10 kg de zahar pentru stimulare/completare provizii. Asta inseamna o tona de zahar, deci cam 5 000 lei. Daca ar fi sa folosesc o tona de miere, ar insemna vreo 9 000 de lei(la pret de procesator). Diferenta de 4 000 intre cele doua costuri sunt 4 salarii de-ale mele. In mod sigur voi opta pentru zahar. Iar alte produse de stimulare sunt mai ieftine de atat, deci diferenta de bani este mai mare.
     Pentru cei care traiesc din apicultura aceste sume chiar au importanta.

Cu respect,
Catalin
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil

clucian

Da Catalin ai si tu dreptate din punct de vedere financiar, dar din punct de vedere al sanatatii e deficitar sau nesanatos pentru albine, oameni.
Nu vreau sa condam pe nimeni.

Si ca sa fim la subiect, identic cum ai gantit tu gandeste si un fermier. Sa zicem asa anul asta cultivam 10 hectare cu soia, la cultura de soia care nu e modificata genetic productia la hectar e in jur de 2-3 tone, dar daca cultiva soia modificata genetic productia la hectar creste, cu aproximativ 1-2 tone pe hectar, deoarece e mai rezistenta la ierbicidele cu care e tratata cultura impotriva buruienilor.
Si exemplele pot continua.
Mai este cineva interesat oare de sanatatea oamenilor, animalelor, insectelor si poate a urmasilor nostrii ???

Cred ca mai sunt oameni care se mai gandesc la sanatatea celor din jur !!!

Pentru cine e interesat de mai multe informatii despre OMG vezi fisier atasat.

Calin Catalin

Sunt de acord cu cele scrise mai sus, desi l-as intelege si pe acel fermier, daca legea i-ar permite sa cultive plante modificate genetic.
     In privinta OMG cred ca solutia ar fi ca alesii nostrii sa gaseasca metode de a stimula cultivarea de plante nemodificate genetic, produsele sa poarte pe eticheta insemne care sa ateste ca provin din OMG, iar societatea civila sa ia atitudine in cunostinta de cauza.
     Cat despre faptul ca in aceasta toamna am stimulat familiile si roii si cu sirop de zahar, nu numai cu miere, nu cred ca acest fapt va face ca mierea pe care albinele o vor culege anul viitor din salcam sa fie in vreun fel daunatoare sanatatii oamenilor (doar despre stimulare mi-am permis sa discut in postarea mea).

clucian

Citat din: clncatalin din Octombrie 11, 2011, 10:57:22 PM
     Cat despre faptul ca in aceasta toamna am stimulat familiile si roii si cu sirop de zahar, nu numai cu miere, nu cred ca acest fapt va face ca mierea pe care albinele o vor culege anul viitor din salcam sa fie in vreun fel daunatoare sanatatii oamenilor (doar despre stimulare mi-am permis sa discut in postarea mea).
Nu are nici o legatura cu ce ai stimulat tu acum albinele pentru iarna cu ce va culege ele in in primavara. Problema se pune daca cu ce ai stimulat tu acum in toamna le va afecta pe albine astfel incat sa nu iasa bine in primavara. Sau sa fie putin slabite din punct de vedere al imunitati.

Am mai studiat putin zilelele astea problema organismelor modificate genetic si am mai aflat ceva.   Inginerii care se ocupa de modificarile genetice la soiurile de plante, cereale, legume ... numesc acesta activitate Ameliorare Genetica, la inceput modificarile la un anumit soi se faceau cu gene de la alte soiuri dar din aceasi familie, adica spre exemplu  sa luam rosiile, sunt mai multe soiuri rosii de toamna, rosii de vara, rosii inima boului acelea mai alungite ... Inginerii luau o gena de la un soi mai rezistent si puneau la un alt soi care e mai putin resistent dar e mai cautat pentru forma sa.
Apoi unii mai idioti sau apucat sa faca modificari transgenice, adica sa ia o gena de la peste si sa puna la capsiuni, spre exemplu, sau cum e cazul la soia au luat o gena de la nucul brazilian si au pus la soia (asa am inteles ca e soia modificata genetic ).  E aici e marea problema ca nu se stie practic ce efecte nedorite are aceste modificari. Una dintre ele e ca soia modificata genetic produce infertilitate, asta au descoperit cei care hranesc animalele din ferme cu soia modificata gentic adusa de afara.

O alta problema pe care o vad e ca firmele astea mari care vand seminte modificate genetic nu prea are cine sa le controleze. 

Se pare ca nu prea intereseaza subiectul am vazut ca fisierul atasat de mine a fost copiat doar odata.

Kiwi Bee

Problema GMO creste in continuu.De parca nu demult se vorbea in lume de efectele nedorite ale ierbicidelor/insecticidelor etc iar azi deja vorbim GMO si uite cum au trecut mai multe decenii.Intre timp nici nu observam ca urmatorul pas este pus la cale.Deja la inceputul anilor 2000 se vorbea de nanotehnologie si dupa cite stiu eu din 2005 tehnologia este "gata de atac".
Inca nu sa aprobat oficial in nici o tara dar nu sti ce maninci.
In occident (hai sa punem aici si NZ) deja la inceputul anilor '90 a venit un val exploziv pt alimentele BIO.Si in prezent cine poate cumpara cit mai mult bio.Internetul a facut ca oamenii din toata lumea sa fie mai inteligenta si sasi puna pe primul loc sanatatea.Problema este ca nu se aproba in totalitate niciunde in lume etichetarea completa si usor de inteles pt toti oamenii.Deci oamenii nu au de ales.
Sa mai spun ca aici in NZ am fost in multe magazine(alimentari/aprozare chinezesti) unde rafturile sint pline de alimente frumoase dar habar nai ce este in ambalaj deoarece nu gasesti nici un caracter pe eticheta/ambalaj de origine latina.Lege este dar.............nimeni nusi da silinta.Daca nuti place sa nu cumperi.Libertate.

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

clucian

Ce probleme pot sa aduca celor care le consuma direct sau indirect, sau chiar mediului inconjurator.
- din ce am vazut ca se intampla la americani una dintre probleme cea mai grava zic eu este infertilitatea celor care le consuma direct sau indirect.
- un risc mai mare de a face cancer sau alte boli alte boli grave, datorita in primul rand propietati unor plante de a crea singura insecticid vezi aici porumbul.
- alte riscuri scadera biodiversitatii, saracirea solului, etc.

Kov iulian

Am ramas cu gura cascata astazi urmarind pe Discovery ce fac oameni astia                                                                                                                                                                    

frecand un lemn introdus in pamant cu o pila si facand-ul sa vibreze reusesc sa scoata ramele afara din pamant , astfel intro zi buna reusesc sa stranga 4000-5000 de rame .

Kov iulian

Urmatorul filmulet va fi pe sufletul lui Florin-braileanul  ( se arata cum se cresc rame in cuti suprapuse din polistiren , asemeni stupilor verticali din polistiren )                                                                             

pharaonu75

Ai gresiiiiiiit! =))
Florin are stupii din POLIURETAN, nu din polistiren!
Ai grija ca de la Braila pana la Movila sunt cam 100 km, asa ca poate vine o fuga sa te traga de urechi! :rotfl: :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

Dupa mai multe incercari si corecturi am realizat si eu un blog cu caracter ecologic-apicol http://ecopolenizarea.blogspot.com/