mutare albine in stupi noi

Creat de POSTASUL, Martie 31, 2011, 10:19:44 PM

« precedentul - următorul »

POSTASUL

am cumparat 2 fam de albine dar fara lada ca miam facut eu cateva noi asta iarna .Vanzatorul mia zis sa merg sai duc lazile  sa mi  puie albinele in ele , da nustiu cum se procedeaza ca nu as vrea sa ma pacaleasca cumva, cand sai iau, seara sa intre toata albina in stup??  dar la noi acuma seara si dimineata cam rece.,  nustiu cum sa procedez. CE ma sfatuiti fratilor ??/ :hi: :bzz:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

bucovineanu

Muta-le acum si le iei intr-o zi cand e nor si nu zboara defel, sau intr-o seara cand se va mai incalzi.

POSTASUL

maine merg sai duc lazile , pot sa le iau maine seara cu masina/??[

stefanescu

Daca atepti pina se intuneca si nu mai ai zbor in fata urdinisului atunci cu siguranta da. Inchide urdinisul si...drum bun cu ele in noua locatie.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

nicu68

sper sa nu le duci in apropiere de vatra de unde le iei? :nod:  :bzz:

pharaonu75

Familiile trebuiesc duse la o distanta de cel putin 5 km de stupina de unde le-ai cumparat.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

POSTASUL

POSTASUL

tot cu serv pe drumuri nam apucat azi sa merg sa duc lazile si afara sa inchis de ploaie , si maine cand sunt liber au anuntat ploaie la noi  :yahoo_cry:

stefan1

Nu cred ca e nevoie de 5 km departare intre locatii mai cu seama in perioada asta a anului. Cand vremea inca este destul de rece, albinele nu fac zboruri asa de departe de stup, deci nu ajung in zone pe care sa le fi atins in zborurile anterioare.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

happy

Citat din: pharaonu75 din Aprilie 01, 2011, 09:30:05 PM
Familiile trebuiesc duse la o distanta de cel putin 5 km de stupina de unde le-ai cumparat.
Dan,eu am cumparat doua familii de la Enache Ion din Amara si din pacate eu am gradina la 2 km de el.Ce sa fac?As mai vrea sa cumpar 2 familii.Daca stii pe cineva care vinde?

Eu am luat aseara cutiile cu albine de la neaIon ,le-am pus peste cutiile mele si le-am acoperit sa nu ploua.Azi am fost cu nea Ion si le-a schimbat in cutiile mele,le-am dat si sirop sa aiba de mancare.Dupa o ora vecinul meuMicu Gabrile(Dan il stie) mi-a zis ca locatia nu este prea buna si am mutata stupii in alta parte sa aiba soare toata ziua.Le-a pus si o galeata cu apa si bucati de polistiren in ea.Sa aiba de unde bea apa. :bravo:
De astazi(cu doar doua intepaturi )sunt un mic apicultor incepator.Urmeaza sa cumpar rame,faguri.Iasca pentru fum am descoperit la salciile de la bloc.Fumigena iarasi trebuie sa cumpar,cand a fost targul nu am luat :sad:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

stefan1

Sa fie un inceput fericit (happy)!
  Se pare ca ti-ai pregatit constiincios debutul, din moment ce ai 22 de postari pe forum si doar acum ai cumparat primele albine. Am inteles ca ai si un vecin stupar, care iti poate fi de mare folos. Succes!

P.S.
  Cu cat ai cumparat stupii si in ce conformatie?
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

bucovineanu

Citat din: happy din Aprilie 02, 2011, 11:04:15 PM
Citat din: pharaonu75 din Aprilie 01, 2011, 09:30:05 PM
Dan,eu am cumparat doua familii de la Enache Ion din Amara si din pacate eu am gradina la 2 km de el.Ce sa fac?As mai vrea sa cumpar 2 familii.Daca stii pe cineva care vinde?

Eu am luat aseara cutiile cu albine de la neaIon ,le-am pus peste cutiile mele si le-am acoperit sa nu ploua.Azi am fost cu nea Ion si le-a schimbat in cutiile mele,le-am dat si sirop sa aiba de mancare.Dupa o ora vecinul meuMicu Gabrile(Dan il stie) mi-a zis ca locatia nu este prea buna si am mutata stupii in alta parte sa aiba soare toata ziua.Le-a pus si o galeata cu apa si bucati de polistiren in ea.Sa aiba de unde bea apa. :bravo:
De astazi(cu doar doua intepaturi )sunt un mic apicultor incepator.Urmeaza sa cumpar rame,faguri.Iasca pentru fum am descoperit la salciile de la bloc.Fumigena iarasi trebuie sa cumpar,cand a fost targul nu am luat :sad:
Era mai bine daca le amplasai undeva sa aiba umbra, mai ales in timpul amiezii.

POSTASUL

:hi:cu greu am reust astazi sa mut cele 2 ,,fam'' in stupii noi si am fost un pic dezamagit . 1 este buna pe 6 rame pot sa zic fata de vremea rece de la noi dar una e slabuta tare , pe 3 rame cu o palma de puiet dar cu o matca frumoasa ce numai in poze am vazut ,galbena aurie si destul de maricica .Adevarul e ca mam certat un pic cu vazatorul si inca nu am luat stupii acasa, El sustine ca e roi din toamna din augus. si  ca garanteaza ca la 20 mai va fii plin cu albina, nustiu ce sa fac el vrea banii ca pe o famile normala [2 fam. 600ron si lazile mele] ce sa fac dati o parere o sa ies eu cu lesinatura aia de 3 rame in vara sau sa nuidau bani sa iau numai 1 :uimit:

POSTASUL

ma ajunge 100 ron rama  :redcard:

bucovineanu

De la ala pe 3 rame nu o sa mananci miere in vara aceasta daca nu ai rame cu care sa-l ajuti. Ia o singura familie, sau sa-ti dea alta.