solutie de ademenit roii

Creat de miky, Martie 16, 2011, 12:07:38 AM

« precedentul - următorul »

Kov iulian

Citat din: orbanstefan64 din Martie 19, 2011, 10:57:40 PM
am mai auzit de pe la uni ,,profesionisti,, cai coboara cu furtunul cu apa direct pe pamint :uimit: :uimit:
si eu am intilnit profesionisti de aceia ,  cind vedeau roiul se agitau de parca venea sfirsitul lumi, il stropeau cu furtunul si il fugareau de colo,colo cind dadea roiul sa se aseze pe un pom ei stropeau pomul si tot asa. Metoda cu zgomot e testata de mine si functioneaza in majoritatea cazurilor , odata lucram la cineva in stupina si roise un stup , am pus mina repede pe un castron de inox si o lingura si am inceput sa fac zgomot , roiul sa intors inapoi si sa asezat pe urdinisul stupului de unde a plecat si a format o barba , stapinul stupinei a dorit sa termine de umblat la stupul la care lucra atunci cind iesise roiul, si a aminat un pic asezarea roiului pe rame, dupa vreo 5 min roiul a disparut.                                                                                                                                                                                                                                                  Cred ca o idee mai buna a fi folosire unei sirene electronice, alarma de masina sau altceva,trebuie testate tot felul de sunete pt a vedea care e cel mai eficient

orbanstefan64

la mine so asezat roiul pe pom pina m am intors cu scara si cosnita so ridicat de pe pom so invirtit putin si racheta o zburat catre padure nici nu am avut timp sa ma gindesc ce so intimplat :uimit: :uimit: :uimit:

bucovineanu

Eu am patit altfel: ma uitam cum iese roiul care fara sa zaboveasca s-a ridicat la oarecare inaltime si dus a fost.Cred ca ar merge foarte bine un amplificator audio care sa emita zgomotul unor tunete adevarate.

mape 48-petru manea

roiurile mele naturale coboara si se aseaza pe un pom tot in 5-10 min.fara sa bat toba  :bzz: :bzz: :bzz:

albine

vezi biblia apiculturii romanesti.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii .De cand a murit bunicul nu m-a pacalit nimeni.

Adrian Roman

Citat din: FlorinI din Martie 19, 2011, 10:49:52 PM
nu e mai simplu sa bag eu capul intr-un stup gol si "sa fac ca mierea"?

...adica dulce???...sau lipicios ???... (scuze, glumesc putin !) :hi:

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

PricopArthur

Cu praf , tarana sau nisip se dirijaza roiul spre directia dorita. Eventual un pomisor mai mic, de unde sa poata fi luat usor.
Probat.
Roiurile ce zboara sus, sau dupa ce se asaza, pleca repede, sunt in general cu matci nefecundate.
Miere multă şi inimă curată!

milu56

Azi am gasit un roi natural intrun virf de eucalipt tanar inalt de 9 metri,nu am avut incotro decat sa tai copacul unde am avut o cutie care in momentul ce a cazut copacul am dus cutia cu rame langa gramada de albine cazute fiind data cu alifie de aremenit roii intrun moment au intrat in cutie.

marius_vfp

salut , referitor la solutie ,substanta, am cumparat de la un magazin apicol abejar pridus in spania la valencia (coencidenta ca eu statusem 5 ani in suburbia cu pricina dar atunci nu eram pasiuonat de apicultura)  si am confectionat niste cutii din carton in care am prins ceva speteze cu putina foita pe ele , de 5-8 zile leam montat prin padurea din apropiere sa vad poate pind ceva , dar deocamdata nimik , la vecini le-au mai roit dar  deocamdata nus ce sa zic de substantza minune , cutiile au fost imbracate in saci menajeri si au cam 25 litri ,
ceva foto ar fi mai convingatoare :
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

cristian87

asta am facut-o si eu anul trecut
rezultate zero
si acum mai sunt cartoanele prin pomi.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

Kov iulian

Am folosit zilele aceste asa ceva ( sper sa nu se interpreteze ca fac reclama nu am nimic de-a face cu acea firma )  http://www.new-gadget.ro/electrosocuri/51-electrosoc-tw-10-cu-sirena-lanterna-si-husa.html pt a aseza pe un pom un roi si se pare ca se aseaza mai repede , cind faceam zgomot cu sirena acelui electrosoc ( o sa fac probe toata vara ) tot cu acea sirena reusesc cu succes sa izgonesc prigoriile care mai vin citeodata , e buna si pt ciini , folosind sirena acustica dar si  functia electrosoc face treaba ( zgomotul acela al descarcari electrice e foarte inspaimintator si puternic , atit pt animale cit si pt animale cu 2 picioare   :D :D :D :D) Lanterna si si ea destul de puternica , e cu led dar e un led capsula mai mare ( cit buricul de la degetul mic de la mana )si lumineaza destul de puternic pt un led , bate la 30 de m .  E legal sa deti asa ceva  am fost intii la INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE IALOMIŢA la biroul arme si muniti si am intrebat ce si cum , ca sa nu am probleme .

alvo

eu am folosit si folosesc feromoni de matca adusi din America,de catre Andrei RN. Nu stiu care este denumirea comerciala,dar rezultatul intrece toate asteptarile!
roiul este atras de acesti feromoni instantaneu,indiferent de unde se afla:in zbor,pe craca sau in formare.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: alvo din Iunie 23, 2011, 08:37:53 AM
eu am folosit si folosesc feromoni de matca adusi din America,de catre Andrei RN. Nu stiu care este denumirea comerciala,dar rezultatul intrece toate asteptarile!
roiul este atras de acesti feromoni instantaneu,indiferent de unde se afla:in zbor,pe craca sau in formare.
o poza? ceva...
e  crema?
solutie?
praf?

mai alec pret... / cantitate
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

alvo

sunt ca niste minieprubete,din plastic,cu capacel,cam de marimea unei "teci"protectoare del pixurile ieftine.
este un lichid uleios,galbui,cu miros de roinita
pretul nu mi-l mai reamintesc
dar sunt"totale"!
nu exista rateu!
la un roi care se forma-incepuse sa iasa pe urdinis-am pus fiola desfacuta pe scandura de zbor si s-a intors in stup!
am pus si "momeli"adica cutii echipate cu rame pe care am pus fiola deschisa si le-am gasit populate!