solutie de ademenit roii

Creat de miky, Martie 16, 2011, 12:07:38 AM

« precedentul - următorul »

tassevasi

""am pus si "momeli"adica cutii echipate cu rame pe care am pus fiola deschisa si le-am gasit populate!""

Asa solutie mi-asi dori si eu ,bravo daca faci treaba inseamna ca randamentul tau  e 200/100.
Numai bine

alvo

cate bordeie,atatea obiceie!
fiecare..... isi lauda barosul!

Florin-braileanul (FlorinI)

cum se cheama?
ce scrie pe fiole?

poate exista pe net si gasim si noi, daca zici ca au randament 100%
eu am dat cu abejar... si .... cam rar..
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

apiardelean

Solutii de ademenit roi sint de mai multe feluri unele cu grad mare de reusita.
La americani cunoscut si intens folosit este  lemongrass oil .Folosindul am avut rezultate bune.
Phero Tech firma Canadiana care vinde "prinzatorul de roi" care are adresa: http://www.contech-inc.com/   

Ar trebui cei care se bat in piept cu caramizi din noroi ar trebui sa pomeneasca macr sa pomeneasca de metoda romaneasca de ademenit roii.Il cunoasteti pe autorul sau? Il stiti?
STUPARITUL – POEZIA AGRICULTURII! Baron von Ehrenfels

http://stiridinstuparit.blogspot.com/

D006

Mai  repet inca  o  data si  poate  incearca  cineva.Puneti  niste  faguri  distrusi de  gaselnita in  stupii care  nui  mai  folositi si  o  sa  vedeti  cantitati  de  roiuri  ce  intra.

pharaonu75

Citat din: Kov iulian din Iunie 19, 2011, 10:44:57 PM
Am folosit zilele aceste asa ceva ( sper sa nu se interpreteze ca fac reclama nu am nimic de-a face cu acea firma )  http://www.new-gadget.ro/electrosocuri/51-electrosoc-tw-10-cu-sirena-lanterna-si-husa.html pt a aseza pe un pom un roi si se pare ca se aseaza mai repede , cind faceam zgomot cu sirena acelui electrosoc ( o sa fac probe toata vara ) tot cu acea sirena reusesc cu succes sa izgonesc prigoriile care mai vin citeodata , e buna si pt ciini , folosind sirena acustica dar si  functia electrosoc face treaba ( zgomotul acela al descarcari electrice e foarte inspaimintator si puternic , atit pt animale cit si pt animale cu 2 picioare   :D :D :D :D) Lanterna si si ea destul de puternica , e cu led dar e un led capsula mai mare ( cit buricul de la degetul mic de la mana )si lumineaza destul de puternic pt un led , bate la 30 de m .  E legal sa deti asa ceva  am fost intii la INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE IALOMIŢA la biroul arme si muniti si am intrebat ce si cum , ca sa nu am probleme .

Oare ce efect ar avea acest aparat asupra unuia bolnav de inima?
Ma gandesc la faptul ca il poti folosi pentru aparare, iar ala pe care l-ai folosit sa fie bolnav cu inima!
Nu crapa nemernicul si apoi te vezi pe la stiri?
Nu stiu, asa ca intreb!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

Da se poate intimpla si acest lucru , de acea trebuie mare grija , nu e o jucarie si nu trebuie folosit pe toracele cuiva pt ca pot apare probleme, nu trebuie scos si fluturat asa orcind si oricum nu e voie sa intrati cu asa ceva in discoteci sau unde pot exista rost de conflicte si ati fi tentat sa faceti bravada ( e totusi o arma, o arma electrica ).dar sunt si situati critice , de exemplu cind esti tilharit pe strada  sau iti este pusa sanatatea sau chiar viata in pericol ( atit de catre un om cit si de un animal , ciine , http://www.ziare.com/articole/persoane+muscate+caini in Bucuresti doar in 2 luni au fost muscate de ciini 1500 de persoane ) de asemanea in cazul Femeilor cind exista o tentativa de viol , in toate aceste situati il scoti si faci ce trebuie facut , mai bine sa dai declaratie la politie dupa acea ,decit sa stai prin spital (sau sa fi violata) sau chiar Doamne fereste sa ajungi pe la morga .Acest obiect nu e neaparat nevoie sa il folosesti pe pielea cuiva e de ajuns sa faci citeva descarcari electrice in aer , lucru suficient sa inspaiminte si sa panicheze pt citeva secunde un potential agresor iar in timpul acesta ai timp suficient sa fugi sau sa ii aplici citeva " bucati " . Dar cel mai spectaculos e sa previ un furt in stupina proprie pe timpul nopti , daca faci o descarcare in aer ,  inspaiminti dar si orbesti temporar un eventual hot  (arcul acela electric e foarte luminos si zgomotos , acea persoana vede doar pete albe  citeva zeci de secunde  ) iar apoi il scuturi un pic de praf cu batatorul de covoare  :rotfl: :rotfl: :rotfl:                                                                                                                                                                     (eu l-am testat deja , pe mine insumi , pe picior , am vrut sa vad daca e ceva de el , si sincer e destul de dureros, iti pierzi controlul asupra membrului si iti tremura citeva minute)

pharaonu75

Citat din: Kov iulian din Iulie 02, 2011, 08:11:51 PM
(eu l-am testat deja , pe mine insumi , pe picior , am vrut sa vad daca e ceva de el , si sincer e destul de dureros, iti pierzi controlul asupra membrului si iti tremura citeva minute)

Esti masochist! :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Kov iulian

Nu , nu sunt ,am vrut sa vad pe pielea mea ce ar simti un agresor si daca intradevar e asa dureros pe cit se spune .

echo

Faza cu batut-ul in castroane este mit total si are cu totul alta sursa, respectiv UK, unde in urma disputelor legate de apartenenta roilor zburati dintr-o stupina s-a stabilit ca cel care vede primul roiul este al lui (ca roiul nu e ca vaca sa mearga drept pe drum).

Asadar chestia cu batutul in tingiri vine de la apicultori care urmareau un roi in zbor pentru a-i anunta pe ceilalti locuitori ai comunitatii ca roiul are deja un stapan.

S-a asezat in curtea vecinului, atata timp cat il urmaresc, de la mine din stupina sau nu, este al meu. Si dovada ca il urmaresc se face prin galagie pentru ca nimeni sa nu sustina ceva de genul "pai eu de unde sa stiu ca el era dupa roi, ??? eu l-am vazut primul. "

Despre substantele de ademenit roii, am folosit si Abejar si pasta Farmecul Albinelor si Swarm Catch (fiolele descrise mai sus, cu extrat e glanda Nasanov) si stupi cu rame mai vechi. Fiecare a dat rezultate relative, departe de 100% reusita, dar este un plus , mai ales daca esti departe de stupina (cazul meu) si nu poti urmari / controla roirea intodeauna. Personal am vazut ca cel mai bun rezultat l-a dat combinatia de stup cu rame vechi + un produs de ademenit roii.   Amplasarea a cativa stupi capcana de acest gen in jurul stupinei (roinite cel mai bine) puteti avea surpriza sa ii gasiti plini cand va asteptati mai putin.

Tel: 0312263853

dodoc george

Ma bucura ca  multi dintre colegi sint la curent si au folosit ademenitori de roi de le Swarm Catch  la Abejar dar a folosit cineva ademenitori de roi romanesti?
M-ar bucura sa stiu ca cineva foloseste.
Einfachheit ist das Resultat von Reife.
Simplitatea este rezultatul  maturitatii.

Kov iulian

Citat din: echo din August 02, 2011, 07:09:59 PM
Faza cu batut-ul in castroane este mit total si are cu totul alta sursa, respectiv UK, unde in urma disputelor legate de apartenenta roilor zburati dintr-o stupina s-a stabilit ca cel care vede primul roiul este al lui (ca roiul nu e ca vaca sa mearga drept pe drum).

Asadar chestia cu batutul in tingiri vine de la apicultori care urmareau un roi in zbor pentru a-i anunta pe ceilalti locuitori ai comunitatii ca roiul are deja un stapan.

S-a asezat in curtea vecinului, atata timp cat il urmaresc, de la mine din stupina sau nu, este al meu. Si dovada ca il urmaresc se face prin galagie pentru ca nimeni sa nu sustina ceva de genul "pai eu de unde sa stiu ca el era dupa roi, ??? eu l-am vazut primul. "

Despre substantele de ademenit roii, am folosit si Abejar si pasta Farmecul Albinelor si Swarm Catch (fiolele descrise mai sus, cu extrat e glanda Nasanov) si stupi cu rame mai vechi. Fiecare a dat rezultate relative, departe de 100% reusita, dar este un plus , mai ales daca esti departe de stupina (cazul meu) si nu poti urmari / controla roirea intodeauna. Personal am vazut ca cel mai bun rezultat l-a dat combinatia de stup cu rame vechi + un produs de ademenit roii.   Amplasarea a cativa stupi capcana de acest gen in jurul stupinei (roinite cel mai bine) puteti avea surpriza sa ii gasiti plini cand va asteptati mai putin.
Chestia cu batutul in castoroane , e testata de mine , nu e eficienta 100 la 100 dar totusi in 6 - 7 cazuri din 10 functioneaza , roiul e deranjat de zgomotul puternic si se aseaza temporar undeva in apropiere sau intra inapoi in lada ,daca se aseaza pe o craca ceva , nu sta prea mult dar ai suficient timp sa il scuturi intr-o lada . decit sa il pierzi incerci orice , si daca vezi ca chestia functioneaza faci asa mereu . am mai observat o chestia la metoda mea , pt a avea succes e bine sa incepi sa faci zgomot imediat ce il vezi ca incepe sa iasa din stup , daca il lasi prea mult sa se invirta in aer sunt sanse mai mici sa il mai asezi si daca a prins viteza intro anumita directie nu il mai asezi e dus . Nu neg ca solutiile astea "swarm cach " sau altele nu ar fi mai eficiente dar in lipsa de ele incerci orice ca sa nu pierzi roiul .

dodoc george

Tapotement se pare ca se chiama operatiunea de batere a stupului. Interesant?

echo

Citat din: dodoc george din August 02, 2011, 07:54:32 PM

Ma bucura ca  multi dintre colegi sint la curent si au folosit ademenitori de roi de le Swarm Catch  la Abejar dar a folosit cineva ademenitori de roi romanesti?
M-ar bucura sa stiu ca cineva foloseste.

Care ?? in afara de uleiul de Melisa de la aromoterapie eu nu stiu altul si as fi curios sa aflu.
Tel: 0312263853

dodoc george

"Faza cu batut-ul in castroane este mit total si are cu totul alta sursa, respectiv UK, unde in urma disputelor legate de apartenenta roilor zburati dintr-o stupina s-a stabilit ca cel care vede primul roiul este al lui (ca roiul nu e ca vaca sa mearga drept pe drum). "

Explicatia propusa  de dv  se  aseamana cu cea propusa de englezi de la BKQ.Interesant.