solutie de ademenit roii

Creat de miky, Martie 16, 2011, 12:07:38 AM

« precedentul - următorul »

miky

Am auzit ca aceasta solutie ar exista prin SPANIA (de la D-l MILU ).Stie cineva vreo reteta ?
Va multumesc !

orbanstefan64

se numeste ABEJAR se gaseste si la noi spray sau parfum vezi la Nikolas   Ovisan se numeste firma distribuitoare  :hi: :hi:

bucovineanu

Nu se merita, este destul de scumpa si nu e eficienta. Este un extract de roinita.

AUREL_C.

Unii o lauda, eu nu am fost multumit, nu face minuni...

apicmd

BPR!!!!

Kov iulian

Va referiti aici la substante la care sa vina roiurile,sau la metode de a le asza ? eu pt a cobori roiurile din aer folosesc un taler din acela de la masini agricole de discuit in care bat,dupa vreo 5-10 min max roiul incepe sa se aseze jos. metoda merge doar in 70-80 la suta din cazuri.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: Kovaci iulian din Martie 19, 2011, 06:11:56 PM
Va referiti aici la substante la care sa vina roiurile,sau la metode de a le asza ? eu pt a cobori roiurile din aer folosesc un taler din acela de la masini agricole de discuit in care bat,dupa vreo 5-10 min max roiul incepe sa se aseze jos. metoda merge doar in 70-80 la suta din cazuri.

????  :uimit:
mi se pare ceva s.f

cum adica bati in taler si vine roiul?
asa ceva eu sincer nu am mai auzit

te rog detaliaza si iarta-mi ignoranta

http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

pharaonu75

Iti mai spun eu cateva astfel de metode:
- aruncatul de praf/pamant in aer, in directia roilor;
- agatarea de carpe de culoare inchisa in crengile pomilor din zona stupinei, carpe care prin culoare si forma se aseamana cu un roi. Se spune ca acestea atrag roii!
- folosirea oglinzii pentru a reflecta lumina soarelui spre roi.

Nu am incercat niciuna dintre aceste metode, insa le-am auzit la 2 apicultori batrani, care afirmau ca le-au folosit si ca au dat rezultate!
La folosirea carpei albinele s-ar fi asezat pe aceasta, iar la folosirea oglinzii sau aruncarea de pamant, roii s-ar fi oprit din zbor, asezandu-se pe primul obiect intalnit.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

tot de la stupari batrini
matcile batrine cind se scot din stup se pun intr o colivie si se lasa pina se mumifica dupa care se ia intre degete si se sfarima iar cu aceasta dam pe creanga pomului unde vrem sa se aseze roiul.
hai sa incercam anul acesta ii gratis  :hi: :hi: :hi:

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: pharaonu75 din Martie 19, 2011, 10:28:37 PM
Iti mai spun eu cateva astfel de metode:
- aruncatul de praf/pamant in aer, in directia roilor;
- agatarea de carpe de culoare inchisa in crengile pomilor din zona stupinei, carpe care prin culoare si forma se aseamana cu un roi. Se spune ca acestea atrag roii!
- folosirea oglinzii pentru a reflecta lumina soarelui spre roi.

Nu am incercat niciuna dintre aceste metode, insa le-am auzit la 2 apicultori batrani, care afirmau ca le-au folosit si ca au dat rezultate!
La folosirea carpei albinele s-ar fi asezat pe aceasta, iar la folosirea oglinzii sau aruncarea de pamant, roii s-ar fi oprit din zbor, asezandu-se pe primul obiect intalnit.

?????

:uimit: :uimit: :uimit:
mai sa fie.... am mai auzit de chestia cu oglinda, dar am crezut ca tipul facea misto de mine

nu e mai simplu sa bag eu capul intr-un stup gol si "sa fac ca mierea"?
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

pharaonu75

Citat din: FlorinI din Martie 19, 2011, 10:49:52 PM
nu e mai simplu sa bag eu capul intr-un stup gol si "sa fac ca mierea"?

Asta este avantajul tau, daca stii o limba straina! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

dar de circulatie internationala  :rotfl: :rotfl:

bucovineanu

Citat din: FlorinI din Martie 19, 2011, 10:20:18 PM
Citat din: Kovaci iulian din Martie 19, 2011, 06:11:56 PM

????  :uimit:
mi se pare ceva s.f

cum adica bati in taler si vine roiul?
asa ceva eu sincer nu am mai auzit

te rog detaliaza si iarta-mi ignoranta

Ideea este ca atunci cand incepe sa tune albinele cauta sa se intoarca la stup sa nu le prinda ploaia. Prin zgomotul facut prin loviea acelei panze de circular se incearca a se imita zgomotul tunetului si atunci roiul cauta sa se stabileasca undeva. Nu de fiecare data da rezultate.

orbanstefan64

am mai auzit de pe la uni ,,profesionisti,, cai coboara cu furtunul cu apa direct pe pamint :uimit: :uimit:

orbanstefan64

anul trecut dupa ce trei sapt o plouat intr una nu am mai putut face prea multe iar primele zile am avut si cite 10 12 in pom .
ma gindesc ca de trebuia sa bat la disc  cite 5 - 10 minute la fiecare cred ca fugeau aomenii de pe cimp acasa sa vada ce arde  :rotfl: :rotfl:
nu am incercat niciodata nu contest ca nu merge am glumit numai :hi: :hi: :hi: