Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Am facut asa zisul ultimul tratament antivaroa pe 2013 !  :sad: :sad: La cit a cazut se pare ca nu a fost ultima . Din cauza hranirilori mai am puiet pe alocuri. (acum am terminat restringerile) Daca voi mai avea o fereastra in vreme MAI FAC UN TRATAMENT !!! P.S. Nu faceti tratamente decit cu substante cumparate de la surse OMOLOGATE !  ^:)^ ^:)^

dan sebastian

Tratamentul l-ai facut dimineata asta sau aseara? Cu ce ai dat?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

bismark

Un cm. e foarte bine la prognoza care se da -20,-30 grade in luna decembrie sa aiba un firicel de aerisire  in rest fie iarna cit de grea,numai vintul sa nu bata.Daca e in fundul gol la asemenea temperaturi oricita miere ar avea nu ar putea sa o consume sa incalzeasca cuibul.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

Bătrânul

albinasebes

am facut si eu saptamana trecuta cu varachet si au cazut multi. luni l-am repetat si au cazut in medie 5 - 6 paduchi. toamna asta am avut infestare mare. mavrirolul nu a facut treaba la mine.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

happy

Citat din: bismark din Octombrie 31, 2013, 02:22:24 PM
   Un cm. e foarte bine la prognoza care se da -20,-30 grade in luna decembrie sa aiba un firicel de aerisire  in rest fie iarna cit de grea,numai vintul sa nu bata.Daca e in fundul gol la asemenea temperaturi oricita miere ar avea nu ar putea sa o consume sa incalzeasca cuibul.Cu respect
Sa speram ca -20 grade sa fie doar 1-2 zile....Am vazut la cineva ca invelea stupii cu polietilena neagra,pentru experienta lui.Eu cred ca impotriva vantului rafia este excelenta pentru izolatie si chiar o sa folosesc la vreo 2-3 stupi care au ceva carente la etanseitate! :wink2:
Dealtfel eu folosesc rafie cu succes la protectia smochinilor.
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Bătrânul

Am decis sa introduc la stupii tip  ACA CU BRIU , capace de tip Dan Margarit . Pentru iernare voi aplica ca si pina acum dar peste acest capac  o rama hranitoare sau un cat gol pentru material izolator plus capacul clasic  . Vara le voi lasa si cu urdinisul de sus fara capacul vechi si voi face cresterea botcilori dupa metoda propusa de el si STIMULARILE DEASUPRA CAPACULUI in golurile de cules . CE PARERE AVETI ??? Cu argumente va rog !  :razz:

dan sebastian

Vrei sa bati recordul de cules pe zona ta? Le dai apiinvertul si la albine pe perioada culesului? Nu se mai foloseste procedeul clasic de amestecare a mierii cu apiinvert? Nemtii il gasesc in analize dar nu pot comenta nimic pt ca e produs de ei???
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

Bătrânul

Dane daca intrebarea nu ar fii tendentioasa ti as raspunde dar asa  :hi: 

jenica67

Pentru stupii cu fundul plin, dupa parerea mea este foarte eficient. Matci am crescut asta vara dupa metoda lui si metoda mi se pare foarte eficienta, cu cele mai putine operatii de pregatire. Capacul este eficient si pentru pregatirea de toamna numai ca mie mi se pare periculoasa la populatiile noastre, ca poate provoca furtisagul. De ce spun asta. Eu la roi, am facut o cutie care a fost pusa peste roinita, cu rama exterioara. Cutia superioara avea un fund de placaj cu o gaura in centru, ce intra intr-o frezare a peretelui. In acesta cutie am bagat cutii de smantana gaurite, in care dadeam sirop. Desi era in interior, cand o puneam se mai scugeau cativa stropi pe placajul interior. Siropul eu il fac cu ceaiuri. In permanenta in exteriorul cutiei, erau cateva albine si viespii care simteau mirosul. Daca cumva la o cutie era mai mult scurs, deja era roi in spatele cutiei (roinitele fiind inclinate spre spate intentionat, sa nu cunva sa curga spre fata, sa vina la urdinis). De fapt DM spune ca la noi, nu sunt indicate bidoanele mari, daca nu avem si populatie sa pazeasca stupul, mai ales ca el avea urdinisurile larg deschise. Acum eu nu am incercat sa pun curia direct pe un capac, dar trebuie incercat la un stup pentru inceput pentru a vedea consecintele.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

Bătrânul

Am facut un ultim tratament antivaroa . Culmea e ca a mai cazut  :uimit:

bucovineanu

Probabil infestarea a fost foarte mare. Se mai poate face un oxalic pe la sfarsitul lui noiembrie- inceputul lui decembrie.

Bătrânul

Inca un sfat batranesc :  Daca te doare umarul nu seferi , dute la fizioterapie si se vindeca . (tot din propriea experienta  :smile:)

Bătrânul

Azi am pus 18 capace tip Dan Margarit pe post de podisor la iernare . pest ele un cat 1/2 redus cu polistiren si capac . Totusi ma ingrijoreaza ca deasupra ramelor este un gol de 3 cm. Om trai si vom vedea . :wink2:

sorinma

Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde