Nemultumiri, cu cartile pe masa!

Creat de Florin-braileanul (FlorinI), Februarie 20, 2011, 05:35:50 PM

« precedentul - următorul »

flavius

Eu am cumparat vreo 650 de rame, si de 1/1, si de 1/2, de la lucian zaharia...pentru cine vrea, am nr lui de telefon...la o prima vedere, nu-s toate calitatea I, or sa mai fie si bucati cu probleme, dar:
1. materialul era uscat
2. dimensiunile erau super-corecte
3. nu am intalnit margini neregulate sau problemele de finisare prezente in pozele de mai sus...

Inca nu m-am apucat de asamblarea lor, mai dureaza...

In alta ordine de idei, eu stiu o lectie de marketing fff adevarata: un client multumit spune despre furnizorul care i-a vandut produsul doar la 4-5-6 persoane din jur...unul nemultumit striga in gura mare si spune despre "necazul" lui la peste 25 de persoane (astea-s date statistice, verificate si para-verificate in vreo 40 de ani de marketing, pe piata internationala); nu degeaba marile firme si-au dezvoltat o adevarata retea de deservire clienti si de service, garantie si post-garantie...
Omul e dator sa invete cat traieste...sa viseze si sa lupte sa-si indeplineasca visele, din toate puterile si cu toata forta lui interioara...

cristian87

Citat din: dragos2006 din Februarie 21, 2011, 10:15:10 PM
  In ultimii doi ani datorita banilor europeni cererea de echipamente apicole este foarte mare. In primul rand e o cerere de echipament lemnos foarte mare deoarece trebuie cutii pentru a accesa bani. Asfel unii baieti destepti simtind mirosul de bani au intrat agresiv in piata si vand orice scandura ca fiind inventar apicol.
  Peste 3 ani cand vor dispare aceste masuri , piata se va cerne si vor supravietui doar producatorii de echipamente apicole serioase. Cererea si oferta regleaza piata.

Piata se va restrange cand vor expira termenele  de control la proiectele 141 si 112 adica cel mai devreme in 2016.
pana atunci trag toti tare ca sa maximizeze profitul.

zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

ioanardelean55

Florine astept comanda si te asigur ca no sa mai deschizi asemenea topicuri ,

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: Batrinul din Februarie 22, 2011, 10:18:42 AM
:bzz: Stapinii stupilori de 4000000 lei bucata au iesit la atac .  =)) =)) =)) normal nu le merge treaba  :rotfl: :rotfl: Ing. Florin a cumparat una suta rame ca sa aiba ce fotografia  =D> Apropo Dragose VINDEM RAME ASAMBLATE SI INSIRMATE LA 2 ron bucata (plata la verificare si preluare)  :nudie: si  :new: nu ma mai lupt cu voi circotasi diplomati  ^:)^ ^:)^ Stuparii sint suficienti de inteligenti sa decide ......... :thanks:

Batrine respectele mele pentru experienta, varsta si inteligenta
- nu stiu daca ai observat in topicul meu de fotografii (unde am pus si pozele de la campina), dar fotografia e un hobby si am destule de pozat, deci nu am luat ramele ca sa imi dau mana la facut poze, ci pentru ca am nevoie de ele
- un lucru care ti-a scapat e faptul ca eu nu am atacat deloc, nu am pronuntat cuvantul "Batrinul" ci am criticat EXECUTIA si MATERIALUL, chiar am atras atentia lui Lorant ca sa stie ce produc angajatii sai
- stupul "de 4000000" de care pomenesti, e doar 290 lei, daca il iei cu cat de 1/2 sau 250 doar corpul
- referitor la "Stuparii sint suficienti de inteligenti sa decide" eu am decis sa nu ma intorc la stupul din lemn decat atunci cand nu voi mai avea de unde sa cumpar de poliuretan
- recunosc sus si tare ca "stupii Batrinului" au un pret foarte competitiv pe piata, dar dupa cum s-a vazut in pozele de mai sus au si avantajul ca urdinisul e permanent spre soare indiferent de ora si asta nu datorita faptului ca e un stup cu rotire automata, ci doar ca albina poate alege punctul de iesire prin multitudinea de urdinise cu care e prevazut acest model de stup :yes: :yes: :yes:

:stop_the_war:

acest topic nu e de atacat Batrinul ci doar de strigat in GURA MARE nemultumirile
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

Citat din: ioanardelean55 din Februarie 22, 2011, 10:08:51 PM

Florine astept comanda si te asigur ca no sa mai deschizi asemenea topicuri ,

dorec niste preturi, ca de calitate, pot spune ca din ce am vazut pana acum, (fabrica stupi nehoiu, fabrica stupi tg.secuiesc, la targ campina, la cei de la teclem faget), nu am vazut asa finisaj frumos
asta inseamna sa respecti pe cel ce cumpara ca si cum ai face pentru tine
felicitari nea ioane
recomand ca cei ce vor macar un etalon de comparatie sa verifice calitatea de care vorbesc
fara suparare, asa cum cei ce gresesc trebuiesc criticati  :yellowcard:  si  cei ce merita, trebuiesc  mediatizati =D> =D>

cred ca e cazul sa platim pentru calitate
dragos2006 ne-a adus aminte o veche zicala :SUNTEM PREA SARACI CA SA CUMPARAM LUCRURI IEFTINE

daca eu am cumparat acele rame si la duc la un tamplar sa mi le finiseze, ma costa
daca le finisez eu, ma costa munca, curentul smirghelul, etc
daca vreau sa le astup si gaurile ma costa si chitul s.a.m.d.

daca fac cum zicea crombra...
in loc sa cumpar 150 rame cu 120 lei, deci 0,8 lei/buc,
am cumparat 120 rame cu 120 lei, deci 1 leu/buc (pe care oricum trebuie sa le finisez)

Citat din: teinegru64 din Februarie 21, 2011, 11:25:38 PM
Bravo baieți.Totdeauna am facut comparație cu ce aveam acum 20 de ani.Eram convins ca azi avem materiale bune.De acum voi privi cu alți ochi ce am sa cumpar.Dar ce ma fac, daca tamplaru zice pas??Iarași umblu din poarta in poarta in speranta ca voi gasi unu.......macar la fel de bun ca el??La cateva mii de rame ,chiar de nu vrei și tot gasești un nod in.....papura.
De cateva ori am avut posibilitatea de ami alege ramele.Mici defecte tot am mai gasit la asamblare .Și pentru cine nu știe.....un bun meseriaș il gasești, apeland la un prieten,sau radio-șanț pe la targuri.

sal imi place userul tau. nu stiu de la ce ti se targe "teinegru" dar... dr..cul nu e intotdeuna negru
asa ca sa stii ca ordinul de marime conteaza
hai sa-ti dau un exemplu "amuzant"
unui bugetar care avea 1.200 salariu, staul i-a luat 25%, si aramas cu 900 lei
unui "alt" bugetar care avea 12.000 salariu, statul i-a luat tot 25%, dar a ramas cu 9.000 lei
e corect?

fiecare cumpara dupa buget ... "coane fanica"
ala amaratul ia 150 de rame cu 20% bulite si ramane cu 120
ala avutu ia 1.000 si cu acelsi procent de buleala tot ramane cu 800
eu stiu ca nu exista padure fara uscaturi, dar procentul mai mic conteaza
sau macar sa compenseze
adica daca sunt nefinisate sa nu aiba noduri si gauri
daca au noduri macar sa fie finisate
si tot asa

referitor la comparatia cu "acum 20 de ani"... acum catva ani producatorii alergau apicultorii acum e invers
se profita de numarul mare de apicultori si de cererea lor si calitatea .... e la transportul urmator, intotdeauna

D006

Interesant mod de asamblare a unui corp de stup :

tassevasi

Pai..... sa tot faci stupi asa ,are stil si mina . :wink2:
  Cred ca,i pt piata noastra .
Numai bine  :hi: :hi:

Kov iulian

in zilele urmatoare voi pune si eu citeva poze cu stupi pe care ii construiesc acum,sunt verticali pe 12 rame cu sipculite din acelaea in fata si spate.

ANITEI

Comandasem dar fara sa primesc raspuns 2400 laterale Hofman pt 1200 de rame neincheiate pe care le am cu lateralele fara umerase la Batranul , am citi cate ceva din topicul acesta s m/am razgandit. Merg la tamplarul care le/a facut initial ca sunt foarte bune , fara nod , fara coaja taiate cu vidia , intr/un cuvant excelente. Multumesc ca mi/ati deschis ochii! :thanks: :uimit:
'' Pot totul in HRISTOS , care ma intareste.'' Filipeni 4:13

alexandruCL

Salutari!!
Pun si  eu cartile pe masa.
Reformez in fiecare an aproximativ o treime din rame. Ceara o topesc si intra in tezaurul stupinei iar ramele vechi intra in afumator. Mai de nevoie, mai de drag, de-a lungul timpului am cumparat rame de la:
Apicola srl - rame bune, pret = ca la apicola (pe atunci era singura oferta);
Un tamplar din Calarasi - nu comentez. Ar inchide pravalia;
Ciucurova (Fileomera) - rame de tei, calitate ireprosabila, pret pe masura = 1,5 lei ;
Lucian - rame de brad, calitate buna, pret bun = 0.8 lei;
Batranul (Fabrica  de Stupi Tg.Secuiesc) - rame de brad, multumit de calitate, foarte multumit de pret =0.6 lei;

Si acum mai aproape de subiect:
In toamna anului trecut, am cumparat 1800 de rame de la Batranul, la pretul de 0.6 lei/buc. Comanda a fost onorata conform intelegerii (3-4 zile intarziere), ba mai mult, ramele mi-au fost aduse acasa. Calitatea acestora este buna si nu se aseamana deloc cu cele aratate de Florin.  Din 1800 de rame am aruncat cel mult  30 - 40 de rame - o parte erau cu noduri ori prost lucrate iar alta parte le-am gresit eu cu ocazia asamblarii sau insarmarii. La nevoie pot dovedi cu foto. Mai mult decat atat, pentru toti cei care vor sa vada pe viu, usa mea este deschisa. Nu vreau sa supar pe nimeni, nu-mi place sa intru in polemici si nici sa scriu pe forum. Precizez ca nu sunt in solda Batranului, nu am si nu am avut vreun comision sau alt avantaj de la acesta. Sunt de parere ca cu cat vor fi mai multi producatori de materiale, materii prime, utilaje, unelte, scule, echipamente, s.a. pentru apicultura, cu atat ne va fi si noua apicultorilor mai bine.
Salutari tuturor!! Alexandru, Calarasi.

Citat din: alexandruCL din Februarie 24, 2011, 10:47:12 AM
Salutari!!
Pun si  eu cartile pe masa.
Reformez in fiecare an aproximativ o treime din rame. Ceara o topesc si intra in tezaurul stupinei iar ramele vechi intra in afumator. Mai de nevoie, mai de drag, de-a lungul timpului am cumparat rame de la:
Apicola srl - rame bune, pret = ca la apicola (pe atunci era singura oferta);
Un tamplar din Calarasi - nu comentez. Ar inchide pravalia;
Ciucurova (Fileomera) - rame de tei, calitate ireprosabila, pret pe masura = 1,5 lei ;
Lucian - rame de brad, calitate buna, pret bun = 0.8 lei;
Batranul (Fabrica  de Stupi Tg.Secuiesc) - rame de brad, multumit de calitate, foarte multumit de pret =0.6 lei;

Si acum mai aproape de subiect:
In toamna anului trecut, am cumparat 1800 de rame de la Batranul, la pretul de 0.6 lei/buc. Comanda a fost onorata conform intelegerii (3-4 zile intarziere), ba mai mult, ramele mi-au fost aduse acasa. Calitatea acestora este buna si nu se aseamana deloc cu cele aratate de Florin.  Din 1800 de rame am aruncat cel mult  30 - 40 de rame - o parte erau cu noduri ori prost lucrate iar alta parte le-am gresit eu cu ocazia asamblarii sau insarmarii. La nevoie pot dovedi cu foto. Mai mult decat atat, pentru toti cei care vor sa vada pe viu, usa mea este deschisa. Nu vreau sa supar pe nimeni, nu-mi place sa intru in polemici si nici sa scriu pe forum. Precizez ca nu sunt in solda Batranului, nu am si nu am avut vreun comision sau alt avantaj de la acesta. Sunt de parere ca cu cat vor fi mai multi producatori de materiale, materii prime, utilaje, unelte, scule, echipamente, s.a. pentru apicultura, cu atat ne va fi si noua apicultorilor mai bine.
Salutari tuturor!! Alexandru, Calarasi.

sa fii sanatos
nu e vorba de intrat in polemica
e vorba ca am aratat o nemultumire
asa cum am spus, una e sa ai pierdere de 30 rame din 1800 si alta e sa ai 30 din 150
sper sa fiu eu singurul care a patit aceasta problema
sper ca domnul lorant sa ia masuri in ograda dumnealui si sa nu s emai repete nemultumirea

poti spune si numele celui din calarasi, pentru a intinde o mana d eajutor celorlalti stupari din zona ta

stefanescu

Si totusi acele 30-40 de rame pe care le-ai aruncat nu le-ai platit? Sau tu nu spui tot: ai platit cu bani buni 1760 de rame si restul  de 30-40 le-ai platit cu bani triunghilari ca sa nu spun falsi? De ce sa nu primesti  o marfa 100% buna? De ce acele rame nu au fost inlocuite din start. Daca la el is bune tebuia sa le pastreze pentru el. Unde este controlul pe fluxul de fabricatie?
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

mape 48-petru manea

Deocamdata asa merge treaba la noi
Ce este bine ca am inceput sa avam pretentii la calitate
in principiu sant de acord cu tine
Citat din: stefanescu din Februarie 24, 2011, 11:19:11 AM
Si totusi acele 30-40 de rame pe care le-ai aruncat nu le-ai platit? Sau tu nu spui tot: ai platit cu bani buni 1760 de rame si restul  de 30-40 le-ai platit cu bani triunghilari ca sa nu spun falsi? De ce sa nu primesti  o marfa 100% buna? De ce acele rame nu au fost inlocuite din start. Daca la el is bune tebuia sa le pastreze pentru el. Unde este controlul pe fluxul de fabricatie?

pharaonu75

Citat din: stefanescu din Februarie 24, 2011, 11:19:11 AM

Controlul pe fluxul de fabricatie, din pacate, lipseste de la multi producatori. Si cand spun asta nu ma refer doar la cei din domeniul apicol!
Nu poti fi sigur de calitate decat daca faci acel produs pentru tine! Sau pentru prieteni! In rest este jale... mai ales daca au comenzi multe!
Mi se pare normal ca daca ai platit 100 de rame, sa poti beneficia de 100 de rame. Nu de 80!
Ce rost are sa cumpar 100 de rame cu 50 de bani, din care sa pot folosi doar jumatate! Ar fi ca si cum as cumpara doar cele 50 de rame cu 1 leu bucata, iar restul este deseu lemnos!

Parerea mea este ca ar trebui vandute pe categorii, spre exemplu: Calitatea I - 1,2 lei, calitatea a II-a - 1 leu, calitatea a III-a 0,8 lei, etc.!
Atunci stii despre ce este vorba, te orientezi de care cumperi si nu mai ai de comentat!

Altfel este ca la taraba in piata, unde pune vanzatorul in fata rosiile cele mai mari si frumoase, iar tie iti pune in punga rosiile din spate, mai mici si poate chiar stricate! Macar celui din piata ii poti spune ce rosii nu iti convin si ii ceri sa nu ti le puna in galantar!
Dar cand primesti marfa prin colet si nu ai cum sa o mai refuzi?!?!

Asta poate parea, sau poate chiar este, lipsa de respect fata de client! Si toate astea ar putea fi inlaturate daca ar exista, asa cum spune domnul Stefanescu, controlul calitatii pe intreg fluxul de fabricatie!
Daca orice producator ar avea in minte doua obiective la fel de importante - profitul financiar si clientii multumiti - totul ar fi mult mai bine! Din pacate multi tintesc doar spre primul obiectiv!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube