Un altfel de daunator

Creat de pharaonu75, Februarie 09, 2011, 09:58:16 PM

« precedentul - următorul »

cristi ciuc

Am afişat pe sunphoto locul unde am stupii  şi am postat două poze cu gardul electric.
O să revin cu poze mai detaliate.

petrica52

Cristi,
O vizita la vara. Ce am vazut in poze, trebuie vazut la fata locului. :rotfl: :hi:
O zi buna cu sanatate !

pharaonu75

Citat din: petrica52 din Februarie 16, 2011, 08:21:43 PM
Ce am vazut in poze, trebuie vazut la fata locului. :rotfl: :hi:

Iar gratarul ala trebuie testat neaparat... neaparat! :beer:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

gheco

Gardul electric este realizat si pentru o invazie de elefanti, nu numai pentru mos martin.
Si la mai multi stupi sau acesta este planul pentru alta locatie.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

Kov iulian

Pina acum nu ati avut niciodata vizite din partea celor de la politie  sa va ia la intrebari cu privire la gardul electric? ca astia fac riie pe ei cind vad ca un om incearca sa isi protejeze proprietatea,Desi noi cetateni simpli care muncim ii platim sa ne protejeze,ei se ocupa cu protejarea drepturilor celor care fura (care nu platesc taxe).

cristi ciuc

Sunt bineveniţi toţi care sunt în trecere prin zonă.
Citat din: gheco din Februarie 17, 2011, 03:37:45 AM
Gardul electric este realizat si pentru o invazie de elefanti, nu numai pentru mos martin.
Si la mai multi stupi sau acesta este planul pentru alta locatie.
D-nul Gheorghiţă mi-am dat seama la ce se referă având în vedere faptul că ne cunoaştem deja foarte bine şi am comunicat telefonic.
Citat din: Kovaci iulian din Februarie 17, 2011, 11:16:11 AM
Pina acum nu ati avut niciodata vizite din partea celor de la politie  sa va ia la intrebari cu privire la gardul electric? ca astia fac riie pe ei cind vad ca un om incearca sa isi protejeze proprietatea,Desi noi cetateni simpli care muncim ii platim sa ne protejeze,ei se ocupa cu protejarea drepturilor celor care fura (care nu platesc taxe).
După cum se poate vedea în aceste poze, care recunosc că nu sunt bine realizate, (... o să revin cu altele), dacă sistemul este destinat special combaterii "dăunătorilor" (generator de impulsuri), iar echipamentele, izolatorii şi firul realizate de firmă de profil, nu văd de ce aş avea probleme cu Poliţia.
În plus spaţiul protejat este mic ca suprafaţă, este protejat de un alt gard şi avertizat corespunzător.
Sunt foarte multe terenuri la ora actuală împrejmuite cu gard electric.

Kov iulian

Nu am zis ca nu as fi de acord cu asemenea instalati,dimpotriva,sunt de parere ca sunt prea mici ca putere, in trecut familia mea a incercat sa cultive la cimp pepeni, rosi,etc nu cred ca apucam sa recoltam jumate din ce plantam, furau hoti tot, mai mult ce nu puteau fura zdrobeau cu bata, Prea putin o interesa pe politie ce se petrecea. In alte meseri exista pericol de accidente (accidente de munca) .Vad ca in meseria de hot sunt rare cazurile cind hoti sufera de pe urma accidentelor de munca. Poate daca s-ar inmulti si am vedea din ce in ce mai des hoti prin spitale, s-ar gindi de doua ori inainte sa intre pe proprietatea unui om sa fure,si ar scadea numarul lor.

cristi ciuc

Iulian, hoţii provoacă multă iritare şi disconfort pe toate meridianele lumii.
Gardul meu electric, foarte redus ca suprafaţa, nu a fost gândit pentru hoţii din specia "homo sapiens" ci pentru cei invocaţi de Pharaonu 75 în acest topic.
Locaţia este într-o zonă foarte izolată (am comis şi un pleonasm).
Copiii şi oamenii - de bine - nu au ce căuta acolo după amurg, iar sistemul electric este activat doar noaptea.
Repet, nu am construit gardul din raţiuni antifurt, cât pentru a nu mai "savura" priveliştea oferită după raidurile urşilor.
Este mult mai bine, totuşi, să ai urşii prin apropiere şi să-i "sensibilizezi" electric, decât să ai parte de experienţele prezentate de tine, atunci când intră în acţiune dăunătorii umani. 

gheco

Pentru cei interesati ofer un site pentru informare asupra gardurilor electrice pentru animale:
http://www.gardurielectrice.ro/garduri-electrice.html
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

antiopa din ardeal

Dupa prima noapte

antiopa din ardeal

A trecut si noaptea a II-a

cristi ciuc

Începând din octombrie am dezactivat gardul (i-am întrerupt alimentarea).
Azi dimineaţă m-am uitat pe forum şi când am văzut imaginile postate de Antiopa am dat fuga la stupi şi am activat generatorul de impulsuri.
După iarna asta lungă asta îmi mai trebuia: să se prezinte dăunătorul ăsta repede.
De obicei în zona mea se prezenta prin mai, dar mai ştii ce-i în capul lui?
Oricum la Antiopa am văzut atacuri mixte: urşi şi ciocănitori. Aproape că te apucă disperarea când ai parte de aşa ceva. Îi urez să găsească soluţii şi să recolteze multă miere în butoaie.
Numai bine!

antiopa din ardeal

Citat din: cristi ciuc din Aprilie 12, 2012, 09:07:55 PM
Începând din octombrie am dezactivat gardul (i-am întrerupt alimentarea).
Azi dimineaţă m-am uitat pe forum şi când am văzut imaginile postate de Antiopa am dat fuga la stupi şi am activat generatorul de impulsuri.
După iarna asta lungă asta îmi mai trebuia: să se prezinte dăunătorul ăsta repede.
De obicei în zona mea se prezenta prin mai, dar mai ştii ce-i în capul lui?
Oricum la Antiopa am văzut atacuri mixte: urşi şi ciocănitori. Aproape că te apucă disperarea când ai parte de aşa ceva. Îi urez să găsească soluţii şi să recolteze multă miere în butoaie.
Numai bine!
Desi raspunsul meu vune cu intarziere (imi cer scuze) va multumesc pentru urari si va doresc la randul meu un an apicol foarte bun! Cu aceasta ocazie aduc la cunostinta tuturor apicultorilor "patiti" ca legea, despagubeste pe cei incercati, trebuiesc respectate cele scrise in HG 1679/10 12 2008. Ca sa scap de ce am aratat mai sus, am apelat conform indicatiilor de pe forum la metoda care se spune ca are cele mai bune rezultate:

cristi ciuc

Arată super bine împrejmuirea şi sper să vă aducă rezultatul scontat.
Eu de doi ani nu am mai avut probleme cu urşii. Anul trecut le-am văzut urmele prin zonă foarte aproape de locaţia unde am stupii (în două locuri). Şi nu cred că nu au adulmecat parfumul mierii în mai-iunie, când albinele au fagurii plini.
Numai bine!

jonny_it

Citat din: antiopa din ardeal din Aprilie 29, 2012, 11:46:09 PM
Desi raspunsul meu vune cu intarziere (imi cer scuze) va multumesc pentru urari si va doresc la randul meu un an apicol foarte bun! Cu aceasta ocazie aduc la cunostinta tuturor apicultorilor "patiti" ca legea, despagubeste pe cei incercati, trebuiesc respectate cele scrise in HG 1679/10 12 2008. Ca sa scap de ce am aratat mai sus, am apelat conform indicatiilor de pe forum la metoda care se spune ca are cele mai bune rezultate:

Cat a costat toata "instalatia"?  :hi: